Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Ντέρμπι


Για να μαθαίνετε: Ντέρμπι ονομάζεται μια πόλη της Αγγλίας. Σ' αυτήν την πόλη υπάρχει ένας ιππόδρομος, στον οποίον από το 1780 τελείται κάθε χρόνο μια πολύ σημαντική και  πολύ δύσκολη ιπποδρομία, η οποία λέγεται (ελληνιστί) «Το στοίχημα του Ντέρμπι» . Επειδή το αποτέλεσμα αυτής της ιπποδρομίας είναι ιδιαιτέρως σημαντικό και αποφέρει και μεγάλα κέρδη στον νικητή, έχει κυριαρχήσει η λέξη ντέρμπι για να βαφτίσει κάθε κόντρα που έχει αυτά τα χαρακτηριστικά.

Τον τελευταίο καιρό, οι Ελλάδα και οι Έλληνες παίζουν συνεχώς σε ντέρμπι. Η Ελλάδα έπαιξε με την τρόικα και έχασε. Και έχασε και στις 9 Φεβρουαρίου από την πτώχευση. Πάνω από ένα εκατομμύριο Ελληνες  παίξαν με την ανεργία και τους κέρδισε, ο μισθός παίζει κάθε μήνα με ακρίβεια και χάνει, ενώ κι η σύνταξη έχασε 22,5 - 0 από τον Κουτρουμάνη.

Ο Γιώργος, ο ΓΠΑ, αφού έπαιξε δυόμισι χρόνια με την αξιοπρέπεια της χώρας και την κατατσαλάκωσε, αποφάσισε πως αυτό το πρωτάθλημα είναι ασήμαντο και πάει να παίξει σε ξένη ομάδα. Στη Σοσιαλιστική Διεθνή. Κάτι μου λέει πως θα τους τσαλακώσει κι αυτούς.
Η υγεία και η περίθαλψη χάνουν 3 - 0 από τον Λοβέρδο, ο οποίος κάθε ημέρα τους χτυπάει κι από ένα πέναλτι.

Οι διαμαρτυρόμενοι Έλληνες παίζουν κάθε φορά έναν σκληρό αγώνα με τις δυνάμεις καταστολής, κοινώς ΜΑΤ, κι ως τώρα χάνανε κάθε φορά εξαιτίας του διαιτητή Χρήστου Παπουτσή. Περιμένουμε να δούμε τι αποτέλεσμα θα φέρνουμε τώρα που άλλαξε ο διαιτητής. Αλλά, μόλις πρόσφατα, και ο Χρήστος Παπουτσής, μετά από σχεδόν τριάντα χρόνια υπουργός, εκ των κορυφαίων, συνεκρούσθη με τη μεικτή «σοβαρότητας» και «γνώθι σαυτόν» κι έχασε 0 - 18. Μετά από τριάντα χρόνια κορυφαίος υπουργός!!!

Κι εσύ αντιμετωπίζεις την απορία κι αναρωτιέσαι γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Σήμερα, Κυριακή, 18 Μαρτίου, περιμένουμε με αγωνία τα αποτελέσματα δύο ντέρμπι! Ο Βαγγέλης Βενιζέλος, νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, παίζει ντέρμπι με την «Αποχή- Λευκά» και δεν φαίνεται να μπορεί να κερδίσει τους αντιπάλους... Ολοι οι τζογαδόροι «διπλό» το παίζουν στο Στοίχημα, στο οποίο Στοίχημα, όπως μαθαίνω, τα περισσότερα δελτία τα έχει συμπληρώσει ο Ραγκούσης (ο φαστφουντάς κηπουρός). Το δεύτερο σημερινό ντέρμπι είναι το Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός . Απρόβλεπτο το αποτέλεσμα. Όμως, το μεγαλύτερο και σκληρότερο ντέρμπι θα παιχτεί σης 29 Απριλίου και τότε, αναλόγως του αποτελέσματος, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα αντιδράσουν οι χουλιγκάνοι!

(από την στήλη "ο Καλαμίτσης και το καλάμι του" στην RealNews)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom