Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

ΜΗΝΥΣΕΙΣ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΩΓΕΣ ΣΕ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ (ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ)


Αποκλειστικό! 
Νέος γύρος δικαστικών αντιπαραθέσεων ξεκινάει για την υπόθεση υπεξαίρεσης 701 εκατομμυρίων ευρώ από την Proton Bank την περίοδο που επικεφαλής ήταν ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης
Λίγες μόλις ημέρες μετά τις διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα που ασκήθηκαν από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Γιάννη Δραγάτση, εναντίον του πάλαι ποτέ ισχυρού επιχειρηματία και των "ομοτράπεζών" του οι οποίοι συμμετείχαν στην υπόθεση των "θαλασσοδανείων", τοPetraSkandalou φέρνει στο φως της δημοσιότητας στοιχεία-ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τις προθέσεις της νέας διοίκησης της Τράπεζας. 
Από τα έγγραφα προκύπτει ότι η νέα διοίκηση προσανατολίζεται να ασκήσει όλα τα ένδικα μέσα που μπορεί εναντίον και του επιχειρηματία Πέτρου Κυριακίδη, ο οποίος είναι ήδη κατηγορούμενος για το σκάνδαλο της Proton. 
Σύμφωνα με το φάκελο ο οποίος είναι στη διάθεση του PS, στις 9 Μαρτίου τη νέα Proton Bank επισκέφθηκαν δυο επιθεωρήτριες της Διεύθυνσης Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος. Σκοπός τους ήταν να διερευνήσουν περαιτέρω τις υποθέσεις των εταιρειών συμφερόντων του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη αλλά και να παρακολουθήσουν τη διαδικασία εθελουσίας εξόδου του προσωπικού της Proton.Στα γραφεία της τράπεζας οι κ.κ. Στυλιανή Ρήγα και Ελένη Κοσκέρη συναντήθηκαν με τον κ. Δημήτρη Ρέππα, μέλος του νέου Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και με την Διευθύντρια Νομικών Υπηρεσιών κυρία Πετσινάρη.
Στην πολύωρη συνάντηση τους ενημερώθηκαν για την πορεία των μηνύσεων που έχουν ήδη υποβληθεί πέραν της εταιρείας Ballis Personal and Home Care ΑΕ και στις εταιρείες ΣΕΒΙΣΕ ΑΕ και Αναδρομή ΑΕ
Από την πλευρά της η διοίκηση της νέας Proton Bank ενημέρωσε το κλιμάκιο επιθεώρησης ότι βρίσκεται στο στάδιο προετοιμασίας των μηνύσεων κατά των εταιρειών Fineglino Ltd και Vet Health ΑΕ (πρόκειται για εταιρείες φαντάσματα συμφερόντων του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη), ενώ όπως είπαν πρόθεση της τράπεζας και του νομικού τμήματος είναι να προχωρήσουν σε πλειστηριασμό ακινήτων των εμπλεκόμενων Εταιρειών. 

Στρέφονται και κατά του Κυριακίδη

Στις σκέψεις των επικεφαλής της νέας Proton είναι να στραφούν -με κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων- και κατά του Πέτρου Κυριακίδη, κατηγορούμενου, και εκ των πλέον στενών συνεργατών του Λαυρεντιάδη ενώ αναμένεται να προχωρήσουν και σε έκδοση διαταγών πληρωμής για την εταιρεία ELFE η οποία ανήκει στον πρώην επικεφαλής της Proton Bank. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με την υπόθεση των περιουσιακών στοιχείων δυο ακόμη εμπλεκομένων και συγκεκριμένα των κ.κ. Μούτσο και Γεωργάρα. 
Επιπλέον οι επιθεωρήτριες της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Ρήγα και κ. Κοσκέρη συναντήθηκαν και με τον κ. Αφεντούλη Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού της Proton ώστε να ενημερωθούν σχετικά με την μείωση του προσωπικού κατά 152 άτομα που προβλέπεται από το επιχειρηματικό σχέδιο της τράπεζας και περιλαμβάνει τρεις φάσεις, δύο εκ των οποίων έχουν ολοκληρωθεί.
Η πρώτη φάση ξεκίνησε με την διάσπαση της τράπεζας όπου προσέγγισε40 άτομα με σκοπό την από κοινού λύση της συνεργασίας τους και με ποσοστό αποζημίωσης 150% της οριζόμενης από τον νόμο. Την πρόταση αποδέχτηκαν 36 υπάλληλοι.
Στη δεύτερη φάση η οποία περιλαμβάνει και το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων η Τράπεζα προέβη σε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου. Σύμφωνα με το επιχειρηματικό σχέδιο που έχει εκπονηθεί, η αποζημίωση ανέρχεται στο τριπλάσιο της νόμιμης αποζημίωσης ενώ παρέχει την δυνατότητα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για ένα επιπλέον έτος σε εκείνους που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.
Κατά την διάρκεια αυτής της φάσης η εθελούσια έξοδος ενεκρίθη για 96 άτομα.
Η τρίτη φάση δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί και εκτιμάται ότι θα έχει παρόμοιους όρους με την πρώτη και θα αποχωρήσουν 20 υπάλληλοι. 
Δικαίωμα να συμμετάσχουν είχαν μόνο οι υπάλληλοι με λίγα χρόνια προϋπηρεσίας και χαμηλό μισθολογικό κόστος.
Συμφώνα με τραπεζικές "πηγές" φαίνεται ότι εμφανίζονται προβλήματα στην υπό εκκαθάριση τράπεζα. Η Proton Bank αρνείται να παραδώσει εκπλειστηριάσματα αξίας 8,5εκατομμυρίων ευρώ , αρνείται να υποβάλλει τις απαιτούμενες φορολογικές δηλώσεις στην αρμόδια ΔΟΥ ενώ αποφεύγει να αποπληρώσει ανειλημμένες υποχρεώσεις σε τρίτους και δεν υπάρχει επίπεδο πρόσβασης στα ηλεκτρονικά αρχεία της Proton ώστε να μπορεί να ασκηθεί έλεγχος. 

Οι προτάσεις του Λαυρεντιάδη

Οι ίδιες "πηγές" αναφέρουν ότι, μέχρι στιγμής, οι δικηγόροι του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη προβαίνουν σε ασύμφορες για τη νέα διοίκηση της τράπεζας προτάσεις αναφορικά με τα δάνεια προς εταιρείες άμεσα ή έμμεσα συνδεδεμένες με το όνομα του που αφορούν το πεδίο της εισαγγελικής έρευνας και των κακουργηματικών αδικημάτων που τον βαραίνουν.
Ως γνωστόν το "φαγοπότι" των εταιρειών συμφερόντων του επιχειρηματία ξεπερνούν τα 701 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι νομικοί του εκπρόσωποι πρότειναν να καταβάλουν αρχικά 10 εκατομμύρια ευρώ και το υπόλοιπο ποσό να αποπληρωθεί σε 10 χρόνια με διετή περίοδο χάριτος και επιτόκιο μόλις 2%.
http://petraskandalou.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom