Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012

Δόθηκαν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των αγνώστων που λεηλάτησαν τα μαγαζιά στα επεισόδια του Φεβρουαρίου


ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 27 Μαρτίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημοσιεύονται φωτογραφίες αγνώστων μέχρι στιγμής προσώπων που συμμετείχαν στις λεηλασίες του κέντρου της Αθήνας, την Κυριακή 12.02.2012.Λεηλάτησαν τέσσερα καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας.Οι πολίτες που γνωρίζουν οτιδήποτε σχετικό να επικοινωνήσουν με το 170, 1964, 1014 ή στο email ctu170@hellenicpolice.gr

Δίνονται στη δημοσιότητα, μετά από σχετική Εισαγγελική Διάταξη, συνολικά είκοσι έξι (26) φωτογραφίες, οι οποίες λήφθηκαν από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης τεσσάρων καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας.
Τα καταστήματα λεηλατήθηκαν από ομάδες ατόμων την Κυριακή, 12.02.2012, στα επεισόδια που συνέβησαν στο κέντρο της Αθήνας.
Στα πρόσωπα που συμμετέχουν στους βανδαλισμούς, τις βιαιοπραγίες κατά πραγμάτων και στη λεηλασία των καταστημάτων, όσο και σε άλλους επίσης αγνώστους μέχρι στιγμής, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα πράξεις.
Ιδίως κατηγορούνται, κατά περίσταση, για κλοπή, για διακεκριμένη περίπτωση φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, για προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών βομβών, με σκοπό να χρησιμοποιηθούν για να προξενήσουν κίνδυνο για άνθρωπο, για έκρηξη από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, για εμπρησμό, για διατάραξη κοινής ειρήνης, καθώς και για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους.
Αναλυτικότερα, το βράδυ της Κυριακής (12-2-2012), κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που συνέβησαν στο Κέντρο της Αθήνας με συνεχείς επιθέσεις κατά αστυνομικών δυνάμεων με μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα, ομάδες από τους επιτιθέμενους εισέβαλλαν και λεηλάτησαν τέσσερα (4) καταστήματα, αφαιρώντας εμπορεύματα από το εσωτερικό τους.
Πρόκειται για τα εξής καταστήματα:
  • Ανταλλακτήριο Συναλλάγματος επί της πλατείας Ομονοίας, στο οποίο αφού παραβίασαν τα ρολά ασφαλείας, μπήκαν μέσα, προκάλεσαν φθορές στο εσωτερικό του και αφαίρεσαν χρήματα και μία οθόνη ηλεκτρονικού υπολογιστή.
  • Πώλησης Αθλητικών Ειδών στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Πανεπιστημίου, στο οποίο αφού παραβίασαν τα προστατευτικά ρολά ασφαλείας, μπήκαν μέσα και αφαίρεσαν εμπορεύματα από το εσωτερικό του, ενώ πέταξαν αυτοσχέδιες βόμβες μολότωφ, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά.
  • Πώλησης Ενδυμάτων στην οδό Πανεπιστημίου, στο οποίο αφού παραβίασαν δύο ρολά ασφαλείας, έσπασαν δύο υαλοπίνακες, μπήκαν σε αυτό, προκάλεσαν φθορές στο εσωτερικό του και αφαίρεσαν εμπορεύματα
  • Πώλησης Ηλεκτρικών Ειδών στη συμβολή των οδών Σταδίου και Δραγατσανίου, στο οποίο αφού παραβίασαν τα ρολά ασφαλείας και έσπασαν τον υαλοπίνακα της κεντρικής εισόδου, στη συνέχεια μπήκαν σε αυτό, προκάλεσαν φθορές στο εσωτερικό του και αφαίρεσαν εμπορεύματα.
Οι φωτογραφίες δίνονται στη δημοσιότητα, στο πλαίσιο της προστασίας του κοινωνικού συνόλου και της ευχερέστερης πραγμάτωσης της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.
Οποιοσδήποτε πολίτης διαθέτει ή γνωρίζει πληροφορίες για τα πρόσωπα που λεηλάτησαν το κατάστημα και απεικονίζονται στις είκοσι έξι (26) φωτογραφίες ή που γνωρίζει οτιδήποτε σε σχέση με τις έρευνες που διεξάγονται μπορεί να επικοινωνεί με τα τηλέφωνα 170, 1964, 1014 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.
Επίσης, εκτός από τηλεφωνική επικοινωνία, μπορεί να απευθυνθεί και στην ηλεκτρονική διεύθυνση:ctu170@hellenicpolice.grΔεν υπάρχουν σχόλια: