Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Με το "Πλοίο της Ειρήνης" φθάνουν στο "Λιμάνι της Αγωνίας" επιζώντες της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι

Καμπάνια για έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά κάνει το ιαπωνικό πλοίο

Στο λιμάνι του Πειραιά καταπλέει σήμερα, γύρω στις 11 το πρωί, προερχόμενο από Ιταλία, το ιαπωνικό «Πλοίο της Ειρήνης», στο οποίο επιβαίνουν 1.000 επιβάτες, μεταξύ των οποίων και επιζώντες τού Ολοκαυτώματος της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι.

Κεντρικός στόχος του ταξιδιού από το «Πλοίο της Ειρήνης», είναι ένα πρόγραμμα που προωθεί ΟΗΕ για το 2012, με σύνθημα «για έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά».

Αντιπροσωπεία από το πλοίο, στο οποίο επιβαίνουν και δέκα «Χιμπακούσα» (επιβιώσαντες των πυρηνικών βομβών, πέντε από τη Χιροσίμα και πέντε από το Ναγκασάκι), αλλά και θύματα τού πυρηνικού ατυχήματος από το Τσερνομπίλ, αναμένεται να συναντηθεί με το δήμαρχο Πειραιά, Βασίλη Μιχαλολιάκο.

Τις δραστηριότητες υποδοχής του «Πλοίου της Ειρήνης» στη χώρα μας, συντονίζουν: η Πανελλήνια Ιατρική Εταιρεία κατά της Πυρηνικής και Βιοχημικής Απειλής (ελληνικός κλάδος της διεθνούς οργάνωσης IPPNW, τιμημένης με «Νόμπελ Ειρήνης» το 1985), το Παρατηρητήριο Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης, το Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου, το Ίδρυμα Μαραγκοπούλου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και η δημοτική κίνηση Πειραιά «Το Λιμάνι της Αγωνίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom