Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Εβγαλαν "λάδι" τον Παπακωνσταντίνου για το μαγείρεμα του ελλείμματος του 2009 - Αγανάκτηση και στο ΠΑΣΟΚ


Με έκπληξη η οποία γρήγορα μετατράπηκε σε δυσφορία υποδέχθηκαν το πόρισμα της... εξεταστικής επιτροπής που διερεύνησε την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ οι περισσότεροι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καθώς θεωρούν ότι ο «χοντροκομμένος και άγαρμπος» τρόπος με τον οποίο επιχειρείται η «συγκάλυψη» των ευθυνών του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου εξοργίζει, ενόψει εκλογών, ακόμα περισσότερο την κοινωνία.

Ορισμένοι δε σημειώνουν με νόημα ότι το συγκεκριμένο πόρισμα «επαναφέρει στην μνήμη των πολιτών τις ημέρες που ο Καραμανλής επιχειρούσε να καλύψει τον Θεόδωρο Ρουσόπουλο και τους βατοπεδινούς υπουργούς».


Επιπροσθέτως, εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη κεντρική επιλογή – να «προστατευτεί» πλήρως δηλαδή ο κ. Παπακωνσταντίνου – αποτελεί στρατηγικό λάθος για ένα βασικό λόγο :συμβολίζει «συγκάλυψη» και όχι επιθυμία για ικανοποίηση του περι δικαίου αισθήματος των πολιτών.

Το γεγονός αυτό – σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές – «ενδεχομένως να λειτουργήσει αρνητικά σε μια κρίσιμη για το κόμμα περίοδο που δείχνει να ανακάμπτει δημοσκοπικά».

Για τον λόγο αυτό δεν είναι λίγοι εκείνοι που ήδη εκφράζουν τον προβληματισμό τους και ετοιμάζονται να εισηγηθούν στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο πως «το κόμμα πρέπει να απαλλαγεί από τα αρνητικά βαρίδια» υπενθυμίζοντάς του τις καταστροφικές συνέπειες που είχε για τον κ. Κώστα Καραμανλή η επιμονή του να υπερασπίζεται όσους υπουργούς του εμπλέκονταν στα «γαλάζια» σκάνδαλα.
 http://24wro.blogspot.com/

Σημ.Ζείδωρον:Η συγκεκριμένη εξεταστική επιτροπή ήταν μόνο "πράσινη" καθώς ΝΔ, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ,συν ο ανεξάρτητος Παναγιώτης Κουρουμπλής είχαν αποχωρήσει.Αποκλειστικός υπεύθυνος θεωρήθηκε ο Γιάννης Παπαθανασίου,με την δικαιολογία ότι από αυτόν κληρονομήθηκε το έλλειμμα στο ΠΑΣΟΚ!!!!
Ολόκληρο το πόρισμα του ΠΑΣΟΚ εδώ

Ξεχωριστό πόρισμα συνέταξε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Αθ.Πλεύρης που συμμετείχε
Eυθύνες τόσο στη διακυβέρνηση της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ επιρρίπτει στο πόρισμά του για την υπόθεση του ελλείμματος του 2009 ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, Αθ. Πλεύρης, τονίζοντας πάντως πως δεν κατέστη δυνατή η άντληση ασφαλών συμπερασμάτων. Για αυτό, εκτιμά πως ίσως θα ήταν προτιμότερο να μην υπήρχε σύνταξη πορίσματος, αλλά απλά μία συγκέντρωση του αποδεικτικού υλικού για μία επόμενη επιτροπή που θα διερευνήσει την υπόθεση.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Πλεύρης υπογραμμίζει την απροθυμία της επιτροπής να εξετάσει, ή έστω να ζητήσει τη γνώμη των πρώην πρωθυπουργών, των οποίων οι κυβερνήσεις τους εμπλέκονται με τη διαμόρφωση του χρέους και του ελλείμματος το 2009, και ειδικά για τον Γ. Παπανδρέου σημειώνει ότι ο φάκελος που απεστάλη από την Εισαγγελία στη Βουλή των Ελλήνων, τον κατονομάζει ρητώς ως τυχόν ύποπτο για την τέλεση ενδεχομένων ποινικών αδικημάτων.
Ολόκληρο το πόρισμα Πλεύρη εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom