Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Ώς πότε παλληκάρια θα ζούμε στα στενά…

το "οθωμανικό"... δίκαιο έγινε μνημόνιο

Το «ΠΟΝΤΙΚΙ» κυκλοφορεί σήμερα Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012, … παιανίζοντας, μέρες που είναι, μία στροφή από τον θούριο του Ρήγα «Ώς πότε παλληκάρια θα ζούμε στα στενά…» για ν’ αναδείξει το μήνυμα που στέλνει ο ελληνικός λαός προς την πολιτική ηγεσία και υπογραμμίζοντας ότι μετά την απομάκρυνση από την κάλπη, ουδέν «λάθος» αναγνωρίζεται!! Ρεπορτάζ για το πώς ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κρύβουν την κόλαση του Ιουνίου και πώς έχουμε βγει στη γύρα ζητώντας δανεικά ακόμη κι από την Τουρκία, προσφέροντας για «εγγυήσεις» νησιά δηλαδή ελληνική γη!!!. (Σελ. 4,5)

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Όλα τα ‘χε η Μαριορή, το βέτο του Βενιζέλου της έλειπε. Τρικυμία δημιούργησε η άρνηση του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ να πάρει τη θέση του στο υπουργείο Οικονομίας ο Τάσος Γιαννίτσης. Τελικά η χρυσή τομή βρέθηκε με την αναβάθμιση του Σαχινίδη, ο οποίος, για κανένα μήνα θα είναι υπουργός. (Σελ. 6)

ΕΛΛΗΝΙΚΟ: Τέσσερα εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα τσιμέντου, που θα χτιστούν στο Ελληνικό, σκοτώνουν Αθήνα και Πειραιά. Μπετόν αρμέ υποκλίσεις στους επίδοξους επενδυτές. (Σελ. 18)

ΕΥΡΩΖΩΝΗ: Η «γερμανική» Ευρώπη και ο ρόλος του Σόιμπλε. Ο ισχυρός άντρας της Γερμανίας έχει, απ’ ό,τι φαίνεται, βάλει πλώρη για την καρέκλα του Eurogroup. (Σελ. 20)

ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ: Είχαμε συνηθίσει έργα σε μακέτες, τώρα θα μάθουμε και τις προεκλογικές φωτογραφίσεις εγκαινίων με … «μόνο» 500.000 ευρώ!!!… (Σελ. 46)

ΦΑΡΜΑΚΑ: Χοντρό κόλπο με κίνδυνο για τη δημόσια υγεία… (Σελ. 58)

ΔΙΑΛΟΓΟΣ: Η Αριστερά μπροστά στις εκλογές. Άρθρα από τον Αλέκο Αλαβάνο (Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής), από τον Δημήτρη Δεσύλλα (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και από τον Νάσο Ηλιόπουλο,(Νεολαία ΣΥΝ) (Σελ. 48,49)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom