Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Έφυγε ο Μανώλης Μέξης


ΕΦΥΓΕ ΑΙΦΝΙΔΙΑ ΕΝΑΣ ΑΚΟΥΡΑΣΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ

Έφυγε από τη ζωή ανήμερα την Καθαρά Δευτέρα σε ηλικία 59 χρονών ο αγωνιστής της Αριστεράς ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΕΞΗΣ.

Ο Μανώλης Μέξης, παιδί φτωχής εργατικής οικογένειαςγεννήθηκε στου Ζωγράφου όπου και τελείωσε το ενιαίο Λύκειο. Το 1971 εισήχθη στο Νομικό τμήμα του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Το καλοκαίρι του 1974 γνώρισε τον αείμνηστο Νίκο Βουλγαρίδη και έκτοτε αφιερώθηκε στο Κομμουνιστικό κίνημα της πατρίδας μας. Το Γενάρη του ’75 οργανώθηκε στην ΚΝΕ. Ήταν μέλος της οργανωτικής επιτροπής του 1ου Φεστιβάλ της ΚΝΕκαι στη συνέχεια οργανωτικός Γραμματέας του Τομεακού Γραφείου της ΚΝΕ νομικής –οικονομικού του ΑΠΘ. Υπηρέτησε την 28μηνη θητεία του ως τυφεκιοφόρος. Το 1980 έγινε δικηγόρος Αθηνών και στέλεχος της ΚΟΒ δικηγόρων του ΚΚΕ.

Από το ’82 ήταν στο τμήμα αυτοδιοίκησης της ΚΕ του ΚΚΕ και μέλος της ΚΟΒ Ιλισίων.
Το ’91 έκανε την επιλογή του φεύγοντας από το ΚΚΕ, παραμένοντας όμως ανένταχτος κομμουνιστής, αφοσιωμένος στα πραγματικά ιδανικά του επιστημονικού σοσιαλισμού.

Πάνω από 2 δεκαετίες πρόσφερε τα πάντα (υλικά και ηθικά ) για την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού Αθλητισμού ως έφορος του τμήματος γυναικείου Βόλευ του Ηλυσιακού . Δημιούργησε το τμήμα μόνος του και έφτασε την ομάδα να αγωνίζεται στην Α΄εθνική , έχοντας στις υποδομές δεκάδες έφηβες και Κορασίδες. Απέδειξε έμπρακτα πως με τη σωστή καλλιέργεια του μαζικού Αθλητισμού μπορείς να δημιουργήσεις πρωταθλητές χωρίς χρήματα και δαπανηρές μεταγραφές. Μαζί με τη σύντροφό του Βούλα Μέξη – Σαρρή γαλούχησαν εκατοντάδες έφηβες στα ιδανικά της δημοκρατίας της αξιοκρατίας και του ευ αγωνίζεσθαι.Η κοινωνική προσφορά του παραμένει ανεκτίμητη και παράδειγμα προς μίμηση στην Αριστερά.

Από το ’85 μέχρι και το Δεκέμβριο του 2010 ήταν ειδικός σύμβουλος όλων των Δημάρχων του Δήμου Καισαριανής ( Μακρή , Μπαρτσώκα, Κατημερτζή, Τζόκα ) . Ήταν η ψυχή του Δήμου Καισαριανής επί 25 χρόνια.
Η νέα όμως δημοτική αρχή του ΠΑΣΟΚ, του Καλλικράτη και των μνημονίων δεν του ανανέωσε τη σύμβαση και τον έστειλε στην ανεργία .
Για όσους δεν γνωρίζουν, τα περισσότερα από τα σημαντικά και θετικά που συντελέστηκαν στο Δήμο Καισαριανής, έχουν τη σφραγίδα του Μανώλη.

Όσοι τον γνώρισαν τον αγάπησαν για το ήθος την αξιοπρέπειά του και την ανιδιοτελή υπεράσπιση των ιδανικών της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού.

Η κηδεία έγινε την Τετάρτη στο Νεκροταφείο Ζωγράφου.
από zografoubloging

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom