Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Υπερψηφίστηκε και ο εφαρμοστικός νόμος για τα επικουρικά ταμεία και τα φάρμακα-Σε κάθε ψηφοφορία αβγατίζουν τα "ΝΑΙ"


Σε κάθε νέα ψηφοφορία για τις επιμέρους διατάξεις του μνημονίου 2 όλο και κοντοζυγώνουν οι "αντάρτες" στα μαντριά τους.Από τα 199 ΝΑΙ του μνημονίου,προχτές είχαμε 202 για τις «Ρυθμίσεις συνταξιοδοτικού περιεχομένου και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις εφαρμογής του Μνημονίου Συνεννόησης του ν. 4046/2012» κι απόψε ανέβηκαν στα 213!!!!

Από πλευράς Ν.Δ. στο "ΟΧΙ" επέμειναν η Έλενα Kουντουρά και ο Δημήτρης Σταμάτης, ενώ απουσίασαν οι: Χρήστος Ζώης, Τσαμπίκα Ιατρίδη, Σπύρος Γαληνός και Παναγιώτης Μελάς.Τα υπόλοιπα παιδιά είπαν "ΝΑΙ" πλησιάζοντας ασφυκτικά τον αρχηγό.Ο μακαρίτης ο Ευάγγελος Αβέρωφ είχε πει:"όποιος είναι έξω από το μαντρί τον τρώει ο λύκος"!κάτι παραπάνω θα ήξερε.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ οι βουλευτές που είχαν διαγραφεί επειδή καταψήφισαν το «μνημόνιο 2» και άλλαξαν στάση δηλώνοντας «ναι», είναι: οι κύριοι Α.Αθανασιάδης και Χρ. Μαγκούφης ενώ άλλοι 12 συνάδελφοί τους δήλωσαν «παρών» και σε αυτούς καταγράφηκαν οι κύριοι Λ. Μίχος, Α. Τριανταφυλλόπουλος, Β.Τόγιας, Γ.Κασσάρας, Χ.Καστανίδης, Γ.Παπαμανώλης, Ηλ.Θεοδωρίδης, Γ. Μιχελογιαννάκης και τις κυρίες Μ. Κυριακοπούλου, Λ. Κατσέλη, Χ.Τεκτονίδου ενώ η κυρία Μ. Ξενογιαννακοπούλου επέμεινε στο «παρών» που είχε εξάλλου δηλώσει και επί του μνημονίου 2.Από την ψηφοφορία απουσίαζαν 6 διαγραφέντες από το ΠΑΣΟΚ βουλευτές: οι κυρίες Α.Βαγενά, Β. Παπανδρέου και οι κύριοι Σπ. Κουβέλης, Θ. Παραστατίδης, Οδ. Βουδούρης και Μ. Τσετίν.

Με 213 υπέρ, 58 ψήφους κατά και 12 «παρών» υπερψηφίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης από την Ολομέλεια της Βουλής ο εφαρμοστικός νόμος που περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τις διαρθρωτικές αλλαγές στην Υγεία, ρυθμίσεις στο ΕΣΥ, συγχώνευση επικουρικών Ταμείων και περικοπές στη δαπάνη του φαρμάκου με την αύξηση γενοσήμων στην αγορά.

Η ψηφοφορία ήταν ονομαστική έπειτα από σχετικό αίτημα του ΚΚΕ.

Το νομοσχέδιο υπερψήφισαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε όχι σε όλα, όπως και ο ΛΑΟΣ, πλην του άρθρου 35 το οποίο υπερψήφισε, καθώς και ο ΣΥΡΙΖΑ, που δήλωσε παρών μόνο για το άρθρο 89.

Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, μίλησε με πολύ σκληρή γλώσσα τόσο για γιατρούς όσο και για επιχειρηματίες του φαρμάκου και φαρμακοποιούς και είπε ότι δέχεται πόλεμο από οργανωμένα συμφέροντα, για να προσθέσει ότι σε αυτά τα συμφέροντα δεν πρόκειται να κάνει πίσω «ούτε ένα εκατοστό» και έδωσε σαν απάντηση τα 2 δισ. ευρώ της μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης μέσα σε ένα χρόνο.

Εν τω μεταξύ, από σήμερα Πέμπτη 1η Μαρτίου οι φαρμακοποιοί Αττικής, Πειραιά και Αχαΐας κόβουν την πίστωση στους ασφαλισμένους των Ταμείων που τα χρέη του ξεπερνούν τους τρεις μήνες. Επιπλέον, οι φαρμακοποιοί απειλούν ότι θα κλείσουν τα φαρμακεία τους από την Τρίτη 6 Μαρτίου, χωρίς διημερεύοντα και διανυκτερεύοντα, πρόταση την οποία προτίθεται να καταθέσει το προεδρείο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής στη Γενική Συνέλευση του κλάδου τη Δευτέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom