Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Μεταλλάχθηκε ο ιός της γρίπης - 15 θάνατοι στην Ελλάδα


Έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει στην επιστημονική κοινότητα μια νέα μετάλλαξη του ιού της γρίπης. Τις προσεχείς ώρες αναμένονται διευκρινήσεις από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων για την ταυτότητα του νέου ιού και το κατά πόσο παραμένουν αποτελεσματικά τα αντιγριπικά εμβόλια .


Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) μέχρι την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012, στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί δεκαπέντε (15) θάνατοι. Οι εν λόγω θάνατοι αφορούν σε έντεκα (11) ασθενείς με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη που χρειάστηκαν νοσηλεία στη Μ.Ε.Θ και σε τέσσερις (4) ασθενείς που
δεν νοσηλεύτηκαν σε Μ.Ε.Θ. Ένα από τα δεκαπέντε αυτά κρούσματα ήταν εισαγόμενο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) το εμβόλιο δεν καλύπτει πλήρως τα νέα στελέχη του ιού με συνέπεια πολλοί ασθενείς να εμφανίζουν πολύ έντονα συμπτώματα.

Τα συμπτώματα είναι μεταξύ άλλων έντονος πόνος στο στήθος, πονοκέφαλος αλλά και πολύ υψηλός πυρετός. Η νόσος κρατά 8 με 10 ημέρες ενώ μετά αφήνει βήχα όπως σημείωσε και ο υπουργός Υγείας. Πάντως η προειδοποίηση των υγειονομικών αρχών είναι όποιος εμφανίζει αυτά τα συμπτώματα για να μην εμφανισθούν επιπλοκές όπως βρογχίτιδα, να σπεύδει στο γιατρό.

Πάντως ο Ανδρέας Λοβέρδος σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό σταθμό ΜΕΓΚΑ υποστήριξε πως στην περίπτωση που τα αντιγριπικά εμβόλια που έχουμε προμηθευτεί δεν αποτελούν ασπίδα προστασίας για τους πολίτες, αφού ο ιός έχει μεταλλαχθεί, θα επιστραφούν στις φαρμακευτικές εταιρίες θα ζητηθούν πίσω τα χρήματα .
http://www.ygeianews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom