Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Στη Βουλή κατευθύνονται αντιεξουσιαστές και εξωκοινοβουλευτική Αριστερά!"φτωχές" οι συγκεντρώσεις ΠΑΜΕ,ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ


- Περίπου 3.500 κόσμος στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα 
- Φτωχή συμμετοχή στην πορεία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ
- Κλειστοί όλοι οι δρόμοι του κέντρου
- Διακριτική η αστυνομική παρουσία
Ένταση έξω από τη Βουλή (ώρα 13:25) όπου ομάδες της εξωκοινοβουλευτικής Αριστερας και αντιεξουσιαστών προσπαθούν να σπάσουν τον κλοιό που έχουν στήσει αστυνομικοί στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας. Οι συγκεντρωμένοι προσπαθούν να φτάσουν στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να διαμαρτυρηθούν,ωστόσο απωθήθηκαν ειρηνικά από τους αστυνομικούς και αποχωρούν μέσω της Πανεπιστημίου.
Αντιεξουσιαστές παραμένουν έξω από τη Μεγάλη Βρετανία, υπό τη στενή παρακολούθηση των ΜΑΤ.


Με τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Συντάγματος ξεκίνησαν χρονικά οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων για την Εργατική Πρωτομαγιά. Στη συγκέντρωση παραυρέθηκε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα ενώ οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα κατά του μνημονίου αλλά και κατά της ΓΣΕΕ. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν περίπου 3.500 κόσμος.

Η πορεία έφτασε στην αμερικανική πρεσβεία λίγο πριν τη μία Φώναξαν συνθήματα και διαλύθηκαν. Νωρίτερα, περνώντας μπροστά από την γαλλική πρεσβεία στη Β. Σοφίας πέταξαν κόκκινη μπογιά στο κτίριο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πρωτοκαθεδρία της Γαλλίας στις επιχειρήσεις κατά της Λιβύης.

Πολύ μικρότερη η συμμετοχή στη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος. Και εδώ είχαμε συνθήματα κατά του μνημονίου και των οικονομικών μέτρων αλλά και κατά της καταπάτησης των εργασιακών δικαιωμάτων. Την τιμητική τους είχαν τα συνθήματα κατά των ιδιωτικοποιήσεων.
Περίπου 100 αντιεξουσιαστές έκαναν προσυγκέντρωση στο Μουσείο, χωρίς να έχουν προκληθεί ως τώρα επεισόδια. Γύρω στη μία κατευθύνονται προς το Σύνταγμα όπου θα ενωθούν με άλλες ομάδες αριστεριστών, μέσω της Σταδίου.

Κλειστοί είναι οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα, δηλαδή Βασιλίσσης Σοφίας από το Χίλτον, Πανεπιστημίου, Σταδίου, Πατησίων και Ακαδημίας. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις πλατείες Ομονοίας, Κάνιγγος, Βάθης, Κοτζιά, Μοναστηρακίου, Καραϊσκάκη, Βικτωρίας, Λαυρίου, Ηρώων Ελευσίνας και Μεγάρων καθώς επίσης στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, στους Στύλους Ολυμπίου Διός και στο Μνημείο Ηρώων Πεσόντων (Πασαλιμάνι).

Συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή του Πειραιά έκανε το ΠΑΜΕ το πρωί της Κυριακής. Ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους και προς το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας.

Στην απεργία συμμετέχουν τα σωματεία των ναυτεργατών ενώ ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστιακού και του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου.
http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom