Δευτέρα, 30 Μαΐου 2011

Οι Αγανακτισμένοι μένουν και πάλι απόψε πλατεία-δείτε κι ένα καταπληκτικό βίντεο από τη συγκέντρωση στο Αγρίνιο


Συνδεθείτε στο Zougla Radio και δείτε τι συμβαίνει αυτή την ώρα στο Σύνταγμα

- Πρωτοφανής συγκέντρωση απόψε στο Σύνταγμα
- Πάνω απο 60.000, κάποιοι μιλούν ακόμη και για 100.000
- Γέμισαν ασφυκτικά όλοι οι δρόμοι γύρω απο την πλατεία
- Οργάνωσαν ομάδες φαγητού, καθαριότητας και ιατρείο

Δεν έχει προηγούμενο η συγκέντρωση της Κυριακής στο Σύνταγμα. Περισσότεροι απο 60.000 συγκεντρώθηκαν στην πλατεία κι γέμισαν ασφυκτικά την Αμαλίας, την Ερμού και τη Φιλελλήνων ενώ το πλήθος ξεπέρασε το ύψος της Βουκουρεστίου, στην Πανεπιστημίου και τη Σταδίου.

Ανθρωποι όλων των ηλικιών, νέοι, οικογένειες με παιδιά, ηλικιωμένοι, όλοι έγιναν ένα και κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας.

Οι σκηνές στην πλατεία πολλαπλασιάστηκαν και πολλοί παραμένουν εκεί για άλλη μια νύχτα

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο εδώ

Και στο Αγρίνιο οι Αγανακτισμένοι πήγαν πάλι πλατεία,δείτε το βίντεο αξίζει τον κόποΆλλη μία, η πέμπτη στη σειρά, συγκέντρωση «αγανακτισμένων» έγινα στην πλατεία Δημοκρατίας. Με αρκετή μουσική και συνθήματα, ενώ παράλληλα δημιουργούνται Επιτροπές πολιτών.
Για ένα ακόμη βράδυ  πολίτες, που ξεπέρασαν τους 500, συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Αγρινίου, στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων των «Αγανακτισμένων» της Ελλάδας, που όπως όλα δείχνουν παίρνει μια σταθερή και αγωνιστική  μορφή.
Η σημερινή ημέρα, ήταν ενταγμένη στην πανευρωπαϊκή κινητοποίηση που οργανώθηκε κατ’αρχήν από Ισπανούς και Έλληνες, και είχε σαν αποτέλεσμα την οργάνωση συγκεντρώσεων σε διάφορες Ευρωπαϊκές πόλεις.
Στο Αγρίνιο, πέραν των συνθημάτων κατά των πολιτικών και του μνημονίου, σήμερα κυριάρχησε η μουσική με την συμμετοχή ερασιτεχνών από την περιοχή. Αξιοσημείωτη, για άλλη μια μέρα, η παρουσία νέων.
Παράλληλα, ανακοινώθηκε η δημιουργία Επιτροπών πολιτών, όπως ανέργων, που προτάθηκε να αναλάβουν κάποιες πρωτοβουλίες για ζητήματα που τους απασχολούν.
Ακόμη, υπήρξε διαβούλευση για την συνέχιση των κινητοποιήσεων και τις επόμενες μέρες, μέσα από συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δρώμενα, που θα γίνουν στην πλατεία Δημοκρατίας.
Να σημειωθεί τέλος πως οι συγκεντρωμένοι, αποφάσισαν να κατεβάσουν πανό του ΠΑΜΕ από τον χώρο της πλατείας.


http://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: