Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Μαρία Δραχμανάκη και Γιώργος Κουρής μιλάνε για επιστροφή στη Δραχμή!ποια η θέση της Ελληνικής Κυβέρνησης;

Και η αγωνίστρια-εκφωνήτρια του Πολυτεχνείου,τέως συντρόφισσα Μαρία Δραχμανάκη και ο ιδιοκτήτης της Αυριανής κινδυνολογούν ανοικτά μιλώντας για Επιστροφή στη Δραχμή,προφανώς παίζοντας τα δικά τους παιχνίδια.Κι όμως ούτε η Κυβέρνηση αντιδρά,ούτε η Εισαγγελία που κυνηγούσε πρόσφατα τους μη επώνυμους αποστολείς κάποιoυ  mail που θα τίναζε(!!!!) την οικονομία της χώρας στον αέρα.
Οι απίστευτες δηλώσεις Δαμανάκη  διαψεύστηκαν την ίδια ώρα τόσο από την Ε.Ε. όσο και από το ΔΝΤ.
Κάποιος όμως δεν θα έπρεπε να μας εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει;

Σημ: Το λογοπαίγνιο Δραχμανάκη το είδαμε στο κουτί της Πανδώρας και μας άρεσε βέβαια.

Διαβάστε το παρακάτω άρθρο από το http://www.tvxs.gr
Η ελληνική κυβέρνηση έθεσε θέμα επιστροφής στη δραχμή

Είναι η ίδια η ελληνική κυβέρνηση που είχε θέσει θέμα πιθανής αποχώρησης από την ευρωζώνη, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Tvxs. Το θέμα, που ανακινήθηκε χθες με δήλωση της κυρίας Μ.Δαμανάκη, τέθηκε με πρωτοβουλία του κ. Παπανδρέου σε συζήτηση με τον κυρία Μέρκελ, η οποία με τη σειρά της ζήτησε από τον υπουργό Οικονομίας κ. Β.Σόιμπλε στις αρχές Μαίου, να ετοιμάσει ένα non paper με τους λόγους για τους οποίους η εξόδος από το ευρώ δεν είναι προς όφελος της Ελλάδας.
Αυτό ακριβώς ήταν και το περιεχόμενο του γνωστού δημοσιεύματος του Spiegel, που αποκάλυπτε την μυστική συνάντηση του Λουξεμβούργου. Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, η Ελλάδα είχε απειλήσει να φύγει από την ευρωζώνη και να επιστρέψει στη δραχμή, αν δεν της δοθούν ευνοϊκότεροι όροι αποπληρωμής του χρέους της και για την αποτροπή αυτού του ενδεχόμενου, πραγματοποιήθηκε στις 6 Μαίου, η έκτακτη, συνάντηση των Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ, όπου ειχε κληθεί και ο κ. Παπακωνσταντίνου. Η ελληνική κυβέρνηση είχε διαψεύσει το δημοσίευμα καθώς και την ύπαρξη οποιασδήποτε συζήτησης για επιστροφή στη δραχμή.
Ομως στη συνάντηση του Λουξεμβούργου, ο γερμανός υπουργός ήταν πράγματι εφοδιασμένος με το «έγγραφο περί δραχμής». Το non paper αναφερόταν στις αρνητικές συνέπειες που θα είχε μια παρόμοια εξέλιξη για όλη την ευρωζώνη, αλλά το βασικό του μέρος αποτελούσαν προειδοποιήσεις προς την Ελλάδα: δραματική υποτίμηση της δραχμής που μπορεί να χάσει και το 50% της αξίας της, εκτόξευση του εξωτερικού χρέους στο 200% του ΑΕΠ, εσπευσμένη αναδιάρθρωση και χρεοκοπία της Ελλάδας. Το έγγραφο διατύπωνε επίσης νομικές επιφυλάξεις για το αν μπορεί ένα κράτος-μέλος να αποχωρήσει από την ζώνη του ευρώ.

Κατά πάσα πιθανότητα
 ο κ. Παπανδρέου είχε χρησιμοποιήσει την απειλή αποχώρησης απο την ευρωζώνη σε μια προσπάθεια να πιέσει την κυρία Μέρκελ για καλύτερους όρους αποπληρωμής. Φαίνεται όμως ότι η τακτική αυτή λειτούργησε σαν μπούμεραγκ, καθώς στην διάρκεια της συνάντησης του Λουξεμβούργου οι συνομιλητές του τα έψαλαν κανονικά στον κ. Γ.Παπακωνσταντίνου, ζητώντας παράλληλα επιτάχυνση των μέτρων εφαρμογής του μνημονίου

«Αν κάνεις μπλόφες σε τόσο υψηλό επίπεδ
ο πρέπει να ξέρεις τι θα κάνεις στη περίπτωση που δεν πιάσουν», σχολίαζε πολιτικός με πείρα στις διεθνείς υποθέσεις. Σίγουρα από ακροδεξιούς , σκληροπυρηνικούς κύκλους της Ευρώπης, η εκπαραθύρωση της Ελλάδας από την ευρωζώνη συζητείται ήδη από την αρχή της κρίσης και τώρα κερδίζει έδαφος και σε πιο mainstream πτέρυγες.
Για το γεγονός όμως ότι «το σενάριο απομάκρυνσης της χώρας από το ευρώ βρίσκεται πλέον στο τραπέζι» σύμφωνα με την χθεσινήπροειδοποίηση της κυρίας Μ.Δαμανάκη, έχει ευθύνες και η ελληνική πλευρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom