Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Το Σύνδρομο Καραμανλή χτυπάει την πόρτα του Μαξίμου


ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ σήμερα Πέμπτη, 26 Μαΐου το «ΠΟΝΤΙΚΙ» με την πρωτοσέλιδη διαπίστωση ότι: «Το Σύνδρομο Καραμανλή χτυπάει την πόρτα του Μαξίμου». Στην φωτογραφία του εξωφύλλου αποτυπώνεται μια από τις θλιβερότερες ίσως στιγμές της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας του τόπου: Όταν, δηλαδή ο Καραμανλής που συνέβαλε στο να οδηγηθεί η χώρα στο χείλος του γκρεμού παρέδωσε τη σκυτάλη στον Παπανδρέου, για να κάνει το επόμενο βήμα προς την άβυσσο. Ήδη, το φάντασμα του αποτυχημένου Καραμανλή κόβει βόλτα στους διαδρόμους του πρωθυπουργικού μεγάρου… επισημαίνοντας ότι και ο Παπανδρέου –αν δεν αλλάξει θα βουλιάξει… Γρήγορα θα έχει την τύχη του Καραμανλή… (Σελ. 2)

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Λεπτομερής, αποκαλυπτική καταγραφή του εφιαλτικού τοπίου και των παιχνιδιών που εξελίσσονται στο παρασκήνιο. Διαβάστε για τον μεγάλο εκβιασμό του ΔΝΤ προς Αθήνα και λοιπούς Ευρωπαίους, για την ομολογία αποτυχίας του υπουργού οικονομικών και για το επικείμενο πογκρόμ απολύσεων στο Δημόσιο. (Σελ. 4-5, 16-17, 50-51).

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Παγιδευμένος στις επιλογές του ο πρωθυπουργός αναζητά συναίνεση , μπας και βρει τρόπο να δραπετεύσει και εξετάζει σενάρια και απειλές, όπως οι πρόωρες εκλογές και δημοψήφισμα. Παρά την προσπάθεια, πάντως, δεν φαίνεται πως η μέχρι πρόσφατα πειστική μπογιά του περνάει…(Σελ.10-11)

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ MEDIA INDEX: Για πρώτη φορά στη χώρα μια μεγάλη έρευνα με την οποία το «Π» θα αναζητά τους ποιοτικούς δείκτες στην ελληνική τηλεόραση κάθε μήνα. Η πρώτη καταγραφή των ποιοτικών χαρακτηριστικών για τους κυρίαρχους των 8, τις πρωινές εκπομπές ενημέρωσης και το διαδίκτυο. (Σελ. 22,23, 45)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Εφοριακός στην Πάτρα πιάστηκε από την τσιμπίδα των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης του κ. Ρακιτζή… Είχε καταχραστεί -άγνωστο ακόμη από πότε- περίπου 4.000.000 ευρώ και τόχε ρίξει στην μεγάλη ζωή ως… άλλος Ωνάσης… Και σαν να μην έφθανε αυτό επένδυσε το χρήμα… σε μπαρ που συχνά – πυκνά έπεφτε και κανένα στριπτίζ. ( Σελ 20)

ΜΑΖΙ με το «Π» και το πολιτιστικό ένθετο «ΠΟΝΤΙΚΙ art» στο οποίο ο Βασίλης Αλεξάκης με αφορμή το βιβλίο του « Η πρώτη λέξη» μιλάει για το «ταξίδι» του προς την αναζήτηση των λέξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom