Κυριακή, 29 Μαΐου 2011

Συνεχίζονται οι συγκεντρώσεις των "Αγανακτισμένων" σε όλη την Ελλάδα


Για τέταρτη μέρα χθες οι πλατείες της χώρας  ήταν γεμάτες από πολίτες που δεν αποδέχονται πλέον το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα. Με μπροστάρηδες το Σύνταγμα και την πλατεία Λευκού Πύργου οι ακτιβιστές πολίτες οργανώνονται, στήνουν σκηνές, πραγματοποιούν διαρκείς συνελεύσεις και σχεδιάζουν τις δράσεις τους για την εξάπλωση παλλαϊκής αντίστασης και ανατροπής του καταρρέοντος και τρομοκρατημένου πολιτικού σκηνικού.

Αν και προβληματίζει (στη Θεσσαλονίκη) η μικρότερη συμμετοχή πολιτών από αυτή της πρώτης μέρας, εντούτοις επικρατεί ιδιαίτερη αισιοδοξία στις τάξεις των οργανωτών, γιατί προγραμματίστηκαν δράσεις που αναμένεται να κατεβάσουν πολίτες τις επόμενες μέρες στις πλατείες.
Από την άλλη φαίνεται πως περνά (και αυτό είναι πολύ σημαντικό και ελπιδοφόρο) η πρωτοβουλία και ο συντονισμός στα χέρια της νεολαίας. Και είναι ιδιαίτερα χρήσιμη η διαδικασία των ανοιχτών συνελεύσεων που οδηγούν σε προτάσεις και σχεδιασμούς δράσεις. Όπως η ποδηλατοδρομία των "αγανακτισμένων ποδηλατών" στη Θεσσαλονίκη, η εμφάνιση πολλών νοικοκυρών με κατσαρόλες στα χέρια (επιρροή από την επανάσταση της κατσαρόλας στην Αργεντινή), την δράση με μουσική στη Θεσσαλονίκη που οδήγησε σε έκρηξη χορού των νέων και έδωσε ενθουσιασμό σε όλους τους συμμετέχοντες.
Και βέβαια η έκδοση ψηφίσματος που ήταν καρπός της συνέλευσης του Συντάγματος:


«Ψήφισμα λαϊκής συνέλευσης Πλατείας Συντάγματος
Εδώ και πολύ καιρό παίρνονται αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς. Είμαστε εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νεολαίοι, που έχουμε έρθει στο σύνταγμα για να παλέψουμε και να αγωνιστούμε για τις ζωές μας και το μέλλον μας.
Είμαστε εδώ γιατί γνωρίζουμε ότι οι λύσεις στα προβλήματά μας μπορούν να προέλθουν μόνο από εμάς. Καλούμε όλους τους Αθηναίους, εργαζόμενους, ανέργους και νεολαία στο Σύνταγμα, και όλη την κοινωνία να γεμίσει τις πλατείες και να πάρει τη ζωή στα χέρια της.
Εκεί στις πλατείες θα συνδιαμορφώσουμε όλα μας τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μας. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους που θα απεργήσουν την επόμενη περίοδο να καταλήγουν και να παραμένουν στο Σύνταγμα.
Δεν θα φύγουμε από τις πλατείες, μέχρι να φύγουνε αυτοί που μας οδήγησαν εδώ: Κυβερνήσεις, Τρόικα, Τράπεζες, Μνημόνια και όλοι όσοι μας εκμεταλλεύονται. Τους διαμηνύουμε ότι το χρέος δεν είναι δικό μας.
ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ!
ΙΣΟΤΗΤΑ - ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!
Ο μόνος αγώνας που χάνεται είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ!»
Ειδική μνεία θα πρέπει να γίνει στο διακριτικότατο τρόπο που αντιμετωπίζουν τις συγκεντρώσεις οι αστυνομικοί. Δεν φαίνονται πουθενά, δεν προκαλούν, δεν πλησιάζουν (ειδικά στη Θεσσαλονίκη) με αποτέλεσμα να έχουν οικογένειες με μικρά παιδιά που παραβρίσκονται στους χώρους άμεσης δημοκρατίας, όπως τους αποκαλούν οι Αγανακτισμένοι.
Συνεχίζονται και σήμερα με πολλές εκδηλώσεις οι συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα.Δεν υπάρχουν σχόλια: