Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Τους σπρώχνουν στο μπαλκόνι κι αυτοί ... το χαβά τους


Το «ΠΟΝΤΙΚΙ» κυκλοφορεί σήμερα Πέμπτη 19 Μαΐου, με πρωτοσέλιδο τίτλο: «Τους σπρώχνουν στο μπαλκόνι» και αναλυτικό ρεπορτάζ για το πώς το οικονομικό και πολιτικό αδιέξοδο φέρνει πιο κοντά τις εκλογές. Ευρωπαίοι και ΗΠΑ βλέπουν κάλπη λόγω κυβερνητικής αδυναμίας και πιέζουν με θράσος τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης να προσφέρουν συναίνεση για να προχωρήσει απρόσκοπτα η εφαρμογή του μνημονίου. (Σελ. 3-5)
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Στο χείλος της αβύσσου, επιχειρεί μέσω της εθνικής συνεννόησης να διασωθεί σε μια φάση που όλα δείχνουν ότι οδεύουμε ολοταχώς στις κάλπες. Ο πρωθυπουργός σχεδιάζει συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς και διάγγελμα-αναγγελία ακόμη πιο επώδυνων μέτρων, με απομάκρυνση δημοσίων υπαλλήλων και σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις. (Σελ. 10-11)
Ν.Δ: Στρίβει δια του αρραβώνος για το μεσοπρόθεσμο και αναζητεί τρόπους για να εξασφαλίσει και την πίτα (συναίνεση) ολόκληρη και τον σκύλο (αντιπολιτευτικό της ρόλο) χορτάτο. (Σελ. 12-13)
ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ: «Συνωμοσία», σεξ, ψέματα και εξουσία στη Νέα Υόρκη. Οι παρενέργειες στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή από την… αταξία του πρώην ισχυρού του ΔΝΤ και υποψήφιου για τη γαλλική προεδρία. (Σελ. 16, 53)
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ «ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΩΝ»: Το who is who των τεχνοκρατών που βολιδοσκοπούνται για να βάλουν πλάτη στην κυβέρνηση προκειμένου να ολοκληρώσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι των πιστωτών μας. (Σελ. 18-20)
ΑΘΗΝΑ: Η απειλή της βίας και ο… ύπνος της πολιτείας. Χαρτογράφηση του χάους που επικρατεί στην πόλη και των αναποτελεσματικών προσπαθειών των αρμοδίων να λύσουν το γρίφο. (Σελ. 22-23, 45)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom