Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Στους οίκους ανοχής υπάρχει τάξη


του Θοδωρή Ζούμπου
Στο ελληνικό κράτος και στο ελληνικό ποδόσφαιρο όμως όχι!
Όσοι έχουν επισκεφθεί έστω και μια φορά έναν οίκο ανοχής, θα έχουν διαπιστώσει ότι υπάρχει απόλυτη τάξη. Ουρά για να περιμένεις, σεβασμό στο... κορίτσι, πληρωμή, ηρεμία, διασκέδαση, τάξη και ασφάλεια. Δεν έχω ακούσει ποτέ για ξυλοδαρμούς μέσα σε οίκους ανοχής, φαινόμενα τζαμπατζήδων, οχλαγωγία, πανικό και παραλογισμό.
Εν αντιθέσει αυτά τα φαινόμενα ευδοκιμούν στα ελληνικά γήπεδα όπως όλοι είδαμε για μια ακόμη φορά και σίγουρα όχι τελευταία στον χθεσινοβραδυνό τελικό Κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ. Διαιτησία από τον κατά τεκμήριο καλύτερο Έλληνα διαιτητή αμφιλεγόμενη: Ένα γκολ οφσάιντ (το πρώτο του Νίκου Λυμπερόπουλου), ένα πέναλτι σε βάρος του Ατρομήτου που δεν δόθηκε (κεφαλοκλείδωμα στον Δέλλα), ένας αγώνας που δεν διεκόπη, αλλά τελικά έληξε στο 92΄ την στιγμή που ο Κάκος είχε δείξει 9 λεπτά καθυστερήσεις!
Για τα επεισόδια τι να πρωτοπείς; Ξύλο πριν, στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας και στου Ζωγράφου μεταξύ ΑΕΚτζήδων και Παναθηναϊκών (!), ξύλο κατά την διάρκεια, φωτοβολίδες, δακρυγόνα, ντου στο ΟΑΚΑ, ξύλο μεταξύ παικτών και "φιλάθλων", βρισιές, συλλήψεις, ξύλο, ξύλο και πάλι ξύλο. Καλύτερα ο τελικός να γινόταν σε Ρωμαϊκή αρένα, καθώς εκεί το περιβάλλον θα άρμοζε στο θέαμα.
Τα λόγια για να περιγράψεις όλο αυτόν κακό χαμό από ένα σημείο και έπειτα είναι λίγα. Με τον καλύτερο ίσως τρόπο το περιέγραψε ο προπονητής του Ατρομήτου, Γιώργος Δώνης. Το ελληνικό κράτος και το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι μπου...! Επιτέλους, ένας άνθρωπος είπε τα πράγματα με το όνομά τους. Επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο, την στιγμή που το "τρένο" χαρακτήριζε το ποδόσφαιρο μπου%#@, οι φίλαθλοι φώναζαν "σήκωσέ το, το γαμ...". Ας το συνειδητοποιήσουμε λοιπόν ότι η Ελλάς από ένα απέραντο φρενοκομείο... αναβαθμίστηκε. Έγινε οίκος ανοχής!
Δείτε το video:


Υ.Γ.: Η ΑΕΚ κατέκτησε δίκαια αγωνιστικά το Κύπελλο, αλλά ποιος υγιής Ενωσίτης το χάρηκε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom