Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Υπό επιτήρηση οι μετοχές των Media

Η ζοφερή εικόνα που επικρατεί στο χώρο των Μedia δεν αποτυπώνεται μόνο στα κύματα απολύσεων εργαζομένων,την ραγδαία πτώση των κυκλοφοριών και τις ζημιές εκατοντάδων εκατομμυρίων αλλά και στη πορεία των τίτλων τους στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Από την Παρασκευή 8 Απριλίου οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις του χώρου θα βρίσκονται σε καθεστώς επιτήρησης.

Η απόφαση αφορά στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (Νέα, Βήμα κ.α.),τον Πήγασο (Έθνος, Ημερησία κ.α.),την Χ.Κ. Τεγόπουλος (Ελευθεροτυπία κ.α.),τον Τηλέτυπο (Mega Channel) και τις Τεχνικές Εκδόσεις (4 Τροχοί κ.α.).Οι μετοχές των συγκεκριμένων εταιρειών θα τελούν υπό διαπραγμάτευση για λίγες ώρες και όχι καθ' όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης του χρηματιστηρίου,η οποία ξεκινά από τις 10.30 το πρωί και τερματίζεται στις 17.15 το απόγευμα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των ισολογισμών του 2010, o Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη εμφάνισε ζημιές ύψους 46,92 εκατ. ευρώ, ο Πήγασος 31,1 εκατ. ευρώ, η Χ.Κ. Τεγόπουλος 21,3 εκατ. ευρώ, ο Τηλέτυπος 27,5 εκατ. ευρώ και οι Τεχνικές Εκδόσεις 236 χιλιάδες. ευρώ.

Όλες οι επιχειρήσεις media εμφάνισαν το 2010 πτώση στις κυκλοφορίες και στα διαφημιστικά τους έσοδα, ενώ παράλληλα συρρικνώθηκε το εργατικό δυναμικό σε πολλές από αυτές.

2 σχόλια:

Λιακάδα είπε...

ωχ !Δεν μας φτανει που "εξαγορασαν" το χρεος του Μεγαρου Μουσικης" τωρα προβλεπω οτι θα ακολουθησουν την ιδια τακτικη για ολο το συγκροτημα!
Μη μασας... κατα τα αλλα κανουν θορυβο για να αποσπασουν τη προσοχη μας απο το..."κουρεμα" .. , νομιζω!

zeidoron dtsoukas είπε...

Λιακάδα μου και να θέλουμε να μασήσουμε άφησαν τίποτα;
Ζημιές εκατομμυρίων τα συγκροτήματα αλλά οι ιδιοκτήτες τους ζουν σαν βασιλιάδες!Θαλασσοδάνεια των θαλασσοδανείων και μεις ούτε ξεροκόμματο,ε!όχι,πάει πολύ!
Να είσαι καλά και ψυχραιμία!

Read more: Go to TOP and Bottom