Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Στο πρόγραμμα εξυγίανσης ο δήμος Ζωγράφου λόγω της Βίλας

Άκρως ανησυχητικές οι εξελίξεις για τον δήμο Ζωγράφου

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης του Βήματος, ο δήμος Ζωγράφου θα ενταχθεί στο πρόγραμμα εξυγίανσης που προωθεί η κυβέρνηση για τους υπερχρεωμένους δήμους.

Αυτό σημαίνει ότι αναμένεται να μπουν ορκωτοί λογιστές, ενώ ο δήμος υποχρεούται να εκπονήσει συγκεκριμένο πρόγραμμα εξυγίανσης με μέτρα όπως η απαγόρευση προσλήψεων και μαχαίρι δαπανών.

Η δημιουργία του μηχανισμού εξυγίανσης αποτελεί, εκτός των άλλων, και απαίτηση της «τρόικας». Πράγμα που σημαίνει ότι ο δήμος θα περιέλθει σε ανάλογη κατάσταση με αυτή, του κεντρικού κράτους.

Ο δήμος μας είναι υπερ-χρεωμένος με 26 εκ ευρώ. Περίπου όσα δανείστηκε ο Καζάκος για να αγοράσει την ταράτσα του εμπορικού κέντρου που θα έχτιζαν οι Ζωγραφαίοι στη Βίλα Ζωγράφου.

Εχτές προφητικά αναρωτιόμασταν: Ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο της Βίλας Ζωγράφου; Η λύση που προωθεί η κυβέρνηση είναι αυτής επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής των δανείων.

Ποια στάση όμως θα κρατήσει ο νέος δήμαρχος; Θα προσπαθήσει να βρει τρόπο να εξυπηρετήσει το δάνειο ή θα κάνει ότι μπορεί ώστε να ακυρωθεί όπως ζητάει η επιτροπή κατοίκων;
Θα ακολουθήσει την πολιτική του ΠΑΣΟΚ (του οποίου είναι στέλεχός του) και προκειμένου να εξυπηρετήσει τους διεθνείς τοκογλύφους θα λεηλατήσει τον κόσμο ή θα ορθώσει το ανάστημά του;

Άσχετα με τον δήμαρχο όμως, οι κάτοικοι του δήμους μας τι θα κάνουμε; Η επιτροπή κατοίκων για τη Βίλα Ζωγράφου θα πρωτοστατήσει σε αυτή τη μάχη; Οι παρατάξεις της αριστεράς αντιλαμβάνονται τα καθήκοντα που τους αναλογούν στην αποτροπή αυτής της εξέλιξης; Οι υπόλοιποι θα δεχθούμε να υποθηκεύσουμε το μέλλον μας για την εξυπηρέτηση του παράνομου δανείου ή θα ξεσηκωθούμε;

Αντικειμενικά αυτό, θα είναι το κυρίαρχο πολιτικό επίδικο το επόμενο διάστημα. Εμείς από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε τις αποκαλύψεις μας για το δάνειο της Βίλας Ζωγράφου. Εϊναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε.

Ευθύνες πάντως σε αυτή την κατάσταση έχει και η κεντρική διοίκηση καθώς για παράδειγμα, οι δήμοι δεν γνωρίζουν μέχρι σήμερα το ύψος των επιχορηγήσεων που θα λάβουν το 2011 τόσο για την κάλυψη των λειτουργικών τους αναγκών όσο και για την κάλυψη δαπανών που αφορούν σε πληρωμή προμηθευτών ή ακόμη και για τον προγραμματισμό έργων, δεδομένου ότι ακόμη δεν έχουν υπογραφεί οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις σύμφωνα με το www.aftodioikisi.gr

από ZOGRAFOU BLOGING

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom