Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Φωτορεπορτάζ από την Κυριακάτικη εκδήλωση στη Βίλα Ζωγράφου,συνοδευόμενο κι από μία καταγγελία

Η εκδήλωση "Μικροί κηπουροί στη Βίλα Ζωγράφου",σήμερα Κυριακή 10 Απριλίου,ήταν μια από τις πιο μαζικές κι επιτυχημένες που έχω δει ποτέ, τουλάχιστον όσον καιρό συμμετέχω στην επιτροπή.
Μαζευτήκαμε συνολικά καμιά 100ρια άτομα, παιδιά και μεγάλοι, και σκάψαμε, φυτέψαμε, ποτίσαμε, παίξαμε και συζητήσαμε/γνωριστήκαμε!
Τελικά βρέθηκε ο τρόπος να εμπλακεί κόσμος στο ζήτημα της Βίλλας και ν' ανοίξει για τον κόσμο, κι αυτός είναι τα παιδιά!!!
Να έρθουν με τους γονείς τους να παίξουν, να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες-παιχνίδια, να συμμετάσχουν σε "σεμινάρια" σαν το σημερινό, να οργανωθούν εκδρομές από τα σχολεία τους.
Μέχρι και θερινό σινεμά θα μπορούσαμε να λειτουργήσουμε το καλοκαίρι για τους μικρούς μας φίλους και voila,... η Βίλλα άνοιξε!
Οι άνθρωποι που θα κάνουν τα εκπαιδευτικά σεμινάρια βρέθηκαν, δάσκαλοι και διευθυντές σχολείων έχουν εκδηλώσει θετική διάθεση να κάνουν εκδρομές στη Βίλλα, μέχρι και να φτιάξουν χελιδονοφωλιές και διάφορα μέσα στο χώρο, σαν μέρες αφιερωμένες σε κατασκευές ας πούμε.
Έχει ήδη κανονιστεί πότισμα από δασκάλα με τα μαθητούδια της την Τρίτη και Πέμπτη και η Βίλλα θα ξανανοίξει την Κυριακή για πικνικ και πότισμα.
Είναι ώρα να διευθετήσουμε και την άνετη πρόσβαση για τον κόσμο που θέλει να συμμετάσχει σ' όλο αυτό, και να επιδιώξουμε μια ρυθμιση με το Δήμο λίγο πιο μόνιμη.
Να μας δώσει ίσως αντικλείδι για αρχή;;; Ή δεν ξέρω τί άλλο, ο τρόπος πάντως βρέθηκε.Αμ δε*!!!
Πλέον θα πρέπει να μιλήσουμε και με συλλόγους γονέων, για ν' αρχίσουν να γίνονται περισσότερα πράγματα.
Έχουν μαζευτεί επίσης τηλέφωνα καινούριου κόσμου, που ήταν πολύ θετικοί στο να συμμετέχουν σε μελλοντικες παρόμοιες εκδηλώσεις, που σημαίνει ότι ο κόσμος διψάει για δραστηριότητες για τα παιδιά του, που να μην είναι πλέον εμπορευματικές και δαπανηρές, στην εποχή που ζούμε.
Και οι σημερινοί άνθρωποι, δεν ήταν γνωστοί του γνωστού, πολλοί απ΄αυτούς έρχονταν για πρώτη φορά απ' ότι κατάλαβα και ρώταγαν με μεγάλη αγωνία κι ενδιαφέρον πότε θα ξανανοίξει η Βίλλα.
Νομίζω ότι πρέπει να δώσουμε το βάρος που αναλογεί σ' όλο αυτό, παράλληλα με τα θεσμικά, κινηματικά και νομικά ζητήματα, που είναι η άλλη άκρη του δίπολου.
Το να νιώσει ο κόσμος τη Βίλλα δικιά του και να μπαίνει να κάνει πράγματα με σταθερή συχνότητα πλέον, είναι το πιο σημαντικό για να δοθεί η μάχη από δω και πέρα, γιατί τα δύσκολα της απαλλοτρίωσης δεν έχουν έρθει ακόμα.
Θα είναι κρίμα να αφήσουμε χαμένη τέτοια ευκαιρία, κοιτάζοντας μόνο το πολιτικό κομμάτι που έχουμε συνηθίσει ή και μας αρέσει να ασχολούμαστε.

*Και η καταγγελία 
Ο αντιδήμαρχος αρνήθηκε ν' ανοίξει το χώρο για το νέο ραντεβού της Κυριακής, και ο διευθυντής του σχολείου δεν επέτρεψε στη δασκάλα που είχε προθυμοποιηθεί, να τα φέρει για πότισμα...
Ενα μέλος της Επιτροπής Κατοίκων

Ζείδωρον:Κύριε Καλλίρη,Δήμαρχε Ζωγράφου,γνωρίζετε την άρνηση του αντιδημάρχου σας ν' ανοίξει τη Βίλα;Κι αν ναι μπορείτε να μας πείτε τι φοβάστε;
Οσο για τον κύριο διευθυντή του σχολείου τι να πούμε;αντί να βραβεύσει μια τέτοια πρωτοβουλία γίνεται τροχοπέδη μιας ευγενούς προσπάθειας.Κρίμα δάσκαλε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom