Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Καταδικάστηκε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης!Ο Θύμιος Σώκος θα τον θέσει σε προσωρινή αργία


Την καταδίκη του Παναγιώτη Ψωμιάδη για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος μετά την παρέμβασή του, υπέρ πρατηριούχου υγρών καυσίμων, αποφάσισε το πενταμελές εφετείο Θεσσαλονίκης.

Εφόσον η ποινή για τον Περιφερειάρχη της Κεντρικής Μακεδονίας παρέμεινε η ίδια, καταδικάζεται σε 12 μήνες με τριετή αναστολή.

Ο ίδιος αρνήθηκε της κατηγορίες, ενώ οι νομικοί κύκλοι τονίζουν πως το αδίκημα τελέστηκε την εποχή που ήταν Νομάρχης, ενώ τώρα είναι Περιφερειάρχης.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο Νόμος για τον "Καλλικράτη", την άλλη εβομάδα ο Γ.Γρ.Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης Θύμιος Σώκος, θα λάβει την δικαστική απόφαση στα χέρια του , οπότε και παραπέμπει το θέμα στον Υπουργό Εσωτερικών, ανεξαρτήτως εάν ο κ.Ψωμιάδης προσφύγει στον Άρειο Πάγο για αναίρεση της απόφασης.Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Σώκος, θα θέσει σε προσωρινή αργία τον κ.Ψωμιάδη.

Μέχρι να αποφανθεί με τελεσίδικη απόφαση ο Αρειος Πάγος, ο Υπουργός Εσωτερικών θα αποφασίσει είτε την οριστική παύση είτε την αργία των έξι μηνών, και στο διάστημα αυτό, τον Περιφερειάρχη θα αντικαθιστά ένας εκ των Αντιπεριφερειαρχών που ο ίδιος έχει ορίσει να είναι ο αδελφός του Διονύσης Ψωμιάδης.

Ωστόσο, πρέπει σε προθεσμία 15 ημερών, οι σύμβουλοι του συνδυασμού του, να συνέλθουν σε ειδική συνεδρίαση και να εκλέξουν,με μυστική ψηφοφορία και την απόλυτη πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των συμβούλων του συνδυασμού έναν από αυτούς ως Περιφερειάρχη.

Καμία δήλωση προς το παρόν δεν έκαναν τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Την ίδια τακτική ακολουθούν και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.
από http://gigenisagriniotis.blogspot.com/
Το ρεπορτάζ της δίκης εδώ

2 σχόλια:

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Καλή μέρα σου Δημήτρη μου.

Το λέω και το εννοώ !!! Εσύ να είσαι καλά και ας έχουν απεργία οι δημοσιογράφοι όσες μέρες θέλουν.
Έκανα μιαν περιήγηση στην σελίδα σου και είδα τις σημαντικές ειδήσεις του τελευταίου σαρανταοκτάωρου που ανάρτησες. Είναι σοβαρές, και για να φέρουν την δική σου παρέμβαση πρέπει να είναι κι αξιόπιστες.
Συγκλονίστηκα με τα επτάχρονα παιδάκια των Λεχαινών που από το σχολείο γυρνούν στο κλουβί δεμένα. Ακόμη και τα εγκλωβισμένα πουλιά στα κλουβιά είναι με λυμένα τα φτερά . Μα είναι δυνατόν να καταφεύγουν σε τέτοιες λύσεις για να διαχειριστούν την όποια αναπηρία επτάχρονων παιδιών ; Τρέλα με πιάνει .
Το πρόσφατο πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη,το γνωρ΄ζω,το επεξεργάζομαι ήδη και το προγραμματίζω για ανάρτηση. Βλέπεις εγώ ακολουθώ την διαδικασία της επεξεργασίας γενικότερα ενός θέματος γιατί αυτό είναι το ζητούμενο στον ΠΗΓΑΙΜΟ με δεδομένο ότι η κάθε είδηση δημοσιεύεται στον τύπο και κυκλοφορείστο διαδίκτυο από σοβαρούς bloggers όπως Εσύ .

Να είσαι καλά Δημήτρη μου και να έχεις τον χρόνο αλλά και την διάθεση να κάνεις αυτό που κάνεις με τόση ευπρέπεια .Γιατί εμένα δεν στο κρύβω εκτός από τον χρόνο μου που είναι πολύ πιεσμένος αρχίζει να με εγκαταλείπει και η διάθεση. Έχω τόσο απογοητευτεί. Φοβάμαι ότι ματαιοπονώ ακόμη κι αν προσπαθώ να ευαισθητοποιώ τους αναγνώστες του ΠΗΓΑΙΜΟΥ σε θέματα ΑμεΑ από την στιγμή που έχει πάρει φωτιά η δική τους αυλή και ολόκληρη η Ελληνική Κοινωνία. Στο τέλος θα καταντήσω γραφική.
Η Αγάπη για την Ζωή ,την οικογένεια και την Πατρίδα,ας δίνει σε όλους μας υπομονή δύναμη και κυρίως Υγεία.

zeidoron dtsoukas είπε...

Λυγερή μου σίγουρα σπαταλάμε χρόνο και κόπο αλλά δεν πιστεύω πως είναι επί ματαίω.Εστω και γι' αυτούς τους λίγους που μας διαβάζουν αξίζει τον κόπο.Και να είσαι σίγουρη πως το αισθητήριο του κόσμου αντιλαμβάνεται ποιοι τον κοροϊδεύουν.
Αυτές τις μέρες όπως διαπιστώνεις γίνονται πράματα και θάματα στην πολιτική σκηνή κι όμως οι δημοσιογραφάρες επέβαλαν άκρα του τάφου σιωπή στα ΜΜΕ που έχει πρόσβαση ο απλό πολίτης ενώ την ίδια ώρα εργάζονται πυρετωδώς στα πορτάλ που διαθέτουν.
Δεν πειράζει,αυτοί τη δουλειά τους και μεις τη δικιά μας κι όσο αντέξουμε.
Να είσαι γερή και δυνατή και μη σου περάσει ποτέ από το μυαλό να υποστείλεις τη σημαία του ΠΗΓΑΙΜΟΥ.

Read more: Go to TOP and Bottom