Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Ποια περιοχή της Ελλάδας φοβούνται οι σεισμολόγοι;


Μια περίεργη δήλωση του κυρίου Τσελέντη,απόψε  στο δελτίο της ΝΕΤ αναφορικά με τον απογευματινό μεγάλο σεισμό στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κρήτης και Κάσου,μάλλον μας αναστάτωσε παρά μας καθησύχασε!
Οπως θα ακούσετε στο βίντεο ο καθηγητής  σεισμολογίας κύριος Τσελέντης λέει ότι οι επιστήμονες έχουν στρέψει σε κάποια συγκεκριμένη περιοχή της χώρας τα βλέμματά τους και την κοιτάνε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον!Εάν και όταν πειστούν για κάτι το "χειροπιαστό" θα πουν και πιο πολλά πράγματα.
Ολοι γνωρίζουμε ότι ζούμε σε μια σεισμογενή περιοχή και ο σημερινός ισχυρός σεισμός της Κρήτης,που ήρθε 21 μέρες μετά τη βιβλική καταστροφή στην Ιαπωνία,όπως ήταν φυσικό δημιούργησε ανησυχίες τόσο στους κόλπους των σεισμολόγων όσο και στους πολίτες.
Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου και καθηγητής Σεισμολογίας,κύριος Μακρόπουλος,για το ίδιο θέμα δήλωσε ότι:"ο σεισμός ήταν αρκετά μεγάλος αν τον συγκρίνουμε κιόλας με αυτόν του 1999 στην Αθήνα που ήταν 5,9 ρίχτερ, αλλά επειδή ήταν υποθαλλάσιος δεν είχαμε υλικές ζημιές και θύματα.Το ότι εγινε  αισθητός σε τόσο μεγάλη έκταση οφείλεται στο εστιακό του  βάθος των 50χλμ. Είναι πολύ νωρίς να αποφανθούμε αν είναι ο κύριος σεισμός ή αν έπεται κι άλλος, θα ξέρουμε τα επόμενα 24ώρα".
Ψυχραιμία λοιπόν κι όχι πανικός!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom