Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Χιονίζει σε ολόκληρη την Αττική


Στα λευκά έχουν ντυθεί πολλές περιοχές της χώρας, καθώς το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε τη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, επεκτάθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας στα νότια και ανατολικά.

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν και στην Αττική, ενώ άσπρισαν και τα βόρεια προάστια και το κρύο είναι τσουχτερό.
Πυκνό χιόνι αυτή την ώρα σε Κηφισιά, Ν.Σμύρνη, Θρακομακεδόνες, Ηλιούπολη, Μαρούσι.
Το έστρωσε και στις στέγες των σπιτιών σε Γέρακα, Πεντέλη, Βριλήσια.
Χιόνι έπεσε και στο κέντρο της Αθήνας!

Έκλεισαν ήδη και κάποιοι δρόμοι λόγω του χιονιού. Συγκεκριμένα, προβλήματα εντοπίζονται στην Περιφερειακή Οδό Πεντέλης από το ύψος του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου, στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Θήβας από τη διασταύρωση της Μαγούλας και στη Λεωφόρο Πάρνηθας από το ύψος του τελεφερίκ.

Κακοκαιρία, με χιονοπτώσεις ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο σημειώνονται σήμερα στη Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και τις Σποράδες. Χιόνια θα πέσουν και στα ορεινά της Κρήτης, αλλά και σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Η θερμοκρασία παρουσιάζει κάθετη πτώση και η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς, ενώ η ελάχιστη θα φτάσει και τους -8 και κατά τόπου τους -10 βαθμούς.

Το κύμα της κακοκαιρίας, συνοδεύεται και από θυελλώδεις βοριάδες που τοπικά στα πελάγη φτάνουν και τα 10 μποφόρ, γεγονός που έχει δημιουργήσει προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Λόγω των θυελλωδών ανέμων, που πνέουν στα πελάγη, απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων στις περισσότερες περιοχές. Τα δρομολόγια για Αργοσαρωνικό εκτελούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου. Κανονικά εκτελούνται, επίσης, τα δρομολόγια στις περιοχές Καβάλα-Πρίνου-Κεραμωτή -Λιμένα Θάσου. Τα δρομολόγια Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα, εκτελούνται με πλοία ανοιχτού τύπου ενώ με κλειστού τύπου τα δρομολόγια των πλοίων από Ηγουμενίτσα -Κέρκυρα, Ηγουμενίτσα Λευκίμμη και Ηγουμενίτσα Ιόνια Νησιά.

Για συνηθισμένες συνθήκες, οι οποίες όμως δημιουργούν σύγχυση στον κόσμο, λόγω της παρατεταμένης καλοκαιρίας μιλούν οι ειδικοί, καθώς το νέο στοιχείο δεν συνίσταται στα χαμηλά του υδράργυρου, αλλά στα ασυνήθιστα υψηλά του το προηγούμενο διάστημα. Έτσι, η «ψυχρή εισβολή» γίνεται πιο αισθητή μετά τον δεύτερο θερμότερο Νοέμβριο των τελευταίων 84 ετών, σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών. Ο σταθμός του Αστεροσκοπείου στο Θησείο κατέγραψε για τον Νοέμβριο μέση μέγιστη θερμοκρασία 21,9 βαθμούς Κελσίου, επίδοση, κατά 3,3 βαθμούς υψηλότερη από τη μέση κλιματική τιμή για τον συγκεκριμένο μήνα.

Από το Σάββατο τη νύχτα αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων. Την Κυριακή θα επικρατήσει παγετός και από τη νύχτα της Κυριακής προς το πρωί της Δευτέρας τα φαινόμενα και πάλι θα ενταθούν με καταιγίδες στα νότια και χιόνια στην Κρήτη. Το χειμωνιάτικο τοπίο θα συνεχιστεί κατά μεγάλα διαστήματα προς τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας, χωρίς ακραίες διακυμάνσεις.

Τσουχτερό κρύο με ηλιοφάνεια επικρατεί στις περισσότερες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, όπου ο δείκτης του θερμομέτρου σε ορεινές περιοχές έπεσε, για πρώτη φορά φέτος, στους -5 βαθμούς Κελσίου. Σε πολλά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου έχει σχηματιστεί παγετός, ενώ χωρίς αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων, προς και από τα χιονοδρομικά κέντρα της Βόρειας Ελλάδας.

Στη Θεσσαλονίκη και στις γύρω πεδινές περιοχές η θερμοκρασία δεν ξεπερνά τους 5 βαθμούς Κελσίου, ενώ το λιμεναρχείο εξέδωσε δελτίο έκτακτων καιρικών φαινομένων , καθώς στο Βόρειο Αιγαίο πνέουν και σήμερα ισχυροί βοριάδες, έντασης μέχρι και 8 Μποφόρ. Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες σημειώθηκαν σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, όπου το πρωί, στην Κοζάνη και στη Φλώρινα, ο δείκτης του θερμομέτρου έδειχνε - 5 βαθμούς, ενώ -4 είχε η Πτολεμαΐδα και -1 η Δράμα.
Ειδήσεις:http://www.ant1online.gr/
φωτό:http://www.newsit.gr/

6 σχόλια:

ANNA FLO είπε...

Καλώς ήλθε ο Χειμώνας!!!!!! Χαίρομαι ιδιαιτέρως και τίποτε δεν με κρατά μέσα!!!!!!!!!! χαχαχχα
Καλό μεσημέρι

zeidoron dtsoukas είπε...

Καλά κάνεις Αννα μου,ευκαιρία να φχαριστηθούμε και λιγάκι!
Ντύσου ζεστά και όρμα!
Καλά να περάσεις!

Ανώνυμος είπε...

Στην Θεσσαλονικη εχουμε πολυ κρυοαερα αλλα και ηλιο...Ας ευχηθουμε να μην χιονισει μεσαστην πολη γιατι η αγορα θα καταστραφειοικονομικα.Βλεπετε με λιγοχιονι σταματουν οι συγκοινωνιες κλεινουνκαι τα σχολεια...xalaziaNikoleta

ElenaG είπε...

Μπρρρ!...και μεις εδώ!!!
από εχθές άλλαξε το σκηνικό!
Από τα καλοκαιρινά μπήκαμε κατευθεία
στα χειμωνιάτικα!
Καλο Σ/K Δημήτρη μου+

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγαπητή Νικολέτα έχεις πολύ δίκιο γι' αυτό που λες για την αγορά,εδώ καλοκαιράκι Θεού χαρά και δεν πάταγε κόσμος!Πικρή εμπειρία εκ συζύγου!
Ας ρίξει στα βουνά τουλάχιστον να δούμε καμιά άσπρη μέρα!
Να είσαι καλά,καλό Σαββατοκύριακο.

zeidoron dtsoukas είπε...

Τι έγινε Ελενα μου;Κρυώνουμε;Κι εδώ έτσι απότομα άλλαξε ο καιρός.Ας κάνει και λίγο κρύο,μας πνίξανε τα μικρόβια με τόσα σκουπίδια στους δρόμους.
Να είσαι καλά,καλό Σαββατοκύριακο επίσης!

Read more: Go to TOP and Bottom