Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Απαράδεκτο το σύστημα των ραντεβού στο ΙΚΑ

Η εικόνα που βλέπετε είναι από την ουρά για κλείσιμο ραντεβού στο ΙΚΑ Ζωγράφου σήμερα το πρωί στις 7:30!Καθημερινές,θλιβερές,απάνθρωπες,τριτοκοσμικές συνθήκες για να μπορέσεις να δεις ένα γιατρό ή να κλείσεις ραντεβού για εξετάσεις.
Από τις επτά παρά ή και νωρίτερα άνθρωποι διαφόρων ηλικιών συρρέουν στα γκισέ των ραντεβού,βάζουν τα βιβλιάρια σε ντάνες (οι μυημένοι στο σύστημα) για να παίρνουν σειρά προτεραιότητας,οι μη γνωρίζοντες τα κρατάνε στα χέρια τους και σιγά σιγά αρχίζουν οι καυγάδες.
Χάβρα,χαμός κι απίστευτη ταλαιπωρία  για εκατοντάδες ασφαλισμένους του ιδρύματος αλλά και για τις υπαλλήλους που μέσα σ' αυτή την οχλοβοή προσπαθούν να συνεννοηθούν και να εξυπηρετήσουν τον κόσμο.
Παραβλέπουμε (κακώς βέβαια) το γεγονός πως τα περισσότερα ραντεβού ξεπερνούν το μήνα,αν δε μιλάμε για εξετάσεις αίματος φτάνουμε στις 40 ημέρες (σήμερα έκλειναν για τις 10 του Γενάρη!!!) και στεκόμαστε σ' αυτή την απίστευτη ταλαιπωρία του "πατείς με πατώ σε",του απαράδεκτου τρόπου κλεισίματος των ραντεβού.Τα ραντεβού όπως μας ενημέρωσαν δίνονται από τους γιατρούς κατά ημέρα κι όσοι δεν προλάβουν μέχρι τις 9 με 9:30 περίπου που τελειώνουν θα πρέπει να ξανάρθουν την επομένη και να υποστούν πάλι από την αρχή το ίδιο μαρτύριο.Ως γνωστόν η τηλεφωνική γραμμή 184 που κάποτε είχε εγκαινιάσει ο κύριος Σημίτης με τυμπανοκρουσίες ή δείχνει να μιλάει όλη τη μέρα ή αν καταφέρεις και πιάσεις σου λένε πάρτε αύριο γιατί τα ραντεβού τελείωσαν.
Μιλάμε για τραγελαφική κατάσταση στην Ελλάδα του 2010,για απαράδεκτη αντιμετώπιση ασφαλισμένων και υπαλλήλων του ΙΚΑ.
Κι επειδή πιστεύουμε πως το ίδιο θα συμβαίνει και σ' άλλα υποκαταστήματα του ΙΚΑ κι όχι μόνο στου Ζωγράφου ρωτάμε κάθε αρμόδιο:Πόσο δύσκολο είναι να αγοραστεί ένα μηχάνημα που να δίνει νούμερα προτεραιότητας και τέσσερις-πέντε οθόνες που να παραπέμπουν τον κόσμο στον αντίστοιχο γκισέ για να εξυπηρετηθεί ανθρώπινα; 
Ημαρτον κύριε Διοικητά,Ροβέρτο Σπυρόπουλε,δεν θέλει πολύ μυαλό!Σεβασμός στον άνθρωπο χρειάζεται!

update(ώρα 12:30):Εμ,δεν τελειώσαμε!!!Χτυπάει το τηλέφωνο και μια ευγενέστατη κατά τα άλλα κυρία από το ΙΚΑ μας ενημερώνει πως το  ραντεβού της 4/01/2011 με τον καρδιολόγο ακυρώθηκε από το γιατρό (προφανώς ο άνθρωπος θα έχει άδεια εορτών και το θυμήθηκε μετά).
Οχι δεν μας έκλεισαν άλλο,θα πρέπει να ξαναπάμε στο ΙΚΑ στην ουρά τη Δευτέρα 6/12/10 (ναι τη Δευτέρα,όχι αύριο) για να κλείσουμε καινούργιο!!!Αλλιώς να κλείσουμε μέσω του 184 (που ή χαλασμένο είναι ή κατεβασμένο)!!!!!!!!!!!!!!

4 σχόλια:

( fortounata) είπε...

επειδή πηγαίνω χρόνια στο ΙΚΑ,έχω δει και έχω δει απίστευτες καταστάσεις.δεν μας σέβονται ως ανθρώπους.καλημέρα και καλό μήνα.

logia είπε...

έτσι είναι και τα δημίσια νοσοκομεία
κλείνεις απογευματινό ραντεβού που το ακριβοπληρώνεις και πρέπει να υποστείς μια αντίστοιχη ουρά και ταλαιπωρία για να πληρώσεις και να πάρεις το παραπεμπτικό και να φτάσεις στον γιατρό. Εάν δε είσαι άσχετος και πηγαίνεις πρώτη φορά, κινδυνεύεις να περάσει η ώρα του ραντεβού σου και να είσαι ακόμη στην ουρά στο ταμείο

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγαπητή Φουρτουνάτα δεν είχα ποτέ πάρε δώσε με το ΙΚΑ,συνήθως πήγαινε η σύζυγος και τακτοποιούσε διάφορα θέματα.Ειλικρινά δεν περίμενα τέτοιο χάλι,θυμήθηκα τις συνθήκες στο τελωνείο του Πειραιά πριν πολλά πολλά χρόνια.Απαράδεκτο!
Καλημέρα και καλό μήνα επίσης!

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγαπητή Νελλυ ομολογώ πως άκουγα σχετικά αλλά δεν το φανταζόμουν έτσι!
Απαράδεκτες,τριτοκοσμικές συνθήκες και φταίμε και μεις που τις ανεχόμαστε.Να είσαι καλά,καλό μήνα!

Read more: Go to TOP and Bottom