Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2010

Σοφία Σακοράφα:Αρνούμαι να συμπράξω στο να γίνει αυτή η Βουλή, κατοχική Βουλή!

Στο Ελληνικό κοινοβούλιο που έχουν το δικαίωμα να μιλάνε ένας "γιατρός" (Στρος Καν) κι ένας "ποδοσφαιριστής"(Ολι Ρεν) δεν επιτρέπεται να μιλήσει η Ελληνίδα Βουλευτής Σοφία Σακοράφα!
Αντε να καταργήσουμε και το Σύνταγμα και να περνάνε όλα με το κλασικό "αποφασίζομεν και διατάσσομεν" της απριλιανής δικτατορίας. 

Διαβάστε την ομιλία της κυρίας Σακοράφα πριν τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου:
«Αντιλαμβάνομαι και σέβομαι αυτό που μας λέτε, κύριε Πρόεδρε , και χαίρομαι πάρα πολύ γιατί αντιλαμβάνεστε κι εσείς – και θέλω να ελπίζω ότι το αντιλαμβάνεστε- ότι οι ανεξάρτητοι Βουλευτές δεν μπορούν να εκφράσουν ο ένας τον άλλο γιατί είμαστε από τελείως διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, με τελείως διαφορετικές πολιτικές ιδέες. Άρα, δεν μπορεί να μας εκφράσει κανένας. 
Θα ήθελα, λοιπόν, να σας πω, μια και δεν θα έχω τη δυνατότητα να μιλήσω πάνω στο Νομοσχέδιο, ότι αρνούμαι να σφραγίσω τα φιρμάνια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου!
Αρνούμαι να συμμετάσχω και να συμπράξω στο να γίνει αυτή η συγκεκριμένη Βουλή, κατοχική Βουλή!
Αρνούμαι να δεχθώ ότι σαν Ελληνίδα Βουλευτής δεν μπορώ να μιλήσω εδώ μέσα κι είχε τη δυνατότητα να μιλήσει ο κ. Στρος Καν και ο κ. Όλι Ρεν!
Αρνούμαι να συμμετάσχω σε αυτή την παρωδία!
Η κοινωνία, κύριε Πρόεδρε, είναι στο δρόμο απελπισμένη. Ελπίζω, όμως και αποφασισμένη!
Φεύγω από τη διαδικασία και θα ήθελα να ξέρετε ότι δεν υπήρχε περίπτωση, εάν ήμουν παρούσα, να ψηφίσω αυτό το συγκεκριμένο νομοσχέδιο!»

4 σχόλια:

Βάσσια είπε...

Νιώθω ικανοποίηση που η Σοφία Σακοράφα συνεχίζει να είναι η Σοφία Σακοράφα που γνωρίζουμε!

Ένα μικρό φως εντιμότητας και συνέπειας εκεί που όλα είναι "σκοτάδι".

Καλησπέρα

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Μια γυναίκα που θαυμάσαμε στο στίβο και υποκλινόμαστε στις θέσεις της και τον αγώνα της που την τιμά.

καλησπέρα

zeidoron dtsoukas είπε...

Βάσσια μου υπάρχουν ακόμα και Ελληνες και άνθρωποι αλλά χρειάζεται το φανάρι του Διογένη για να τους βρούμε.Το κυριότερο είναι πως οι βουλευτές φοβούνται περισσότερο τη διαγραφή από το κόμμα κι όχι το μαύρισμα από το λαό!
Καλό βράδυ να έχεις!

zeidoron dtsoukas είπε...

Αντιγόνη μου είναι ωραίο να παραμένουν οι άνθρωποι μαχητές και σταθεροί στις απόψεις τους.Κι άλλοι γκρίνιαζαν και φωναζάν αλλά μπροστά στην απειλή της διαγραφής έκαναν τις κότες!
Να είσαι καλά,καλό βράδυ!