Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2010

Κεραυνοί Χατζηνικολάου κατά Σόμπολου και Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ

Μετά τις πρόσφατες απολύσεις στο ΒΗΜΑ και το κλείσιμο της καθημερινής έκδοσης,καθώς και το κλείσιμο της Απογευματινής,τις απολύσεις στον Αnt1 και τις μειώσεις μισθών στο ΣΚΑΪ,το παιχνίδι μεταξύ ιδιοκτητών-εκδοτών ΜΜΕ και δημοσιογράφων άρχισε να χοντραίνει επικίνδυνα.
Η συνδικαλιστική Ενωση των δημοσιογράφων προσανατολίζεται σε τριήμερη απεργία για Πέμπτη,Παρασκευή και Σάββατο.Κάτι που θα έχει ως συνέπεια να μην εκδοθούν τα Κυριακάτικα φύλλα,πράγμα που σημαίνει "αυτοκτονία" για τους ιδιοκτήτες-εκδότες!

ΡΟΥΚΕΤΕΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΩΝ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ
Μ' αφορμή τις παραπάνω εξελίξεις ρουκέτες εξαπέλυσε πριν από λίγο μέσα από την ραδιοφωνική εκπομπή του στον Real fm ο Νίκος Χατζηνικολάου. Οι ρουκέτες εκτοξεύθηκαν προς τον Πάνο Σόμπολο και το Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών. Aναδημοσιεύουμε από το fimotro χωρίς περικοπές τα όσα είπε πριν από λίγο ο Νίκος Χατζηνικολάου : "Εμείς την Κυριακή θα κυκλοφορήσουμε. Δεν έχετε δικαίωμα κύριοι της ΕΣΗΕΑ να κάνετε απεργία. Ακόμα και αν χρειαστεί να τυπώσουμε σε φωτοτυπικό εμείς θα κυκλοφορήσουμε. Ελάτε να υπογράψουμε συλλογική σύμβαση. Δεν έχετε δικαίωμα να κλείσετε υγιείς επιχειρήσεις επειδή κάποιοι συμπεριφέρονται άσχημα στους εργαζόμενους. Το ίδιο σας λέει και ο Θέμος Αναστασιάδης από το Πρώτο Θέμα, το ίδιο και η Μάνια Τεγοπούλου από την Ελευθεροτυπία. Το έργο μου μοιάζει σαν στημένο. Τους μόνους που δεν βολεύει είναι τις επιχειρήσεις που δεν κάνουν αγριότητες στους εργαζόμενους. Μήπως κάποιοι θέλουν να κλείσουν και αυτούς που πηγαίνουν καλά; Κύριε Σόμπολε έχετε μεγάλες και ιστορικές ευθύνες σε μια κρίσιμη περίοδο για τον Ελληνικό Τύπο. Δεν θα μας κλείσετε εσείς την εφημερίδα, μια Κυριακή που θεωρείται η καλύτερη διαφημιστικά για όλο τον Τύπο".

Δεν υπάρχουν σχόλια: