Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2010

Που πήγαν οι μετανάστες μετά την απομάκρυνσή τους από το Ψυχικό;

"Ένταση επικράτησε στη διάρκεια επιχείρησης της αστυνομίας για την απομάκρυνση 20 μεταναστών -Ιρανών, Παλαιστινίων και Αφγανών- που ζούσαν επί ενάμιση μήνα μέσα σε αντίσκηνα, σε πεζοδρόμιο παράδρομου της λεωφ.Κηφισίας, στο ύψος του Ψυχικού.
Οι μετανάστες είχαν εγκατασταθεί κοντά στα γραφεία της 'Υπατης Αρμοστίας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και ζητούσαν την παροχή ασύλου.
Συμπατριώτες τους έσπευσαν να συμπαρασταθούν στους 20 μετανάστες και συγκεντρώθηκαν στην λεωφόρο Κηφισίας, αποκλείοντας το ρεύμα καθόδου, για λίγη ώρα. Στη διάρκεια της επιχείρησης επικράτησε ένταση.
Νωρίς το πρωί δυνάμεις της αστυνομίας, παρουσία εισαγγελέα, και γερανοφόρο όχημα του δήμου Παλαιού Ψυχικού έφθασαν στην περιοχή, προκειμένου να ξηλώσουν τις σκηνές και να απομακρύνουν τους αλλοδαπούς.
Η εισαγγελέας διέταξε την ακούσια μεταφορά όσων προσφύγων έχουν ράψει τα στόματά τους στο νοσοκομείο.
Η αστυνομική επιχείρηση έγινε έπειτα από καταγγελίες πολιτών για μη τήρηση των κανόνων υγιεινής από τους μετανάστες."

Η είδηση είναι χθεσινή από την ηλεκτρονική σελίδα των ΝΕΩΝ και μας την επεσήμανε φίλη αναγνώστρια με την ακόλουθη  ερώτηση:
Μόνο στα βόρεια προάστια κάνουν καταγγελίες οι "πολίτες";
Το πολίτες μέσα σε εισαγωγικά όπως το βλέπετε!Και επειδή και μεις έχουμε την ίδια απορία πολύ θα θέλαμε να μάθουμε ποιοι είναι αυτοί οι πολίτες των οποίων οι καταγγελίες έχουν τη δύναμη να κινητοποιούν τις Δικαστικές και Αστυνομικές αρχές του κράτους.Και επίσης αν για τις γειτονιές του κέντρου της Αθήνας έχουν γίνει αντίστοιχες καταγγελίες πολιτών και ποια η αντίδραση των αρχών.Εκτός κι αν στα Προπύλαια,στην Ομόνοια,στην Κουμουνδούρου,στο Μεταξουργείο,στον Αγιο Παντελεήμονα κλπ τηρούνται οι κανόνες υγιεινής!!!ή εδώ μένουν πολίτες Β' διαλογής;
Τελικά πόσες κατηγορίες πολιτών έχουμε και πως εκτιμάται η βαρύτητα κάθε καταγγελίας;
Κι ακόμα μια ερώτηση:Μετά την απομάκρυνση από το Ψυχικό που πήγαν οι μετανάστες;
Βέβαια για λαθρομετανάστες πρόκειται αλλά η καλή εφημερίδα δεν το λέει!

2 σχόλια:

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Εραψαν τα στοματα τους;;;;;;;;;;;;;;;

zeidoron dtsoukas είπε...

Το ράψιμο Ρίκη μου έχει γίνει μόδα!
Τόσο εύκολο είναι δεν πονάνε;
Το ίδιο έκαναν και στα προπύλαια,που επίσης κατασκήνωσαν και ζητούν πολιτικό άσυλο.Εκεί όμως δεν κατοικούν πολίτες απλά διερχόμενοι είναι!!!