Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Σε λίγο ο Στέλιος Βάσκος ολοκληρώνει τη διαδρομή των 1600χλμ




Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες ο ήρωας ποδηλάτης Στέλιος Βάσκος σε λίγη ώρα ολοκληρώνει τη διαδρομή των 1600χλμ χωρίς στάση.Έχει μείνει πετσί και κόκκαλο μετά από 76 ώρες απίστευτης προσπάθειας. Κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει. Μετά από την μεγάλη βόλτα που ξεκίνησε πάνω σε ένα ποδήλατο στις 3 Ιουνίου, στις 12 η ώρα το μεσημέρι από τα Τρίκαλα, γυρνάει τώρα το απόγευμα / βράδυ στις 6 Ιουνίου πίσω στην αγαπημένη του πόλη. Το ένα του πόδι έχει πάθει βλάβη, και κινδυνεύει ανα πάσα στιγμή η γενική κατάσταση της υγείας του. Ότι έχει καταφέρει μέχρι τώρα είναι ένας υπερφυσικός υπεράθλος. Οι μεταφυσικιστές ψάχνουν να βρουν μία μαγική εξήγηση, διότι λογική εξήγηση δεν υπάρχει. Ο άνθρωπος, με ένα ποδήλατο, πήγε ασταμάτητα από Τρίκαλα στη Σόφια Βουλγαρίας, μετά Τουρκία, και τώρα επιστρέφει Τρίκαλα. Μόνο στα σύνορα τον σταμάτησαν για λίγο οι Τούρκοι, και μόνο επίσης για λίγο μία μεγάλη μπόρα έξω από Θεσσαλονίκη. Πολλά βουνά, πολλές ανηφόρες, έφαγε βροχή, χαλάζι, αϋπνία, υπερκόπωση, κρύο τα βράδια, ζέστες την μέρα. Κανείς λογικός δεν πίστεψε ότι θα έφτανε μέχρι εδώ, όμως ακόμα συνεχίζει ! Διασωληνωμένος για τις ανάγκες του, για να μην κατεβαίνει καθόλου από το ποδήλατο ! Μόνο με υγρή τροφή και φρυγανιές ! Αν είναι δυνατόν ! Συνεχόμενη τηλεπαρακολούθηση των βιορυθμών του από γιατρό. Απίστευτος. Είναι ο παλιός μεγάλος παγκόσμιος πρωταθλητής της ποδηλασίας Στέλιος Βάσκος, και τρέχει για άτομα με ειδικές ανάγκες στα πενήντα επτά του χρόνια ! Νεκρική σιγή από τα Τουρκογύφτικα ΜΜΕ, πλην κάποια αναφορά της ΕΤ 3. Τα τοπικά κανάλια που έχουν πάρει φωτιά. Ο λαός των Τρικάλων στο πόδι, μεγάλη λαοσύναξη !!!
Δύο πολύ καλά blogs παρακολουθούν το Στέλιο και μεταφέρουν εικόνες και ειδήσεις από την προσπάθειά του:  http://trikalaola.blogspot.com  και   http://ellinikesaxies.blogspot.com/

2 σχόλια:

( fortounata) είπε...

μπράβο του,είναι άνθρωπος με δυνατή θέληση.

zeidoron dtsoukas είπε...

Καλημέρα Φουρτουνάτα και καλή εβδομάδα!Οντως φοβερή θέληση,όσες φυσικές δυνάμεις κι αν έχεις αν λείπουν οι ψυχικές δεν γίνεται τίποτα!

Read more: Go to TOP and Bottom