Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

"Μισοί μισθοί. Μισές συντάξεις. Μισές να είναι οι μέρες σας"


Κυκλοφορεί την Πέμπτη,1η Ιουλίου,το "Ποντίκιμε ευρηματικό πρωτοσέλιδο που παραχωρείται αυτή την φορά στον Ανώνυμο Έλληνα, και στο σύνθημα που έχει γράψει σε τοίχο της Αθήνας, αυτή την περίοδο… και που όλοι οι Έλληνες στην παρούσα συγκυρία θα μπορούσαν να είναι εκείνοι που το έγραψαν. Επειδή λοιπόν «ο τοίχος έχει πάντα τη δική του ιστορία», το «Π» επέλεξε το σύνθημα της εποχής που θα μπορούσε να είναι γραμμένο και σε κάθε γειτονιά: «Μισοί μισθοί. Μισές συντάξεις. Μισές να είναι οι μέρες όλων σας». Ένα σύνθημα που αφορά κυρίως το σημερινό πολιτικό σύστημα έτσι όπως διαμορφώθηκε, που αδυνατεί να υπηρετήσει τα συμφέρονται του ελληνικού λαού και που γρήγορα θα πρέπει να τελειώνουν οι μέρες του.
ΤΡΕΧΟΥΝ και δεν φθάνουν στο ΠΑΣΟΚ προκειμένου να αλλάξουν το κλίμα αμφισβήτησης και διαμαρτυρίας που υπάρχει σε πολλούς βουλευτές και στελέχη του κόμματος. Οι σκληρότατες ρυθμίσεις σε ασφαλιστικό και εργασιακό που έχουν προκαλέσει έκρηξη οργής στην κοινωνία θεωρούνται από πολλούς μέσα στο ΠΑΣΟΚ ως συνταγή πολιτικής αυτοκτονίας. Η κυβέρνηση έστω και καθυστερημένα μοιάζει να έλαβε το μήνυμα και να επιχειρεί βελτιωτικές κινήσεις. (Σελ. 4-5)
ΤΡΕΧΟΥΝ και δεν φθάνουν όμως και στην κυβέρνηση και μπροστά στο πολύ ορατό ενδεχόμενο να υπάρξουν δικαστικές προσφυγές κατά των μέτρων που προτείνει το μνημόνιο. Ήδη μάλιστα ορισμένα από τα μέτρα κρίθηκαναντισυνταγματικά από το Ελεγκτικό Συνέδριο και το σύνδρομο της Ρουμανίας πλανάται πλέον η πιθανότερη εξέλιξη. (Σελ. 15)
Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, πάλι δεν τρέχει καθόλου για να φθάσει εκεί που κάποιοι κρύβουν το μαύρο χρήμα και τις μίζες. Από τους 25 που έκρινε η Εξεταστική Επιτροπή ότι πρέπει να ελεγχθούν, η ΤτΕ στέλνει στοιχεία μόνο για τους… 10!  με αιχμές Προβόπουλου κατά της Επιτροπής καταπολέμησης μαύρου χρήματος, αλλά και με σκληρή κριτική γιατί ποτέ η Τράπεζα δεν έχει κινηθεί αυτοβούλως, να προστατεύσει το νόμιμο χρήμα, ενώ η νομοθεσία της δίνει το δικαίωμα να παρεμβαίνει όποτε θέλει… (Σελ. 19)… Και με την ευκαιρία μην παραλείψετε να διαβάσετε στην σελίδα 18 και άλλα καμώματα στην Τράπεζα Ελλάδος όπως οι προαγωγή 42 υπεράριθμων διευθυντών, καθώς και μεταφορά του Ταμείου συντάξεων από ΙΚΑ πίσω στην Τράπεζα…
Το «Π» παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις στο ασφαλιστικό, με άρθρο του δικηγόρου-εργατολόγου Δημήτρη Περπατάρη. Ακόμα, η επιστημονική ομάδα και οι συντάκτες του «Π» με την ευθύνη της Καλλιόπης Λιώρα, Συμβούλου σε θέματα ασφάλισης, πρόνοιας, σύνταξης απαντούν στα ερωτήματά σας (Σελ. 43-44)
ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ «ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΟΝΤΙΚΙ» που κυκλοφορεί μαζί με το «Π», ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για την τοξική ουσία ΒΡΑ,  τον άγνωστο δολοφόνο που βρίσκεται σε κάθε σπίτι και απειλεί ιδιαίτερα βρέφη και παιδιά.  Γνωρίστε επίσης το «θωρηκτό Αβέρωφ» της Τίνας Μπιρμπίλη, την ανάπλαση της Αττικής στα χρόνια του ΔΝΤ και μάθετε πώς θα μπουν στα έργα ιδιωτικά κεφάλαια και σε ποιους γίνεται πρόσκληση για «οικο – φιλανθρωπία».
ΜΑΖΙ με το «Π» και το πολιτιστικό ένθετο «Ποντίκι Art», που αυτήν την εβδομάδα φιλοξενεί, ως ειδική έκδοση, τον «Βιβλιοπόντικα» από την οποία θα ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στο χώρο του βιβλίου.Επίσης ο καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης μιλάει στο Ποντίκι Art και μεταξύ άλλων αναφέρει: «Σήμερα, κανείς Έλληνας πολίτης δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος με την ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχεται στη χώρα μας. Ούτε οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί. Και φυσικά ούτε οι γονείς, ούτε – κι αυτό είναι το σπουδαιότερο – οι μαθητές των σχολείων μας και οι φοιτητές των Πανεπιστημίων μας. Περισσότερο απ’ όλα πρέπει να μας ανησυχεί η ερευνητικά βεβαιωμένη διαπίστωση ότι οι μαθητές δεν αγαπούν το σχολείο τους.»
ΤΕΛΟΣ, χωρίς άλλη οικονομική υποχρέωση… Το «Π» συνεχίζει τη μοναδική λογοτεχνική προσφορά για τους αναγνώστες του «Τα Άπαντα του Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ», με πρωταγωνιστή τον ανεπανάληπτο ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολμς και τον βοηθό του, τον περίφημο Γουάτσον. Στην Αθήνα κυκλοφορούν οι «Περιπέτειες του Σέρλοκ Χόλμς B’ Μέρος» και στην επαρχία οι«Περιπέτειες του Σέρλοκ Χόλμς A’ Μέρος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom