Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2010

Στέλιος Βάσκος : 1600 χιλιόμετρα με ποδήλατο χωρίς στάση

Ο Στέλιος Βάσκος αρχίζει το μεσημέρι το Τρίκαλα – Βουλγαρία – Τουρκία – Τρίκαλα με ποδήλατο χωρίς καμία στάση, χωρίς να κατέβει καθόλου, διασωληνωμένος ακόμα και για τις βασικές του ανάγκες.
Για τρίτη συνεχόμενη φορά θα προσπαθήσει να ξεπεράσει τον ίδιο τον εαυτό του σε σωματικό και ψυχικό επίπεδο, διανύοντας την απόσταση των 1600 χιλιομέτρων, Ελλάδα - Βουλγαρία - Τουρκία -Ελλάδα σε 60 ώρες πάνω στο ποδήλατο χωρίς στάση, θέτοντας ίσως τη ζωή του σε κίνδυνο για ακόμα μία φορά. Ένα τέτοιο ανήσυχο πνεύμα, με αυτή τη διαφορετικότητα χαρακτήρα και την ανάγκη για παράτολμες εξορμήσεις δεν θα μπορούσε ποτέ να πτοηθεί από ότι συνεπάγεται μιας τέτοιας προσπάθειας - θυσίας.
Η αγάπη και η συμπαράσταση του Τρικαλινού κόσμου και όχι μόνο, είναι βέβαιο ότι θα δώσουν δύναμη και αισιοδοξία στη νέα δύσκολη προσπάθεια του υπεραθλητή. Τις συνέπειες αυτού του εγχειρήματος τις γνωρίζει επαρκώς ο Στέλιος που είναι αποφασισμένος να τις υπερνικήσει.
Ο πόνος, η σωματική εξάντληση, η αϋπνία, η πολύωρη μονοτονία επάνω στην άσφαλτο, το ψυχολογικό στρες και οι καιρικές συνθήκες αποτελούν την γενική μορφή των δυσκολιών που θα αντιμετωπίσει. Επίσης η υδροποσία, η τροφοδοσία, οι σωματικές ανάγκες και όποιες ιατρικές παρεμβάσεις προκύψουν θα γίνονται πάνω στο ποδήλατο εν κινήσει. Η προσπάθεια του είναι άξια κάθε υποστήριξης και ο φίλαθλος κόσμος σπεύδει στο πλευρό του.
Συγκροτήθηκε Οργανωτική Επιτροπή η οποία εργάζεται πάνω στο σχεδιασμό και την τέλεση της ποδηλατοδρομίας.

Τοπικοί φορείς, Υπηρεσίες, Δήμοι, Νομαρχία, Οργανισμοί, Ποδηλατικοί Σύλλογοι ΠΑΣ ΤΡΙΚΚΗ, ΠΑΣ ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ, Εταιρίες και φίλαθλοι υποστηρίζουν το εγχείρημα. Για τις ανάγκες της ποδηλατοδρομίας θα υπάρξει συνοδευτική αποστολή αποτελούμενη από 20 εθελοντές, ένα 9-θέσιο mini bus του Δήμου Τρικκαίων, 4 αυτοκίνητα των χορηγών,1 αυτοκίνητο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, 1 λεωφορείο για τον φίλαθλο κόσμο, 1 ασθενοφόρο και 2 περιπολικά της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ο θρύλος της Ελληνικής ποδηλασίας Στέλιος Βάσκος θα διανύσει την απόσταση Τρίκαλα -Καλαμπάκα - Μουργκάνι - Αγιόφυλλο - Γρεβενά - Κοζάνη - Βέροια - θεσσαλονίκη -Σέρρες - Προμαχώνα - Σόφια - Φιλιππούπολη - "Τριεθνές" (Ελλάδα - Βουλγαρία - Τουρκία) -Αδριανούπολη - Καστανιές - Ορεστιάδα - Αλεξανδρούπολη - Κομοτηνή - Καβάλα -Ασπροβάλτα - θεσσαλονίκη - Βέροια - Κοζάνη - Γρεβενά - Αγιόφυλλο - Μουργκάνι – Καλαμπάκα Τρίκαλα (1600 χλμ.)
ΕΚΚΙΝΗΣΗ: Δημαρχείο Τρικάλων στις 3 Ιουνίου 2010 ημέρα Πέμπτη και ώρα 12:00 π.μ.
ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Δημαρχείο Τρικάλων στις 5 Ιουνίου 2010 ημέρα Σάββατο και ώρα 20:00 μ.μ.
Πηγή: http://ellinikesaxies.blogspot.com/

2 σχόλια:

( fortounata) είπε...

μπράβο στο κουράγιο του.θα τον χειροκροτήσω όταν περάσει από την πόλη μου.

Βάσσια είπε...

Μόνο μπράβο του αξίζει!!

Πορσωπικά, μόνο με την ιδέα... απελπίστηκα.

Να έχει την καλύτερη φυσική κατάσταση και συνθήκες για το εγχείρημά του.

Καλό απόγευμα
:-)