Τετάρτη, 9 Ιουνίου 2010

ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΙ και ΟΜΕΡΤΑ


Όσο κι αν προσπαθείς να δρας παρελκυστικά, όσο κι αν αρέσκεσαι -όπως στο ποδόσφαιρο στις αλάνες - να πετάς την μπάλα στα μνήματα, όσο κι αν είσαι καλός στην επικοινωνία - τουτέστιν παρλαπίπας-  φτάνει κάποτε η ώρα του δια ταύτα. Φτάνει η ώρα των  αποφάσεων, του καταλογισμού ευθυνών τότε είναι που θα πρέπει να πεις τα πράγματα με το όνομά τους. ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΠΟΡΙΣΜΑ διάολε!!!
Δεν μπορείς να καμώνεσαι ότι στρογγυλεύεις το τετράγωνο. Δεν γίνεται!!!
Έλα όμως που για τα πολιτικά κοπρόσκυλα όλα είναι κατορθωτά:
  • Πέντε πορίσματα βγάλανε για το Βατοπαίδι. Όσα και τα κόμματα. Το ένα δείχνει το άλλο και όλα μαζί δείχνουν εμάς και γελάνε με  μας τους μαλάκες που ανεχόμαστε ακόμα τους κλεφταράδες. Λήξη των εργασιών της επιτροπής (να κάνουν και διακοπές οι άνθρωποι) και όπως το ήξεραν όλοι οι Έλληνες από την αρχή "κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει". ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ. Χωρίς να ανοιχτούν λογαριασμοί των offshore, χωρίς να επιχειρηθεί να βρεθεί ο δρόμος του χρήματος, χωρίς να ερευνηθεί το πόσο κόστισε το σκάνδαλο (ούτε καν εκτίμηση των 300 ακινήτων που αντηλλάγησαν με την Βιστωνίδα), χωρίς να ανοίξει μύτη. Μας έπρηξαν  και στο τέλος συμφώνησαν να το παίξουν Κινέζοι. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΡΕΜΑΛΙΑ!!!!
  • Πήγε επιτέλους ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ και κατέθεσε στην άλλη εξεταστική επιτροπή της Ζήμενς. Περιμέναμε να δοθούν (όχι εμείς, γιατί από την αρχή διαβεβαιώναμε πως δεν πρόκειται να γίνει τίποτα) οι λίστες με τα ονόματα πολιτικών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών με τα ποσά που λάβανε ως μίζες ή ως δωράκια. Άνθρακες ο θησαυρός. Οι λίστες δόθηκαν με σβησμένα τα ονόματα με μπλάνκο. Για να κοιμούνται ήσυχοι όλοι οι συνένοχοι στο έγκλημα της αρπαχής. ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ και ΟΜΕΡΤΑ.
Κι όλα αυτά χωρίς να γίνει κλήση των δύο πρώην πρωθυπουργών να καταθέσουν. Τον Καραμανλή τον έδειξε ο Δούκας, αφού κατέθεσε ότι δέχτηκε πιέσεις από τον Αγγέλου. Αλλά και ο Σημίτης πρέπει να καταθέσει για την αποδοχή της παραίτησης Καστανίδη και την εσπευσμένη τοποθέτηση Μαντέλη και την υπογραφή με ανάθεση συμφωνιών με Ζήμενς, ύψους πάνω από  1,3 δις.
Τα χρήματα της μίζας παντελονιάστηκαν ή κομματικοφαγώθηκαν. Και από τα δύο κόμματα και ίσως και από τα πουλέν (υποψίες(;) Κοροβέση για συνενοχή) της αριστεράς(από 1992 έως και 2007). Και τώρα φτάσανε  ο ένας να κρατάει τον άλλον. 
Αυτό πολύ πολιτισμένα ονομάζεται από τα Μέσα Μαζικού Εκμαυλισμού(ΜΜΕ)  ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ.
Στις συμμορίες της Μαφίας όμως αποκαλείται ΟΜΕΡΤΑ.

Διαφήμιση

4 σχόλια:

Phivos Nicolaides είπε...

Έλα όμως που σχεδόν συνέχεια, προσπαθούμε να τετραγωνίσουμε τον κύκλο...

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Προσπαθούσα 'οσο διάβαζα αυτό το αληθοφανέστατο κείμενο ,να σκεφθώ "κάτι"που θα μπορύσε να μεταφραστεί σαν ...σφαλιάρα,σαν... ανοιχτή παλάμη, σαν.... κλωτσιά. Κάτι που να εκφράζει την περιφρόνηση ,την αηδία,την απαξίωση προς όλους αυτούς που υποτιμούν την κρίση του Ελληνικού λαού ,προσβάλλουν την νοημοσύνη του,και θίγουν βάναυσα το φιλότιμό του.Δεν βρήκα τίποτα!
Βρε τους παπατζήδες...Εδώ παπάς εκεί παπάς που είναι ο παπας;

Την καλή μέρα μου

zeidoron dtsoukas είπε...

Κι αυτός εκεί επιμένει να παραμένει στρογγυλός αγαπητέ Φοίβο!
Οι προσπάθειες πάντως συνεχίζονται.
Καλημέρα!

zeidoron dtsoukas είπε...

Λυγερή μου το ξαναείπαμε,οι λέξεις έχουν χάσει πια την πραγματική τους σημασία από τότε που εμείς οι άνθρωποι χάσαμε την ανθρωπιά μας,τις αξίες μας και τα ιδανικά μας.
Καλημέρα επίσης!