Παρασκευή, 4 Ιουνίου 2010

Τα πάντα στο σφυρί,η χώρα ολόκληρη!

Πωλείται η εθνική αξιοπρέπεια!

Η ανακοίνωση για τις μαζικές πωλήσεις όλων όσα συνθέτουν την περιουσία του Δημοσίου (δηλαδή όλων ημών) μοιάζει με τον επιθανάτιο ρόγχο μιας χώρας η οποία βρίσκεται ένα βήμα πριν από τα Τάρταρα. Μιας χώρας η οποία, σύμφωνα και με τα ρεπορτάζ του «Ποντικιού» που κυκλοφορεί, περιμένει:
● Τους ελεγκτές, οι οποίοι πρακτικά θα υποκαταστήσουν τις ηγεσίες όλων των υπουργείων και όλων των κρίσιμων τομέων, τους οποίους η επιτήρηση κρίνει απαραίτητους για την επίτευξη των στόχων της: των τραπεζών, των υπουργείων, του προϋπολογισμού, των στατιστικών στοιχείων και του φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Για όποιον δεν κατάλαβε το παρασύνθημα, πρόκειται γι’ αυτούς που θα ελέγχουν τις «εκθέσεις προόδου» υπουργείων και κρατικών οργανισμών και, όπως ακριβώς έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση, θα δίνουν τις εντολές για νέα μέτρα.
● Τον «αρχιεπιτηρητή» (και... «πρωθυπουργεύοντα» σύμφωνα με ρεπορτάζ άλλης εφημερίδας) από το ΔΝΤ.
● Την απόφαση του Eurogroup, το οποίο τη Δευτέρα θα κληθεί να δεχτεί ή να απορρίψει την πρόταση του υπουργού Οικονομικών της ΓερμανίαςΒόλφγκανγκ Σόιμπλε περί της δυνατότητας για ελεγχόμενη πτώχευση μιας χώρας της Ευρωζώνης. Ο γερμανικός στόχος είναι σαφής: Να μην κάνει η Ελλάδα πλήρη χρήση του «πακέτου στήριξης» των 110 δισ. ευρώ. Νατελειώνει το παραμύθι με άλλη μία δόση – το πολύ. Και ύστερα... πάπαλα.
Ε, λοιπόν, σε αυτό το κλίμα, το οποίο προϊδεάζει για τα πολύ χειρότερα που έρχονται, και μάλιστα πολύ σύντομα, η κυβέρνηση αναγγέλλει την εκποίηση της περιουσίας όλων μας, η οποία είναι τεράστιας αξίας παρά τις αλλεπάλληλες ιδιωτικοποιήσεις των δύο τελευταίων δεκαετιών.
Γιατί; Για να εισπραχθούν 1 δισ. ευρώ ανά έτος για τα επόμενα τρία χρόνια, όσα υποτίθεται ότι θα διαρκέσει η τριμερής επιτήρηση. Δηλαδή: Για να εισπραχθούν όσα προβλεπόταν ότι θα αποδώσουν στα δημόσια ταμεία οι δύο επιπλέον μονάδες της αύξησης στον ΦΠΑ. Γι’ αυτό το αδιανόητα ασήμαντοποσόν πωλείται η χώρα ολόκληρη. Την ώρα που μονάχα η ακίνητη περιουσία της υπολογίζεται σε 300 – τουλάχιστον – δισ. ευρώ!
Αυτή η πρακτική είναι γραμμένη στο «Μεγάλο Βιβλίο» του ΔΝΤ, αποσπάσματα του οποίου η ελληνική Βουλή ψήφισε ως το Μνημόνιο που μας περνάει χειροπέδες και αφαιρεί από την όποια ελληνική κυβέρνηση κάθε δυνατότητα άσκησης έστω και... υποψίας πολιτικής.
Το ερώτημα, ωστόσο, είναι: Όταν λήξει αυτή η επιτήρηση (για την οποία ο Σόιμπλε εισηγείται τη Δευτέρα να είναι μόνιμη), τι θα έχει απομείνει σ’ αυτή τη χώρα ως περιουσία της. Η απάντηση είναι εύκολη: Ο ιδιωτικός τομέας. Στην υγεία, την παιδεία, την ασφάλιση, την ενέργεια, τις μεταφορές, τις επικοινωνίες, τα δημόσια έργα, έως τον τζόγο, τη γη και το... νεράκι του Θεού.
Ο γνωστός σε όλους μας ελληνικός ιδιωτικός τομέας, ο αιωνίως κρατικοδίαιτοςκαι επιδοτούμενος από το αίμα όλων μας, ο μεγαλύτερος παραγωγόςσκανδάλων στη νεότερη Ιστορία της χώρας.
Η κυβέρνηση, λοιπόν, πουλάει. Τα πάντα. Και ο πρωθυπουργός... θυμώνει. Όχι επειδή η δική του κυβέρνηση είναι αυτή η οποία πουλάει ολόκληρη τη χώρα – και μάλιστα έναντι πινακίου φακής – αλλά επειδή ο υπουργός του επί των Οικονομικών ήθελε να αναλάβει το ξεπούλημα η κρατική (πλην αμαρτωλή) ΚΕΔ του Βατοπεδίου. Ναι, γι’ αυτό θύμωσε ο πρόεδρος της κυβέρνησης.
Κανείς, λοιπόν, δεν φαίνεται να του έχει πει το αυτονόητο: Ότι οι πρωθυπουργοί δεν εκλέγονται για να θυμώνουν, και μάλιστα για την παρωνυχίδα.
Άλλωστε και ο Σημίτης «θύμωνε», αλλά σήμερα οι δικοί του άνθρωποι – συνεργάτες και υπουργοί του – παραδέχονται ότι πήραν λεφτά από μίζες. Και ο Καραμανλής, πιο νευρικός ετούτος, επίσης θύμωνε. Όμως τους δικούς του υπουργούς διώχνει πανικόβλητη, αναζητώντας ελπίδα επιβίωσης, η νέα ηγεσία της Ν.Δ. Οι δικοί του υπουργοί δίνουν ο ένας τον άλλο για το Βατοπέδι– κι ακόμη δεν έχουν εξεταστεί όλων οι ευθύνες για όλα τα σκάνδαλα: τα χειρότερα έρχονται.
Όλα τούτα όμως μοιάζουν πλέον πολύ ψιλά γράμματα...

8 σχόλια:

Γραφεας Πεζικου είπε...

ΟΛΑ τα σφάζει,ΟΛΑ τα μαχαιρώνει ο ΓΑΠ με την παρέα Του....πάντα όμως για το" Καλό" μας!!!

( fortounata) είπε...

και μη χερότερα.καλό σκ.

Λυγερή Βασιλείου είπε...

θεός φυλάξει.

Κάποτε γινόταν λόγος για πώληση κάποιων ποσοστών μιας δημόσιας επιχείρησης στα πλαίσια της αποκρατικοποίησης και ξεσηκωνόταν ο κόσμος. Έτριζαν τα έδρανα των αντιπάλων της κυβέρνησης στην βουλή κι αποτελούσε μα τέτοια κίνηση μέγα αντιπολιτευτικό όπλο.
Σήμερα έχουν βγαίνουν όλα στο σφυρί. Σε διεθνή πλειοδοτικό (μειοδοτικό ) διαγωνισμό και θεωρείται επίτευγμα, σωτήρια λύση για να γλυτώσει η χώρα από την χρεοκοπία. .
Δεν ξέρω ,ειλικρινά. Θεωρώ τον εαυτό μου ακατάλληλο και ανίδεο να δευτερολογήσει πάνω σ' αυτό το πολύ σοβαρό θέμα. Θάταν ανεύθυνο από πλευράς μου να υποβάλω τις ενστάσεις μου χωρίς να μπορώ να τις τεκμηριώει παρα μόνο με συναιθήματα .
Αυτόματα το ένστικτο της αυτοσυντήρησης με πάει ολοταχώς στον ΠΗΓΑΙΜΟ ,στους «Εραστές» και στο « Βλέπω αυτό που θέλω να κοιτάζω»
Πιάνομαι απ'τους βράχους.Βιθύζουμε στην θάλασσα . Λούζομαι στο φως του ήλιου. Καρφώνω το βλέμμα στον ουρανό , στυλώνω τα πόδια στην Γη των προγόνων μου και ψιθυρίζω μέσα στους λυγμούς μου.
«Αυτό το χώμα είναι δικό μου και δικό σας « κανείς δεν θα το πάρει.!
Καληνύχτα Δημήτρη μου, συγκλονισμένη φεύγω πάλι.

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγαπητέ Χριστόδουλε σήμερα δήλωσε και αντιεξουσιαστής όποτε με το δίκιο του το παλικάρι να διαλύσει όλα.
"Το καλό μας" θεωρείται πάντα το κίνητρό τους,ακόμα κι όταν τ' άρπαζαν !Να είσαι καλά φίλε μου κι υπομονή!

zeidoron dtsoukas είπε...

Να είσαι καλά Φουρτουνάτα μου,καλό Σαββατοκύριακο να έχεις και συ!

zeidoron dtsoukas είπε...

Λυγερή μου συγνώμην αν σε στεναχωρώ με τις αναρτήσεις μου αλλά τι να κάνω αφού αυτή είναι η σκληρή επικαιρότητα.Πάντως για να σε αποζημιώσω έκανα μόλις μια ανάρτηση για τις ομορφιές της πατρίδας μας.
Η Ναύπακτος είναι καταπληκτική και τη συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους.
Να είσαι καλά,καλή σου νύχτα και μη φοβάσαι τίποτα!Κάποια πράγματα είναι τόσο βαθιά ριζωμένα μέσα μας που δεν μπορεί κανένας τους να μας αλλάξει.

Γραφεας Πεζικου είπε...

Με κατασυγκίνησε η "λυγερή"μπράβο της προσυπογράφω ανεπιφύλαχτα την ευχαριστώ και την συγχαίρω!!!

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγαπητέ Χριστόδουλε αν γνωρίσεις και τα μπλογκς της φίλης Λυγερής τότε είμαι σίγουρος ότι θα μείνεις άναυδος από το σθένος και το κουράγιο της.
Δίνει καθημερινά τη μάχη της με αξιοπρέπεια για τα ΑμεΑ και 'γω προσωπικά τη θαυμάζω.
Αυτές είναι οι διευθύνσεις της:

http://ligery.pblogs.gr/

http://pygemos.blogspot.com/