Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

«Αδυνατώ να αποτελέσω (αδρανή ύλη) σαβούρα»

Η απάντηση ενός καθηγητή στο ΤΕΙ Αθήνας στο «αποφασίζομεν» και «διατάσσομεν» της διοίκησης για την υποχρεωτική παρουσία στην τελετή αναγόρευσης του Παυλόπουλου σε επίτιμο καθηγητή της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας

του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ
Μπροστά στις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου και αντιπροέδρων στο ΤΕΙ της Αθήνας κάποιοι σκέφτηκαν να αξιοποιήσουν στην προεκλογικη  εκστρατεία και το «χαρτί» της αναγόρευσης σε επίτιμο καθηγητή του Προκόπη Παυλόπουλου.

  Έβγαλαν λοιπόν το παρακάτω φιρμάνι και το έστειλαν στους Διευθυντές των Σχολών:
«Εκ μέρους του  Αναπληρωτή Προέδρου ΤΕΙ Αθήνας, σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017 και ώρα 18:30 θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Ιδρύματος τελετή αναγόρευσης της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλόπουλου σε Επίτιμο Καθηγητή της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Αθήνας.
 ΠΕΡΑΣ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ 18:00.
Μετά το πέρας προσέλευσης δεν θα επιτρέπεται να εισέλθει κανείς στον χώρο του Συνεδριακού Κέντρου.
 Παρακαλούμε να αποστείλετε το αργότερο έως την Τετάρτη 29 Μαρτίου στις 12:00 το όνομα και την ιδιότητα πέντε (5) συμμετεχόντων από κάθε Τμήμα της Σχολής σας (συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου του Τμήματος ή του Αναπληρωτή του καθώς και προαιρετικά ενός διοικητικού υπαλλήλου του Τμήματος) στην ηλεκτρονική διεύθυνση
Με εκτίμηση…»
Φαίνεται όμως πως οι καθηγητές που ήξεραν το παιχνίδι που παίζεται και παράλληλα δεν ήθελαν να αποτελέσουν «γλάστρες» σε μια εκδήλωση προς τιμήν του Προεδρου του τρίτου μνημονίου και της απώλειας κάθε είδους ανεξαρτησίας της χώρας , δεν τσίμπησαν . 
Έτσι τη Δευτέρα  η διοίκηση έστειλε  δεύτερο φιρμάνι. Αφού δεν έρχονται οι καθηγητές εντέλλονται οι διοικητές των τομέων ως νεοσύλλεκτοι να παραστούν στη σεμνή τελετή:
«Αγαπητοί συνάδελφοι,
Σε συνέχεια του προηγουμένου μηνύματος, επειδή δεν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από κανένα μέλος του προσωπικού να συμμετάσχει στην αναφερόμενη εκδήλωση σας ενημερώνω ότι θα στείλω ως συμμετέχοντες τους τρεις Δ/ντες Τομέων…».

Η απάντηση 

Όταν πηγαίνεις γυρεύοντας να ξυστείς στη γκλίτσα του τσοπάνου θα εισπράξεις και την δέουσα απάντηση. Ιδού λοιπόν η απαντητική επιστολή που υπογράφει ο Κίμων Αναστασιάδης διευθυντής του Τομέα Ηλεκτρονικής Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών: 
 «Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Όταν ήμουν μαθητής γυμνασίου συμμετείχα ακούσια μαζί με τους συμμαθητές μου όλων των σχολείων της Αθήνας σε διαδικασίες παραγεμίσματος του Παναθηναϊκού Σταδίου. Τότε, σε ένδειξη αντίδρασης χειροκροτούσαμε και επευφημούσαμε μανιωδώς κάθε ομιλητή όταν άνοιγε το στόμα του, με αποτέλεσμα να μη γίνεται δυνατή η ομιλία.
Σήμερα, στο τέλος της σταδιοδρομίας μου, καλούμαι να συμμετάσχω στη διαδικασία παραγεμίσματος του αμφιθεάτρου του ΤΕΙ. 
Δυστυχώς, αδυνατώ να αποτελέσω αδρανή ύλη (σαβούρα) όταν όλοι οι συνάδελφοι αρνούνται να το κάνουν. Δεν θέλω να πιστέψω ότι στο τμήμα μας που πραγματοποιεί τακτικότατα συνελεύσεις και συζητούνται τα ζητήματα με δημοκρατικό τρόπο, θα επιστρέψουμε στα απαισίας μνήμης «Απεφασίσαμε και διατάσσομεν» των συνταγματαρχών που εφαρμόζονταν πριν από μισό αιώνα. 
Εκτός κι αν κάποιοι επιθυμούν να δοκιμάσουν τα αποτελέσματα των γυμνασιακών επευφημιών του παρελθόντος για να ντρέπονται που προσπαθούν να εφαρμόσουν τις τακτικές ενός δικτατορικού καθεστώτος που κατήργησε το Σύνταγμα, στο πρόσωπο ενός συνταγματικά εκλεγμένου προέδρου της Δημοκρατίας.
Με εκτίμηση
Κίμων Αναστασιάδης»
Κουβέντες καθαρές και σταράτες από ένα δάσκαλο  που  πήρε ενεργό μέρος στον αντιδικτατορικό αγώνα…

1 σχόλιο:

Unknown είπε...



Toυς καλεσαν να τιμησουν με την παρουσια τους
εναν αποτυχημενο και απαξιωμενο απο το λαο
πολιτικο που τον ανεδειξε στο ανωτατο πολιτιακο
αξιωμα μια ``αριστερη``κυβερνηση προκειμενου
να ισοσταθμισει τα οφελη της αντιπολιτευσης
κατα την στις επερχομενες στημενες κοντρες
Οι ανθρωποι των γραμματων ομως εδειξαν οτι
επαψαν να ειναι χειροκροτητες του καθε τιποτα

Read more: Go to TOP and Bottom