Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

O ΣΚΑΪ "ξέθαψε" τον Σημίτη που... φοβάται το ατύχημα και προτείνει εκλογές,αλλά και περικοπές συντάξεων!!! (βίντεο)

Πραλείφεται για υπηρεσιακός ή οικουμενικός πρωθυπουργός;
Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν θέλει συμμετοχή στα κοινά...

Τον "ξέθαψαν" μετά από 13 χρόνια που είχε να εμφανιστεί στην τηλεόραση και είπε πολλά μιλώντας εκ του ασφαλούς και με... "σοφία",έτσι νομίζει,ενώ έριξε και τα καρφιά του για την κυβέρνηση Καραμανλή!

Την άποψη ότι δεν υπάρχει σχέδιο για Grexit, αλλά ότι ο ίδιος
«φοβάται για ατύχημα» εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, σε συνέντευξή του τη νύχτα στην εκπομπή «Ιστορίες» του ΣΚΑΪ και στη Σία Κοσιώνη και τον Παύλο Τσίμα. 

Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ των πρόωρων εκλογών, λόγω της «έκτακτης κατάστασης» στην οποία βρίσκεται η χώρα,είπε ότι πρέπει να κοπούν συντάξεις για να μπούμε σε τάξη διότι χαλάμε μεγάλο ποσοστό του ΑΕΠ, ενώ επανέλαβε την έκκλησή του για «ενιαιοποίηση» της Κεντροαριστεράς.

Μίλησε και για πληθώρα δαπανών για εξοπλισμούς,που δεν χρειάζονται,ενώ ξέχασε το πάρτι επί πρωθυπουργίας του!!!



«Φοβάμαι το ατύχημα»

«Δεν πιστεύω ότι υπάρχει σχέδιο για Grexit, αλλά φοβάμαι το ατύχημα. Φοβάμαι τον τρόπο που γίνεται η διαπραγμάτευση επί μήνες. Οι αξιολογήσεις δεν γίνονται. Και δεν υπάρχει άνθρωπος στην Ευρώπη και στην Ελλάδα που να μη λέει ότι όσο καθυστερούν οι αξιολογήσεις, τόσο χειρότερα γίνονται τα πράγματα», ανέφερε ο κ. Σημίτης και πρόσθεσε:

«Οι συνθήκες είναι κακές. Και όταν συμβαίνει αυτό και υπάρχουν όλες αυτές οι δυσκολίες, δεν είναι καθόλου εύκολο να πεις τι θα γίνει αύριο. Και πρέπει να προσέχεις μη συμβεί η καταστροφή».

«Υπάρχει κρίση; Ναι. Γίνονται επενδύσεις; Όχι. Πρέπει να σκεφτείτε ότι οι επενδύσεις το 2016 ήταν στο επίπεδο του 2013. Ανεβαίνει το ΑΕΠ, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της χώρας; Το ακαθάριστο προϊόν της χώρας ήταν χαμηλότερο το 2016, χαμηλότερο από το 1996. Από 20 χρόνια πριν. Υπάρχει εμπιστοσύνη; Επενδύουν; Ξέρεις ότι τα λεφτά σου είναι ασφαλισμένα; Όλοι ρωτάνε μήπως γίνει κάποιο κούρεμα σε μία τράπεζα. Υπάρχουν τα capital controls, υπάρχει υπερφορολόγηση, δεν λειτουργεί η Δικαιοσύνη και η δημόσια διοίκηση», σημείωσε ακόμη, ασκώντας κριτική κατά της κυβέρνησης:

«Η κυβέρνηση αποφάσισε να θεσπίσει ένα αναπτυξιακό συμβούλιο. Εκανε ένα μεγαλόπρεπο νόμο αλλά δεν το συγκρότησε. Και συγκρότησε μονάχα μια επιτροπή ανάπτυξης στο αναπτυξιακό συμβούλιο της οποίας πρόεδρος είναι ένας Αμερικάνος καθηγητής ο οποίος θέλει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Και αυτή η αναπτυξιακή επιτροπή που θα δείξει πώς θα γίνει η ανάπτυξη θα συνεδριάζει κάθε τρίμηνο, αφού έρθουν οι διάφοροι απ’ έξω. Γίνεται έτσι η δουλειά;», συμπλήρωσε.

Αξιολόγηση

«Οσον αφορά τις προθέσεις, πιστεύω ότι τόσο από ευρωπαϊκής, όσο και από ελληνικής πλευράς, θέλουμε η αξιολόγηση να τελειώσει. Αλλά οι μεν Ευρωπαίοι θέτουν ορισμένα θέματα τα οποία είναι εξαιρετικά δύσκολα αυτή η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει, η δε κυβέρνηση για να μην αποδυναμώσει τη θέση της, δε θέλει να κάνει αναγκαίες υποχωρήσεις», ανέφερε ακόμη ο πρώην πρωθυπουργός, ενώ επικεντρώνοντας στο ζήτημα των εργασιακών και των συλλογικών διαπραγματεύσεων, επισήμανε:

Τα εργασιακά έχουν ρυθμιστεί με το μνημόνιο που έγινε το 2012. Δηλαδή η Ελλάδα στην ουσία ζητά να ανακληθεί το μνημόνιο του 2012. Αυτό βεβαίως δεν είναι εύκολο γιατί δεν τελείωσε η κρίση, ώστε να αρχίσουν να ανακαλούνται τα μνημόνια. Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις είναι αναγκαίες, αλλά για να γίνουν σωστά, πρέπει από τη μια μεριά, οι εκπρόσωποι των επιχειρηματιών να εκπροσωπούν όλους, και να μην εκπροσωπούν λίγους μόνο, και από την άλλη μεριά τα συνδικάτα να εκπροσωπούν όλους και όχι να εκπροσωπεί, το βασικό συνδικάτο και μόνο.

Εκλογές

Σχολιάζοντας το αίτημα να στηρίξει η αντιπολίτευση τα μέτρα, ο κ. Σημίτης τάχθηκε κατά, υποστηρίζοντας ότι «οι ξένοι δεν μπορούν να ανακατεύονται στην πολιτική των κομμάτων». Ωστόσο, στο ερώτημα αν πρέπει να υπάρξουν πρόωρες εκλογές έκανε λόγο για «έκτακτη κατάσταση», η οποία χρειάζεται μία λύση με προσφυγή στις κάλπες. «Οι αντιθέσεις είναι τόσο μεγάλες, το κυβερνητικό κόμμα έχει χάσει τόσο πολύ την αποδοχή του κοινού και υπάρχει μία αδυναμία να γίνει μία πολιτική που θα οδηγήσει την Ελλάδα μπροστά», συμπλήρωσε.

Κεντροαριστερά

Ο κ. Σημίτης απηύθυνε παράλληλα έκκληση για ένωση της Κεντροαριστεράς, σε «ενιαίο χώρο, με ενιαίο πρόγραμμα». Χρειάζεται μία ενιαιοποίηση όλου του χώρου και μία νέα ηγεσία, η οποία δεν αποκλείει τους παλιούς, αλλά έχει και πράγματι καινούργιους».

Κυρ. Μητσοτάκης

Αναφερόμενος στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητοτάκης, ο κ. Σημίτης τόνισε ότι πέτυχε «κάτι το οποίο δεν ήταν προβλεπτό, δηλαδή να κερδίσει τις εκλογές στο κόμμα», προσθέτοντας ότι πρέπει να προβεί σε σημαντικές αλλαγές στο εσωτερικό της ΝΔ.

Για είσοδο στην Ευρωζώνη - «πυρά» κατά κυβέρνησης Καραμανλή

Ο πρώην πρωθυπουργός υπερασπίστηκε την είσοδο της Ελλάδας στο ευρώ, κάνοντας λόγο για προϋποθέσεις τις οποίες η χώρα εκπλήρωσε με στοιχεία, απαντώντας παράλληλα στις κατηγορίες περί αμφισβήτησης αυτών των στοιχείων, με επικρίσεις κατά της κυβέρνησης Καραμανλή.

«Ηταν η μόνη χώρα η Ελλάδα και η μόνη κυβέρνηση του κ. Καραμανλή η ίδια απευθύνθηκε στην Ευρωπαϊκή Ενωση και είπαν κάνανε λάθος αυτοί και άρα είναι καταδικαστέα η προηγούμενη κυβέρνηση. Το 2006 συνήλθε η επιτροπή του Eurostat η οποία εξετάζει αυτές τις περιπτώσεις και είπε ότι η κυβέρνηση μου έκανε σωστά τις εγγραφές στις στατιστικές της αγοράς των όπλων, η αγορά των όπλων δεν υπολογίζεται όπως λέει η κυβέρνηση Καραμανλή κατά την στιγμή της αγοράς, αλλά κατά την στιγμή της παράδοσης. Και κατόπιν τούτου τα στατιστικά στοιχεία έδειξαν ότι η Ελλάδα κατά πολύ λίγο, το όριο ήταν 3% το έλλειμμα της Ελλάδας όταν μπήκε ήταν 3,2, 3,3%. Και η Γαλλία είχε 3,5% και η Ιταλία είχε 3,3%. Κανένας σε αυτές τις χώρες δεν είπε ότι μπήκαμε παράνομα», επισήμανε ο κ. Σημίτης και πρόσθεσε:

«Η ανάπτυξη της χώρας από το 2000 που εντάχθηκε στην Ευρωζώνη υπήρξε εξαιρετική για τις ελληνικές συνθήκες. Από το 2000 η ανάπτυξη ήταν 4,1% και συνέχισε να είναι υψηλή μέχρι το 2004. Το 2005 κατέρρευσε και μετά από το 2006 κατέρρευσε οριστικά. Το 2009 που έφυγε η κυβέρνηση Καραμανλή δεν είχαμε ανάπτυξη αλλά είχαμε ύφεση -4%. Άρα τα τέσσερα πρώτα χρόνια υπήρχε ανάπτυξη. Επίσης, το χρέος ανέβηκε από το 2008 μέχρι το 2009. Στα 4 πρώτα χρόνια της διακυβέρνησης μας το έλλειμμα είχε αυξηθεί μόνο 17 δισ. Στα 4 χρόνια 17 δισ, στον ένα χρόνο 36 δισ. Αυτή είναι η διαφορά».

Διαφθορά

Απαντώντας, στους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού για εμπλοκές πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ σε εξεταστικές και προανακριτικές επιτροπές ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας «βλέπει τη διαφθορά όχι ως κοινωνικό φαινόμενο». «Για να ξεπεραστεί η διαφθορά χρειάζονται προσπάθειες όσον αφορά τη δημόσια διοίκηση, τη Δικαιοσύνη, τη λειτουργία της Πολιτείας, την παρέμβαση στην κοινή γνώμη. Η καταπολέμηση της διαφθοράς δεν γίνεται με καταγγελίες. Δεν γίνεται με μισαλλοδοξία. Δεν γίνεται με εξεταστικές επιτροπές. Δεν γίνεται με εχθρότητα. Γιατί όποιος καλλιεργεί εχθρότητα παράγει εχθρότητα», πρόσθεσε.

«Δεν είναι χρήσιμο χωρίς να υπάρχουν στοιχεία να εκτοξεύονται καταγγελίες ή να δημιουργούνται, όπως φαίνεται ότι δημιουργούνται ή δημιουργήθηκαν διαδικασίες για να αναδειχθεί η διαφθορά των άλλων, χωρίς να υπάρχουν τα συγκεκριμένα στοιχεία. Δεν είδα να υπάρχει διαφάνεια εγώ σχετικά με τις προσλήψεις στο δημόσιο, οι οποίες είναι χιλιάδες και γίνονται χωρίς ΑΣΕΠ. Δεν είδα να υπάρχει διαφάνεια στο θέμα της τραπέζης Αττικής. Δεν είδα να υπάρχει απαραίτητη διαφάνεια σε σχέση με αγορές εξοπλισμών. Πρόσφατα είπαμε ότι πρέπει να αγοράσουμε πιο προωθημένα αεροπλάνα, αλλά πόσο κοστίζουν, τι κάνουν; Πόσο επηρεάζουν τον προϋπολογισμό; Τη στιγμή που θα έπρεπε να διακόψουμε ή να περιορίσουμε τις δαπάνες στη χώρα», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom