Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Η τυφλή Δικαιοσύνη είπε ομόφωνα όχι στην έκδοση του Λεωνίδα Μπόμπολα στην Κύπρο


Ομόφωνα απορρίφθηκε από το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας το αίτημα των Κυπριακών αρχών για την έκδοση του επιχειρηματία, Λεωνίδα Μπόμπολα, για υπόθεση που αφορά δωροδοκίες κρατικών αξιωματούχων για τη λειτουργία των ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κοσιης.

Εντός 24 ωρών ο εισαγγελέας εφετών έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση επί της κρίσης του δικαστικού συμβουλίου. Αν ασκηθεί έφεση της υπόθεσης επιλαμβάνεται ο Άρειος Πάγος.

Με την ίδια απόφαση το δικαστήριο ήρε τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα που είχε επιβληθεί στον επιχειρηματία μέχρι να αποφανθεί το Συμβούλιο Εφετών.

Η δικογραφία της υπόθεσης διαβιβάστηκε στη Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας προκειμένου να ερευνηθεί αν ο κ. Μπόμπολας έχει τελέσει τα αδικήματα που του αποδίδουν οι Κυπριακές αρχές.

Το δικαστικό συμβούλιο έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα, Ιωάννη Κούτρα ο οποίος ζήτησε την μη εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης των Κυπριακών αρχών. Το πλήρες σκεπτικό του ωστόσο του Συμβουλίου Εφετών θα δημοσιευθεί τις επόμενες ημέρες.

Ο εισαγγελέας τόνισε κατά την πρόταση του πως στο ένταλμα σύλληψης των κυπριακών αρχών υπάρχουν τυπικές ατέλειες που καθιστούν προβληματική την εκτέλεση του ως προς κάποια ζητήματα και ζητηςε την απόρριψή του.

Χαρακτηριστικά για την κατηγορία της "συνωμοσίας προς καταδολίευση", η οποία είναι ξεχωριστή από αυτή της απάτης επισήμανε πως "θα πρέπει να εξεταστεί συνδρομή διπλού αξιόποινου αφού δεν υπάρχει αντίστοιχο αδίκημα στο ελληνικό δίκαιο".

Υπενθυμίζεται πως το το βασικό επιχείρημα των συνηγόρων του επιχειρηματία Πολύχρονη Τσιριδη, Ηλία Αναγνωστόπουλου και Μιχάλη Δημητρακόπουλου είναι οτι οι πράξεις τις οποίες του αποδίδουν οι Κύπριοι (τις οποίες αρνείται ο επιχειρηματίας) έχουν τόπο τέλεσης την Αθήνα και όχι την Κύπρο.

Διαβάστε σχετικά:
Ένταλμα σύλληψης κατά του Λεωνίδα Μπόμπολα στην Κύπρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom