Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Πυροβολισμοί με νεκρούς στο κοινοβούλιο της Οτάβα στον Καναδά (φωτο και βίντεο)

Νεκρoί δύο από τους δράστες της επίθεσης

Τουλάχιστον έναν ύποπτο άνδρα οπλισμένο με καραμπίνα ή τουφέκι, αναζητά η καναδική αστυνομία, μετά τους πυροβολισμούς και τον τραυματισμό ενός στρατιώτη στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο του Καναδά, στο κέντρο της Οτάβα .

Μαρτυρίες κάνουν λόγο για δύο ακόμη περιστατικά με πυροβολισμούς σε εμπορικό κέντρο και ένα ξενοδοχείο!

Η αστυνομία αναζητά από ένα έως τρία άτομα. «Αυτή τη στιγμή αναζητούμε τους υπόπτους, δεν γνωρίζουμε εάν είναι ένας ή περισσότεροι», σημείωσε ο αξιωματικός της αστυνομίας Μαρκ Σουσί στο πρακτορείο Reuters.


Λίγο αργότερα η Royal Canadian Mounted Police ανακοίνωσε ότι δύο από τους δράστες έπεσαν νεκροί στην ανταλλαγή πυρών.

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν αποκλείσει μια μεγάλη περιοχή στην καρδιά της πόλης, ενώ πάνοπλοι αστυνομικοί «χτενίζουν» το συγκρότημα του κοινοβουλίου για να εντοπίσουν τον δράστη. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ο ένοπλος ενδέχεται να έχει καταφύγει στη στέγη του κτιρίου.



Η περίμετρος ασφαλείας διευρύνθηκε, ενώ οι Αρχές ζήτησαν από τους περαστικούς να απομακρυνθούν και από τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους μακριά από τα παράθυρα, επιβεβαιώνοντας πως πυροβολισμοί ακούστηκαν επίσης στο εμπορικό Rideau Centre κοντά στο κοινοβούλιο, όπως επίσης και σε ένα ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης.



«Ένας άνδρας μπήκε τρέχοντας στο κοινοβούλιο. Τον καταδίωκαν οπλισμένοι αστυνομικοί που φώναζαν σε όλον τον κόσμο να καλυφθεί», ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μαρκ-Αντρέ Βιο, εργαζόμενος στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο που είπε ότι «άκουσε τουλάχιστον 20 πυροβολισμούς αυτόματων όπλων». Από την πλευρά του, ένας εικονολήπτης του σταθμού Radio-Canada είπε ότι μέτρησε «50 πυροβολισμούς».

Τα καναδικά Μέσα ενημέρωσης έκαναν πάντως λόγο για τουλάχιστον δύο υπόπτους, «δύο άνδρες οπλισμένους με κυνηγετικά όπλα», ωστόσο οι Αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει αυτήν την πληροφορία.
Από το γραφείο του πρωθυπουργού του Καναδά έγινε γνωστό ότι ο Στίβεν Χάρπερ βρισκόταν στο κοινοβούλιο την ώρα που άρχισαν οι πυροβολισμοί, αλλά απομακρύνθηκε γρήγορα και είναι ασφαλής. Πολλοί άλλοι βουλευτές διατάχθηκαν ωστόσο να παραμείνουν μέσα στο κτίριο, το οποίο έχει αποκλειστεί από τις δυνάμεις ασφαλείας.



Ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφερε τέλος ότι ο στρατιώτης που δέχτηκε τους πυροβολισμούς έχει τραυματιστεί σοβαρά, ενώ οι τραυματιοφορείς που έσπευσαν στο σημείο με ασθενοφόρα τού έκαναν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση. Ο τραυματισμένος στρατιώτης απομακρύνθηκε τελικά με ασθενοφόρο από την περιοχή, στην οποία έχουν σπεύσει αρκετά ακόμη ασθενοφόρα.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι μετά τον πυροβολισμό και τον τραυματισμό του στρατιώτη, αποφασίστηκε να κλείσουν για το κοινό οι βάσεις των καναδικών ενόπλων δυνάμεων σε όλη τη χώρα.

http://www.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom