Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΧΩΡΑ


Περιττό να συζητήσουμε ότι ζούμε σε μια υπέροχη χώρα!Λέω τώρα εγώ, υπέροχη ώρα βραδινή, καθήμενος επί της παραλίας και αγναντεύοντας τη θάλασσα, Οκτώβρη μήνα μάλιστα παρακαλώ.
Όλα δουλεύουν ρολόι! Τικ, τακ, τικ, τακ, και ο χρόνος προχωράει, δεν χάνει καθόλου, ούτε μπρος ούτε πίσω. Αυτά είναι! Φαντάσου δηλαδή να έχανε και να πήγαινε πότε πίσω και πότε μπρος. 
Είμαστε που είμαστε κάργα μπερδεμένοι, θα είχαμε χάσει τον μπούσουλα εντελώς. Ενώ τώρα όλα μια χαρά, τρέχει ο χρόνος και τρέχουμε και εμείς από πίσω. Φτωχά, αρμονικά και ειρηνικά.
Είμαστε μια χαρούμενη ατμόσφαιρα, δηλαδή;Είμαστε; Ξέρει να μας πει κανείς κάτι;
Άκρα του τάφου σιωπή στον κάμπο βασιλεύει. Ένα σημάδι, ένα μικρούλικο φως, ένα πνιγηρό χαμόγελο; Κάτι τέλος πάντων που να μας δείχνει προς τα πού πάμε, προς τα πού κατηφορίζουμε;
Όσο και να ψάχνουμε, τίποτα.                                            
Αλλά δεν το βάζουμε κάτω. Κάτι θα γίνει, μπορεί να βρέξει, μπορεί να βγει ο ήλιος, μπορεί όμως και να ρίξει καρεκλοπόδαρα και να χαλάσει τη φθινοπωρινή ατμόσφαιρα.
Αλλά έτσι είναι. Το φθινόπωρο ο καιρός δεν είναι σταθερός. Έχει τα σκαμπανεβάσματά του και τα ξαφνικά του. Γι αυτό πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για το οτιδήποτε. Μια ομπρέλα, ένα αδιάβροχο. Μια προστασία ρε αδερφέ! Πώς αλλιώς να προφυλαχτούμε; Κάτι πρέπει να κάνουμε. Διαφορετικά θα μας πνίξει η βροχή!

Και καλά τα χέρια. Αν σπάσεις το ένα, έχεις και ένα δεύτερο «γκαβάτσα». Κουτσά στραβά θα κάνεις καμιά δουλειά, θα φέρεις ένα κομμάτι ψωμί στο σπίτι.  Αν σπάσεις όμως τη κεφάλα  τι γίνεται τότε; Δεν έχεις δεύτερο για ρεζέρβα. Αλλοίμονο σου δηλαδή!
Αυτές του φθινοπώρου οι μέρες είναι κι επικίνδυνες. Διότι δεν ξέρεις πώς να φυλαχτείς. Αρπάζεις κι ένα κρύωμα, καμιά ίωση και κατά πώς τα λένε οι γιατροί θα χρειαστείς και νοσηλεία. Πιάσε τ’ αυγό και κούρευτο δηλαδή τη σήμερον ημέρα.
Κατά τ’ άλλα. Τι καλά και υπέροχα! Πόσο καλά περνάμε!Πόσο χαρούμενοι μπορεί να είμαστε! Πόσο μυστήρια είναι αυτή η χώρα. Και πόσο θα μας επεξεργάζονται ακόμη; Το κράτος, οι άνθρωποί του και οι καιροί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom