Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Αντί να κόβετε επιδόματα, «κόψτε το λαιμό σας»


Του Νίκου Καρούτζου
Δεν ξέρω ειλικρινά πως βρίσκουν επιχειρήματα εκεί στο Υπουργείο Υγείας. Χθες είχαμε τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Σαλμά να δηλώνει ότι αφού ο ΕΟΠΥΥ καλύπτει τα νοσήλια σε δημόσια και ιδιωτικά μαιευτήρια δεν μπορεί να δίνει και επίδομα τοκετού. Προφανώς ο Υπουργός έχει ξεχάσει τι ακριβώς νόημα είχε το επίδομα τοκετού και το συνδέει με τα νοσήλια. Λες και η γέννηση ενός παιδιού έχει σχέση με μια οποιαδήποτε άλλη ιατρική πράξη μόνο.

Πέραν τούτου έχει συναίσθηση ότι όπως το πάει η κυβέρνηση και τη συνολική πολιτική που ασκεί έναντι των γονέων η Ελλάδα σε λίγα χρόνια θα έχει μόνο γέροντες που θα πρέπει να λαμβάνουν συντάξεις από τη δουλειά των νέων που θα είναι μειοψηφία;

Γιατί το επίδομα τοκετού είναι ένα ακόμα κερασάκι στην τούρτα μιας πολιτικής εξόντωσης όσων έχουν παιδιά στην Ελλάδα. Και όσο περισσότερα τόσο χειρότερα.

Και δυστυχώς αυτές δεν είναι πολιτικές τρόικας αλλά δικές μας. Και οφείλονται στην ανικανότητα ελέγχου άλλων δαπανών και σπατάλης. Και παρά τα όσα λένε στο Υπουργείο Υγείας είναι σαφές ότι οι επιδόσεις τους είναι κατώτερες του αναμενόμενου και όλη η πολιτική ηγεσία έχει θέσει σοβαρή υποψηφιότητα να μας … χαιρετίσει στον επόμενο ανασχηματισμό.

ΥΓ1 : Παρακαλώ τον κ. Σαλμά να μας πει από πού αγόρασε τελευταία σκελετό και κρύσταλλα οράσεως με 100 Ευρώ. Γιατί δε μπορεί θα ξέρει αφού μείωσε την παροχή για γυαλιά κατά 50 ολόκληρα Ευρώ.

ΥΓ2: Επίσης θα τον παρακαλούσα να μου πει ποιο είναι το κόστος να μείνει ένας πολυτραυματίας ή βαριά χειρουργημένος ανάπηρος επειδή φτάσαμε να βάζουμε φυσιοθεραπείες κατ αποκοπή και όχι με βάση το πρόβλημα υγείας του ασθενούς. Άσε που με 15 Ευρώ τα οποία θα πάρει του αγίου ποτέ δεν βλέπω να μένει φυσιοθεραπευτής συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ ούτε για δείγμα.

1 σχόλιο:

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Η Εικόνα της διάλυσης του συστήματος Υγείας είναι τόσο κραυγαλέα που αν υπήρχε δράμι φιλότιμο στους αρμόδιουςς που την.....υπηρετούν θα έπρεπε όχι μόνο να παραιτηθούν,αυτό είναι το λιγότερο.
Έπρεπε ως απόλυτοι γνώστες του δράματος να κατέβουν στο πεζοδρόμιο και να καταγγείλουν τους αρχιτέκτονες της Τροϊκανής τραγωδίας.

Είπαμε ΑΝ....είχαν φιλότιμο.!

Read more: Go to TOP and Bottom