Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Ευάγγελος Βενιζέλος:«Δεν υπάρχουν πλέον όργανα στο ΠΑΣΟΚ, διαλύονται όλα. Υπάρχει μόνο ο πρόεδρος»!!!!

...Το Κράτος είμαι Εγώ (L'État, c'est moi),που 'λεγε κι  ο Λουδοβίκος ο ΙΔ.
Πάει ο νέος πρόεδρος τον χάνουμε,βρήκε και καινούργια λεξούλα (Αναγέννηση!):
«δεν μιλάω ούτε για ανασυγκρότηση ούτε για επανίδρυση. Μιλάω για αναγέννηση. Να επιστρέψουμε στη μήτρα της παράταξης.»!!!!
Εμείς μέχρι τώρα γνωρίζαμε μόνο την Αναγέννηση Αρτας και την Αναγέννηση Καρδίτσας!
Και για να 'χουμε καλό ρώτημα:πότε αναλαμβάνει ο 30χρονος πρόεδρος;
Ζείδωρον

Τις παραιτήσεις των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ζήτησε και έλαβε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη συνεδρίαση του οργάνου,σήμερα το μεσημέρι.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα συγκροτήσει ειδική επιτροπή για τη διοργάνωση του συνεδρίου, στις 3 Σεπτεμβρίου 2012.

«Δεν υπάρχουν πλέον όργανα, διαλύονται όλα. Υπάρχει μόνο ο πρόεδρος» είπε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι «δεν μιλάω ούτε για ανασυγκρότηση ούτε για επανίδρυση. Μιλάω για αναγέννηση. Να επιστρέψουμε στη μήτρα της παράταξης.»
Στην τοποθέτηση του ο κ. Βενιζέλος, ανέλυσε την κατάσταση της χώρας λέγοντας ότι δεν μπορεί να διατηρηθεί η διάλυση των πάντων, και προχώρησε για πρώτη φορά σε γενναία αυτοκριτική.

Μίλησε για τα θετικά που προσέφερε διαχρονικά η παράταξη στη χώρα, αναγνώρισε όμως και τις γενικότερες ευθύνες της, τη νοοτροπία του κρατισμού και της πελατειακής λογικής που καλλιέργησε.

«Η παράταξη ηττήθηκε εδώ και καιρό από αυτή τη λογική να απομυζούμε το κράτος, και ενώ το κράτος δεν υπάρχει πια κάποιοι υπόσχονται να συνεχιστεί η απομύζησή του. Όταν το αντιληφθεί αυτό η κοινωνία θα γίνει μακελειό» προειδοποίησε.

Αναφέρθηκε και η περίπτωση του Α.Τσοχατζόπουλου, λέγοντας ότι η υπόθεση είναι η επιτομή της σήψης ενός ολόκληρου συστήματος.

Το μόνο όργανο που θα λειτουργεί το επόμενο διάστημα είναι η εθνική οργανωτική επιτροπή συνεδρίου -στην οποία θα συμμετάσχουν τα μέλη της επιτροπής εκλογικού αγώνα και άλλα στελέχη- η οποία θα επιλέξει μια ολιγομελή γραμματεία.

«Η αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ θα πάει σε βάθος. Ο επόμενος πρόεδρος θα είναι 30 ετών» κατέληξε.

Το μεσημέρι της Κυριακής ο κ. Βενιζέλος θα μιλήσει στους βουλευτές (και υποψήφιους) του ΠΑΣΟΚ στους οποίους αναμένεται να αναλύσει το ιδεολογικό στίγμα του Κινήματος.

Το απόγευμα θα έχει την τελευταία συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο της τρίτης και τελευταίας διερευνητικής εντολής.

Το μεσημέρι του Σαββάτου θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για να καταθέσει την εντολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom