Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Οι «δημοκράτες» της G7 δίνουν δάνειο 50 δισ. δολάρια στον Ζελένσκι και τα ναζιστικά τάγματά του


Οι ηγέτες της ιμπεριαλιστικής ομάδας των G7 που συναντώνται στην Ιταλία κατέληξαν σήμερα σε “πολιτική συμφωνία” σχετικά με τη χρήση των τόκων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων που έχουν παγώσει μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ώστε να αποδεσμευθούν από αυτά 50 δισ. δολάρια για την Ουκρανία, δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Οι «δημοκράτες» ηγέτες της G7 φιλοξενήθηκαν από την ακροδεξιά Μελόνι (που καταδικάζουν στα λόγια) στην Ιταλία για να συμφωνήσουν από κοινού ένα δάνειο - μαμούθ για να ενισχύσουν το καθεστώς Ζελένσκι και τα ναζιστικά τάγματα «Αζόφ».

“Πρόκειται για ένα αλληλέγγυο δάνειο”, υπογράμμισε ο ίδιος αξιωματούχος. Θα μοιραστούμε τον κίνδυνο, επειδή μοιραζόμαστε τη δέσμευση ότι αυτό θα γίνει”, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης και πρόσθεσε: “Έχουμε μια πολιτική συμφωνία στο υψηλότερο επίπεδο (…) και είναι 50 δισ. δολάρια που θα αφιερωθούν στην Ουκρανία”.

Το συγκεκριμένο δάνειο για το Κίεβο θα διασφαλιστεί από τα μελλοντικά επιτόκια των αδρανοποιημένων ρωσικών στοιχείων ενεργητικού, που ανέρχονται σε 300 δισ. ευρώ και αποδίδουν έσοδα τριών δισ. ευρώ τον χρόνο.

Αυτά τα περιουσιακά στοιχεία βρίσκονται παντού στην Ευρωπαϊκή Ένωση: περίπου 185 δισ. ευρώ έχουν παγώσει από τη Euroclear, μια διεθνή οργάνωση φύλαξης περιουσιακών στοιχείων στο Βέλγιο. Αυτό δίνει έναν κυρίαρχο ρόλο στην Ευρώπη για τη χρήση των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων.

Τα υπόλοιπα βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ιαπωνία, τη Βρετανία και την Ελβετία.

Στην σύνοδο κορυφής βρίσκεται και ο Ζελένσκι ο οποίος σε ανάρτηση του ανέφερε: «Κάθε συνάντηση χρησιμεύει για να δοθούν στην Ουκρανία νέες ευκαιρίες νίκης. Είμαι ευγνώμων σε όλους τους εταίρους μας».

https://www.imerodromos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom