Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

Σλοβακία: Έξι νεκροί και πέντε τραυματίες ο τραγικός απολογισμός μετά τη σύγκρουση αμαξοστοιχίας με λεωφορείο


Ο τραγικός απολογισμός από τη σύγκρουση αμαξοστοιχίας με λεωφορείο στη νότια Σλοβακία αυξήθηκε, σύμφωνα με νέες ανακοινώσεις των υπηρεσιών διάσωσης. Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν σοβαρά το απόγευμα της Πέμπτης στο δυστύχημα που συνέβη σε ισόπεδη διάβαση.

Οι σλοβακικές υπηρεσίες διάσωσης επιβεβαίωσαν την απώλεια έξι ζωών, διορθώνοντας προηγούμενο απολογισμό που ανέφερε πέντε θύματα. «Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν και χρειάζονται άμεση ιατρική βοήθεια», αναφέρθηκε σε ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στο Facebook.

Η εκπρόσωπος της σιδηροδρομικής εταιρείας, Βλαντίμιρα Μπαχίλοβα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η αμαξοστοιχία Eurocity κατευθυνόταν από την Πράγα προς τη Βουδαπέστη. Η Πέτρα Κλιμεσόβα, εκπρόσωπος των υπηρεσιών διάσωσης, εξέφρασε φόβους για πιθανή αύξηση του αριθμού των νεκρών.

Ανάμεσα στους επιβάτες ήταν η Καταρίνα Μολνάροβα, η οποία περιέγραψε την εμπειρία της: «Αισθάνθηκα τη σύγκρουση καθώς το τρένο αναχωρούσε από το σταθμό της Νοβέ Ζάμκι. Λίγα λεπτά αργότερα μπορέσαμε να αποβιβαστούμε και είδαμε το μπροστινό μέρος του τρένου να φλέγεται», είπε η 43χρονη αισθητικός από τη Στούροβο. «Δεν υπήρξε πανικός. Πήραμε τις αποσκευές μας και περπατήσαμε μέχρι τον δρόμο. Είδαμε κομμάτια του λεωφορείου διασκορπισμένα από τη σύγκρουση», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Μάτους Σουτάι Εστόκ, και ο υπαρχηγός της αστυνομίας, Ραστισλάβ Πολάκοβιτς, επισκέφθηκαν τον τόπο του δυστυχήματος, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom