Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

Τα ευρήματα της Αντιτρομοκρατικής για την επίθεση έξω από το σπίτι της Προέδρου του Αρείου Πάγου και το «διπλό μήνυμα»

Πώς κινήθηκαν οι δράστες στου Παπάγου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για την επίθεση που σημειώθηκε στις 00:45 σε περιπολικό που ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι της πρόεδρου του Αρείου Πάγου, στην περιοχή του Παπάγου.

Κατά την επίθεση τραυματίστηκε ο αστυνομικός που βρισκόταν εκείνη την ώρα μέσα στο περιπολικό, ο οποίος μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου με εγκαύματα στο πρόσωπο, τον λαιμό και τα χέρια στην κλινική πλαστικής χειρουργικής.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, στην επίθεση φαίνεται να συμμετείχαν 7-8 άτομα, ηλικίας 17-20 ετών, που πλησίασαν με τα πόδια το συμβατικό όχημα της αστυνομίας όταν είδαν τον αστυνομικό να μπαίνει στο όχημα και εκτόξευσαν τουλάχιστον 5 μολότοφ. Οι μολότοφ εξερράγησαν πάνω στο όχημα, αφού κατά τις έρευνες στο σημείο εντοπίστηκαν υπολείμματα από 5 γυάλινα μπουκάλια. Ο αρχιφύλακας γλίτωσε κατά τύχη από την δολοφονική καταδρομική επίθεση, καθώς μία από τις μολότοφ πέρασε στο εσωτερικό του οχήματος που τυλίχθηκε στις φλόγες.

Το δρομολόγιο των δραστών

Παράλληλα η Αντιτρομοκρατική έχει συλλέξει και εξετάζει οπτικοακουστικό υλικό από τις κάμερες της προσοχής στην προσπάθειά της να εντοπίσει τα ίχνη των δραστών. Οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες πιθανότατα να βγήκαν από κοντινό άλσος, και μετά την επίθεση να τράπηκαν σε φυγή ακολουθώντας το ίδιο δρομολόγιο.  Οι Αρχές προσπαθούν να βρουν στοιχεία για το προς τα πού πήγαν οι δράστες και με ποιο μέσο κινήθηκαν, καθώς θεωρείται πολύ πιθανό να υπήρξαν κάποιες μοτοσικλέτες ή αν υπήρχε κάποιο όχημα που να τους περίμενε.

Η αστυνομία προχώρησε σε 9 προσαγωγές από το σημείο, αλλά δεν προέκυψε κάτι εις βάρος των προσαχθέντων και αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση.

Τα σενάρια για τους δράστες

Από την ανάληψη της ευθύνης, θα διαπιστωθεί και ποιος ήταν ο βασικός στόχος της επίθεσης. Οι αρχές πάντως εκτιμούν ότι οι δράστες ήθελαν να στείλουν διπλό μήνυμα. Δηλαδή, αναφέρουν πως η ενέργεια είχε στόχο αστυνομικό, αλλά έγινε έξω από σπίτι ανώτατης δικαστικής λειτουργού, άρα έχει συγκεκριμένο συμβολισμό. Σε κάθε περίπτωση, αυτό το οποίο δείχνει η επίθεση είναι ότι αδιαφορούσαν για την τύχη του αστυνομικού.

Από τον τρόπο δράσης, οι αρχές κάνουν λόγο για άτομα νεαρής ηλικίας που μπορεί να κινούνται στο πλαίσιο του αντιεξουσιαστικού χώρου, αλλά έχουν φτιάξει διάφορες ομάδες σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Εξάλλου, όπως προκύπτει γνώριζαν λεπτομέρειες για τον τρόπο φύλαξης της οικίας της προέδρου του Αρείου Πάγου.

Σημειώνεται ότι ο αστυνομικός που δέχθηκε την επίθεση υπηρετεί στο τοπικό αστυνομικό τμήμα και όχι στην ασφάλεια της προέδρου του Αρείου Πάγου. Το Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου έχει αναλάβει την φύλαξη του σπιτιού της ανωτάτου δικαστικού και εκείνη την ώρα ο αστυνομικός εκτελούσε τη βάρδιά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την επίθεση της προέδρου του Αρείου Πάγου προκλήθηκαν ζημιές στην ιδιωτική μοτοσικλέτα του αστυνομικού, την ιδιωτική μοτοσικλέτα του γαμπρού της προέδρου του Αρείου Πάγου και στο υποπολυβόλο που βρισκόταν στο πίσω κάθισμα του αστυνομικού οχήματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom