Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

Φωτιά στην Ύδρα: Προσωρινά κρατούμενοι ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος της θαλαμηγού


Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης 27 Ιουνίου ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος της θαλαμηγού για τη φωτιά της 21ης Ιουνίου στην Ύδρα. Ελεύθερα με χρηματική εγγύηση τα υπόλοιπα 11 μέλη του πληρώματος του σκάφους.

Ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος της θαλαμηγού, μαζί με ακόμη 11 μέλη του πληρώματος, είχαν συλληφθεί ως υπαίτιοι της φωτιάς που ξέσπασε σε δασική έκταση στην Ύδρα τις βραδινές ώρες της περασμένης Παρασκευής.

Συγκεκριμένα, μετά τις απολογίες και των 13, οι οποίες ολοκληρώθηκαν στις 3 το πρωί ενώπιον του ανακριτή Πειραιά, αποφασίστηκε η προσωρινή κράτηση του καπετάνιου της θαλαμηγού και του υποπλοιάρχου.

Επιπλέον, στους επτά επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 10.000 ευρώ και στους άλλους τέσσερις εγγύηση 20.000 ευρώ. Επίσης, τούς απαγορεύτηκε η έξοδός από τη χώρα, ενώ πρέπει να εμφανίζονται στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους.

Πρώτος απολογήθηκε ο πλοίαρχος της θαλαμηγού, ο οποίος, όπως και όλοι βέβαια, υποστήριξε ότι δεν έχει καμία εμπλοκή σε αυτό το περιστατικό και δεν ευθύνεται για την πυρκαγιά που ξέσπασε στην Ύδρα.

Ο καπετάνιος επανέλαβε ότι δεν εκτοξεύτηκαν βεγγαλικά μέσα από τη θαλαμηγό, ότι στον έλεγχο που έγινε από το Λιμενικό όλες οι ναυτικές φωτοβολίδες ήταν άθικτες στη θέση τους, πως ο ίδιος ενημέρωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει, προσπαθώντας να βοηθήσει, και πως ακολουθήθηκε το πρόγραμμα των πελατών από το Καζακστάν, το οποίο δεν περιείχε πάρτι και δεν ευσταθεί καμία κατηγορία από αυτές που τους αποδίδονται.

Αρχικά και τα 13 μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού τελούσαν υπό προσωρινή κράτηση έπειτα από τις διώξεις για εμπρησμό από ενδεχόμενο δόλο που άσκησε ο εισαγγελέας, ενώ την προσωρινή κατάσχεση του σκάφους ζήτησαν οι εισαγγελικές αρχές.

Σημειώνεται ότι η κατηγορία είναι σε βαθμό κακουργήματος, η οποία επισύρει ποινή έως και 20 χρόνων φυλάκισης.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες του ertnews.gr, προέκυψε ένα νέο στοιχείο σχετικά με την υπόθεση, καθώς βρέθηκε ένα μπουκαλάκι νερό στην παραλία και ήδη διενεργείται έλεγχος στην ακτή.

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom