Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

Πύρινη «κόλαση» στο Ρέθυμνο - Τεράστιο το μέτωπο της φωτιάς - Μήνυμα του 112 σε κατοίκους 8 περιοχών (βίντεο)


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης (25.6.2024) στο Ρέθυμνο, ενώ οι κάτοικοι είναι σε πλήρη ετοιμότητα.

Η φωτιά καίει μια τεράστια έκταση στον δήμο Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο με βουνά και χαράδρες και η πρόσβαση των πυροσβεστών είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Αυτή τη στιγμή στο σημείο της φωτιά επιχειρούν 28 οχήματα με 100 πυροσβέστες από όλη την Κρήτη. Παράλληλα, στην κατάσβεση της πυρκαγιάς δρουν 35 πεζοπόρα τμήματα.

Με το πρώτο φως της ημέρας σηκώθηκαν δύο ελικόπτερα, που αναμένεται να συμβάλουν σημαντικά στην κατάσβεση της τεράστιας πυρκαγιάς. 

Μήνυμα του 112

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες προσπαθώντας να ελέγξουν τη φωτιά στο Ρέθυμνο. Λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα κάτοικοι 8 περιοχών έλαβαν μήνυμα από το 112 για να βρίσκονται σε ετοιμότητα. 

Συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 2 π.μ. εστάλη μήνυμα από το «112» στους κατοίκους των περιοχών Σαχτούρια, Κάτω Σαχτούρια, Άγιος Παύλος, Αγία Παρασκευή, Τριόπετρα, Ακούμια, Μέλαμπες και Κρύα Βρύση, να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.


Στο 4 ο βαθμός επικινδυνότητας πυρκαγιάς στην Κρήτη

Σύμφωνα με το δελτίο πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, που ισχύει για την Τετάρτη 26/6/2024 η πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς στην Κρήτη θεωρείται πολύ υψηλή (Βαθμός επικινδυνότητας 4), και ως εκ τούτου οι πολίτες παρακαλούνται να λάβουν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα επιφυλακής και ετοιμότητας.

Επειδή προβλέπεται να πνέουν ισχυροί άνεμοι σε συνδυασμό με υψηλές θερμοκρασίες καλούνται όλοι να βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση.

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom