Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Ενδοοικογενειακή βία: Την ξυλοκοπούσε βάναυσα για χρόνια ο σύζυγός της - Είναι ελεύθερος (βίντεο)


Τον Γολγοθά της περιγράφει στο MEGΑ μια 42χρονη γυναίκα θύμα κακοποίησης από τον σύζυγό της.Επί χρόνια έπεφτε θύμα άγριου ξυλοδαρμού. Βρήκε το κουράγιο να τον καταγγείλει όμως το μαρτύριο της δεν έλαβε τέλος.

«Με είδαν στη δουλειά με μελανιές πολλές και ήρθαν στο σπίτι του μιλήσανε του είπανε να μην με ξαναβαρέσει και την επόμενη μέρα με σακάτεψε. Κάνω καταγγελία στην αστυνομία και έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση εναντίον μου. Αυτός είναι σπιτάκι του και μένα με τρέχουνε. 

Τέλος πάντων με βρήκε, με κρατάει τρεις μέρες, πήγε να με σκοτώσει στο δρόμο, πάμε πάλι αστυνομία, πάλι μήνυση περνάει αυτόφωρο βγαίνει με 4.5 χρόνια στην αρχή μετά 6 μήνες αναστολή».

Η Κωνσταντίνα φιλοξενείται πλέον σε δομή της αστυνομίας μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής της, όμως παρά της συνεχείς καταγγελίες της ο βασανιστής της παραμένει ελεύθερος.

«Κυκλοφορεί ελεύθερος και εγώ είμαι σαν να είμαι φυλακή. Δεν μπορώ να πάω πουθενά, δεν μπορώ να βγω έξω από το δωμάτιό μου, δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Εμένα μου είπαν εξαφανίσου δεν μπορούμε να σου κάνουμε τίποτα, η αστυνομία στα Σπάτα».

Τα σημάδια που φανερώνουν την κακοποίηση μιας γυναίκας γίνονται αμέσως αντιληπτά από τους γιατρούς στα τμήματα επειγόντων περιστατικών και τους ιατροδικαστές που καλούνται να εξετάσουν κάθε φορά τις γυναίκες που έχουν υποστεί βία.

Η Άννα Ράζου, ιατροδικαστής του «Ασκληπιείου Βούλας» δήλωσε: «Είναι πάρα πολύ συχνές οι κακώσεις στο κεφάλι είναι από τις πιο συχνές κακώσεις που βρίσκουμε. Εκτός όμως από αυτό έχουμε να διαχειριστούμε και την κακή ψυχολογική κατάστασή τους».

Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι να πείσουν το θύμα να τους αποκαλύψει το τι ακριβώς έχει συμβεί. Δυστυχώς, όμως πολλά από τα θύματα επιστρέφουν και πάλι στο νοσοκομείο κάθε φορά με όλο και πιο βίαια χτυπήματα.

«Η βιαιότητα των περιστατικών έχει να κάνει με πόσες φορές συμβαίνει . Πολλές φορές το πρώτο περιστατικό δεν είναι σοβαρό, αν όμως το θύμα δεχθεί μια τέτοια κατάσταση το δεύτερο θα είναι μεγαλύτερης βαρύτητας, το τρίτο ακόμη μεγαλύτερης μέχρι το θύμα να καταλάβει ότι πρέπει να κάνει κάτι γι’ αυτό», είπε η κα. Ράζου.

Στο Ασκληπιείο της Βούλας έχει στηθεί ένα ολόκληρο δίκτυο για την αντιμετώπιση περιστατικών βίας. Από τον Ιανουάριο του ’24 μέχρι σήμερα έχουν εξεταστεί πάνω από 280 περιστατικά κακοποίησης.

Ο Αιμίλιος Βουγιουκλάκης, διοικητής του Ασκληπιείου Βούλας, ανέφερε:

«Η υποστήριξη γίνεται σε τρία επίπεδα πρώτον με ειδοποίηση των οικείων αστυνομικών αρχών, το δεύτερο είναι στο κομμάτι το ιατρικό και τρίτον μέσω της ψυχολογικής υποστήριξης με ειδικό σώμα και ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών».

Γιατροί και νοσηλευτές γίνονται πλέον σανίδα σωτηρίας για δεκάδες θύματα καθώς είναι αυτοί που καταγγέλλουν τελικώς τα περιστατικά.

https://www.megatv.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom