Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Μακελειό στο Νταγκεστάν: Τουλάχιστον 16 νεκροί - Η στιγμή που ένοπλοι καταλαμβάνουν περιπολικό και ανοίγουν πυρ (βίντεο)


Τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ και πραγματοποίησαν εκτεταμένες επιθέσεις σε μία συναγωγή, δύο ορθόδοξες εκκλησίες και ένα φυλάκιο της αστυνομίας σε δύο πόλεις του Νταγκεστάν στον Καύκασο.

Ωστόσο, ο αριθμός των νεκρών θα ανέβει σημαντικά, καθώς πολλοί είναι οι πολίτες που έπεσαν νεκροί από την επίθεση στο Νταγκεστάν. Μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό ότι 15 αστυνομικοί έχασαν τη ζωή καθώς και ένας ορθόδοξος ιερέας 66 ετών.

Βίντεο από τις επιθέσεις δείχνουν μαυροφορεμένους άνδρες να πυροβολούν αδιακρίτως, ενώ πολλά περιπολικά έχουν σπεύσει για να τους σταματήσουν.

Σε ένα από αυτά οι τρομοκράτες φαίνεται να έχουν καταλάβει ένα περιπολικό, ενώ κανείς δεν γνωρίζει ποια είναι η τύχη των αστυνομικών που βρίσκονταν μέσα στο αυτό.

Δύο από τους ενόπλους ανοίγουν πυρ, την ώρα που ένας μαυροφορεμένος άνδρας ψάχνει το περιπολικό.

Ο ηγέτης της ρωσικής δημοκρατίας του Βόρειου Καυκάσου, Σεργκέι Μέλικοφ σημείωσε πως: «Είναι μια τραγική ημέρα για το Νταγκεστάν και ολόκληρη τη χώρα».

Οι συντονισμένες επιθέσεις ενόπλων στην πρωτεύουσα του Νταγκεστάν, τη Μαχατσκαλά, και στην πόλη Ντερμπέντ (νοτιότερα), σημειώθηκαν τρεις μήνες μετά το μακελειό με τους 145 νεκρούς σε αίθουσα συναυλιών κοντά στη Μόσχα, για το οποίο την ευθύνη ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις στο Νταγκεστάν, ωστόσο τοπικά μέσα αναφέρουν ότι πίσω από τις επιθέσεις βρίσκονται εξτρεμιστές του Ισλάμ. 

«Κατανοούμε ποιος βρίσκεται πίσω από την οργάνωση των τρομοκρατικών επιθέσεων και ποιος ήταν ο στόχος τους», σημείωσε ο Μέλικοφ, χωρίς όμως να διευκρινίσει περαιτέρω.

Δημοσιεύματα ρωσικών μέσων ενημέρωσης μεταδίδουν πληροφορίες από πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, σύμφωνα με τις οποίες μεταξύ των δραστών ήταν δύο από τους γιους του Μαγκομέντ Ομάροφ, αξιωματούχου της περιοχής και επικεφαλής της περιφέρειας Σεργκοκαλίνσκι.

Ο 63χρονος Ομάροφ συνελήφθη και θεωρείται ύποπτος για την οργάνωση της τρομοκρατικής επίθεσης.

Έξι εκ των δραστών της επίθεσης σκοτώθηκαν, σύμφωνα με τον Σεργκέι Μέλικοφ, ο οποίος κήρυξε τριήμερο πένθος στη Δημοκρατία του Νταγκεστάν.

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom