Τετάρτη 20 Απριλίου 2022

Η δυσώδης υπόθεση της παρακολούθησης από την ΕΥΠ του Θαν.Κουκάκη και τα ψέματα της κυβέρνησης (ηχητικό)

Ο δημοσιογράφος μιλά στον Ν.Μπογιόπουλο και στον Real fm 

Για την δυσώδη υπόθεση της παρακολούθησής του από την ΕΥΠ, μίλησε ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης στον Νίκο Μπογιόπουλο στον Real fm (19/4/2022).

O δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης κατήγγειλε δύο διαφορετικές παρακολουθήσεις του κινητού του τηλεφώνου σε δύο διαφορετικές χρονικές στιγμές και μάλιστα από διαφορετικά λογισμικά που επιμόλυναν την συσκευή του.

Η πρώτη φορά ήταν περί τα τέλη Ιουνίου του 2020, όταν και απευθύνθηκε στην Ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Τηλεπικοινωνιών η οποία του απάντησε… έναν χρόνο αργότερα στις 29 Ιουλίου του 2021 ότι ακόμη κι αν παρακολουθείτο… δεν ήταν υποχρεωμένη να δώσει απαντήσεις από την στιγμή που η παρακολούθησή του δεν συνιστούσε παραβίαση της νομοθεσίας!

Σημειωτέον πως είχε προηγηθεί στις 31 Μαρτίου του 2021 ψήφιση τροπολογίας με την οποία η κυβέρνηση καθιστά νόμιμη την παρακολούθηση πολιτών, προς τους οποίους οι αρχές δεν υποχρεούνται να δώσουν εξηγήσεις, εφόσον η παρακολούθηση γίνεται με επίκληση… «εθνικής ασφάλειας»!

Η δεύτερη παρακολούθηση διαπιστώθηκε από εξειδικευμένη ομάδα του Πανεπιστημίου του Τορόντο (Citizen Lab) μετά το Δεκέμβριο του 2021 και αφορά το λογισμικό predator που επιμόλυνε μέσω ενός «αθώου» sms το κινητό του δημοσιογράφου τον Ιούλιο του 2021.

https://www.imerodromos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom