Τετάρτη 27 Απριλίου 2022

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 1 - 1: "Χρυσός" Τσόλακ στο 108' και μεγάλη πρόκριση του Δικεφάλου στον τελικό του Κυπέλλου (βίντεο)


Ο ΠΑΟΚ πήρε την ισοπαλία 1-1 στο Καραϊσκάκης απέναντι στον Ολυμπιακό και σε συνδυασμό με το 0-0 (ισχύει εκτός έδρας γκολ) της Τούμπας πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου στις 21 Μαΐου θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό(νίκησε το απόγευμα 2 - 0 τη Λαμία). Ο Αραμπί σκόραρε στο 105' με πέναλτι, "χρυσό" γκολ ο Τσόλακ στο 108'.

Σε ένα παιχνίδι με μεγάλες συναισθηματικές αλλαγές, ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Το ματς στο Καραϊσκάκης με τον Ολυμπιακό έληξε 1 - 1 και σε συνδυασμό με το 0-0 της Τούμπας (ισχύει το εκτός έδρας γκολ) ο Δικέφαλος πήρε το εισιτήριο για το ΟΑΚΑ, όπου στις 21 Μαΐου θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό.

Οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν πέναλτι με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί στο β' μέρος της παράτασης. Ο Μαροκινός ανέλαβε την εκτέλεση και α λα Πανένκα άνοιξε το σκορ στο 105'. Όμως, ο "χρυσός" Τσόλακ στο 108' από κοντά έστειλε την ομάδα του στον τελικό του ΟΑΚΑ.

Το ματς τα είχε όλα, ένταση, φάσεις και την μπάλα πάνω-κάτω. Όμως, μετά από 210 λεπτά συν τις καθυστερήσεις η μπίλια... έκατσε τελικά στον ΠΑΟΚ. Έπειτα από το 2014 θα γίνει η επανάληψη του τελικού ανάμεσα στον Δικέφαλο και τον Παναθηναϊκό.

Ο Μασούρας είχε τη μεγαλύτερη φάση του α' μέρους

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι σε σχηματισμό 4-3-3, με τον Σισέ στο πλευρό του Παπασταθόπουλου, τους Μπουχαλάκη, Μαντί Καμαρά και Εμβιλά στον άξονα και τον Τικίνιο στην κορυφή με τους Μασούρα και Ροντρίγκες δίπλα του. Ο Τόμας Μουργκ ξεκίνησε βασικός για τους Θεσσαλονικείς, καλύπτοντας το κενό του Ομάρ Ελ Καντουρί, ενώ στην κορυφή επιλέχθηκε για ένα ακόμα παιχνίδι ο Άκπομ.

Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν ορεξάτα στο παιχνίδι θέλοντας να φέρει την μπάλα στην περιοχή του Δικεφάλου, ο οποίος βρισκόταν σε θέση άμυνας. Μετά το πρώτο 15λεπτο, ο ΠΑΟΚ ανέβηκε στο γήπεδο επιχειρώντας και αυτός με τη σειρά του να κρατήσει μπάλα. Στο 24' ο Σίντκλεϊ μπήκε στην περιοχή, με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Στο 28ο λεπτό ο Ολυμπιακός απάντησε. Ο Τικίνιο στο πέναλτι με πλάτη στην εστία, είδε τον Καμαρά έξω από την περιοχή. Ο μέσος από τη Γουινέα έκανε το φαλτσαριστό πλασέ με το δεξί, ωστόσο η προσπάθειά του ήταν άστοχη.

Προς το τέλος του α' μέρους, ο Ολυμπιακός ανέβασε τις γραμμές του και στο 41ο λεπτό είχε την καλύτερη στιγμή του πρώτου 45λεπτου. Ο Εμβιλά έκανε το γέμισμα από τα δεξιά προς το δεύτερο δοκάρι. Ο Μασούρας κατάφερε να βγει μπροστά από τον Λύρατζη, στα όρια της μικρής περιοχής βρέθηκε απέναντι από τον Πασχαλάκη, με τον τερματοφύλακα του δικεφάλου να αποκρούει σωτήρια εξ επαφής. Έτσι, μετά από μία μικρή ένταση μεταξύ των παικτών, ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος στο 0-0.

Κανείς δεν μπόρεσε να ξεχωρίσει

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το β' μέρος με αλλαγή, λαθώς ο Μπίσεσβαρ δεν μπορούσε να συνεχίσει, με τον Φιλίπε Σοάρες να περνάει στη θέση του. Στα πρώτα λεπτά του δεύτερου 45λεπτου υπήρχε ισορροπία στο παιχνίδι. Καμία από τις δύο ομάδες δεν μπόρεσε να πάρει την πρωτοβουλια των κινήσεων, με τις ευκαιρίες να λείπουν.

Ο Πέδρο Μαρτίνς στην προσπάθειά του να τονώσει την ομάδα του μεσοεπιθετικά πέρασε στο 61ο λεπτό τον Καρβάλιο στη θέση του Μαντί Καμαρά, ενώ ο Λουτσέσκου αντικατέστησε τον Μουργκ με τον Μίτριτσα. Οι ερυθρόλευκοι πήραν κάποια μέτρα στο γήπεδο, ωστόσο ο ΠΑΟΚ απείλησε σε κόντρα, με τον νεοεισελθόντα Ρουμάνο να σουτάρει στο 65', τον Βατσλίκ να πέφτει και να διώχνει την μπάλα σε κόρνερ.

Στο 70' ο Ολυμπιακός έφερε την μπάλα στην περιοχή με σέντρα και ο Τικίνιο έπιασε μία άστοχη κεφαλιά. Στο 71ο λεπτό ο Δικέφαλος έχασε νέα καλή στιγμή με το σουτ του Σοάρες που απέκρουσε ο Βατσλίκ. Ο Ολυμπιακός βρήκε κενούς χώρους και στο 74' ο Ροντρίγκες πραγματοποίησε σουτ στην κίνηση και ο Πασχαλάκης φώναξε ξανά "παρών".

Τρελός ρυθμός, αλλά τελικά παράταση

Παράλληλα, οι δύο προπονητές συνέχιζαν να ψάχνουν πράγματα μεσοεπιθετικά, με τον Ολιβέιρα να περνάει για τον ΠΑΟΚ και τους Αραμπί - Αγκιμπού Καμαρά για τους ερυθρόλευκους. Προς τα τελευταία λεπτά, οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να βρουν κενούς χώρους, με τον ρυθμό να είναι τρελός και την μπάλα να πηγαίνει πάνω - κάτω.

Στο 83' ο ΠΑΟΚ παραλίγο να πετύχει ένα απίθανο τέρμα, όταν ο Σοάρες σούταρε σχεδόν από το κέντρο, με τον Βατσλίκ να διώχνει με το ένα χέρι. Στο 86' ο Δικέφαλος χτύπησε ξανά την πόρτα του Τσέχου τερματοφύλακα, με δυνατό βολέ του Μιτρίτσα στην κλειστή γωνία. Το ψηλό τέμπο διατηρήθηκε, όμως το 0-0 παρέμεινε έως το φινάλε, με αποτέλεσμα να παιχνίδι να οδηγηθεί στην παράταση.

Ο Αραμπί σκόραρε α λα Πανένκα, ο Τσόλακ ήρωας για τον ΠΑΟΚ

Από τα πρώτα λεπτά της παράτασης φάνηκε η κούραση από τον τρελό ρυθμό της κανονικής διάρκειας. Οι δύο ομάδες επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν κάποια λάθη, ώστε να χτυπήσουν στην κόντρα. Έτσι, στο 99' ο Λούκας Τέιλορ βρήκε χώρο, σούταρε εκτός περιοχής, αλλά ήταν άστοχος.

Στο 101ο λεπτό ο Ολυμπιακός απάντησε. Ο Λαλά έβγαλε σέντρα από τα δεξιά, ο Αγκιμπού Καμαρά έκανε το σουτ στην κίνηση, όμως δεν το περίμενε και έτσι μπλόκαρε ο Πασχαλάκης.

Στη συνέχεια ο Αραμπί στο 102' βρέθηκε απέναντι από τον κίπερ του ΠΑΟΚ, ο οποίος έβαλε το χέρι του και ανέτρεψε τον Μαροκινό. Ο διαιτητής αρχικά δεν έδωσε κάτι, κλήθηκε από το VAR και πήγε στο μόνιτορ να δει μόνος του τη φάση. Έτσι αποφάσισε να δείξει πέναλτι. Ο Αραμπί ανέλαβε την εκτέλεση και με κρύο... αίμα, εκτέλεσε α λα πανένκα και έκανε το 1-0 στο 105'.

Ο ΠΑΟΚ, όμως δεν το έβαλε κάτω και πέτυχε το 1-1 στο 108'. Ο Σβαμπ έκανε σέντρα με το εξωτερικό, ο Ολιβέιρα με προβολή πραγματοποίησε από τα αριστερά πάσα στον Τσόλακ που από τη μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η φάση ελέγχθηκε για οφσάιντ στη σέντρα του Αυστριακού στον Πορτογάλο, ο οποίος ήταν σε κανονική θέση. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε και οι παίκτες του Λουτσέσκου πανηγύρισαν την πρόκριση.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Λαλά (111' Κούντε), Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσουκ, Μ. Καμαρά (61' Καρβάλιο), Εμβιλά, Μπουχαλάκης (111' Βρουσάι), Ροντρίγκες (75' Αγκιμπού Καμαρά), Μασούρας (87' Βαλμπουενά), Τικίνιο (75' Αραμπί).

ΠΑΟΚΠασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Σίντκλεϊ, Αουγκούστο (89' Σβαμπ), Κούρτιτς, Μπίσεσβαρ (46' Σοάρες-Τσόλακ 105+1'), Ζίβκοβιτς, Μουργκ (62' Μίτριτσα-89' Τέιλορ), Άκπομ (72' Ολιβέιρα).

https://www.sport24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom