Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022

Μαύρη λίστα με 280 μεγαλόσχημους παράγοντες - Ελέγχονται για το Ξέπλυμα Βρόμικου Χρήματος

ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΣΤΕΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΜΟΣΧΑ

4 Μητροπολίτες, 20 Ηγούμενοι, οι αντιπρόσωποι της “ΡΩΣΟΜΠΟΡΟΝΕΞΠΟΡΤ”, 2 εφοπλιστές, 12 επιχειρηματίες, 2 καναλάρχες και ένας εκδότης, ελέγχονται από την Τράπεζα της Ελλάδος και από την Αρχή για το ξέπλυμα.

ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ με 280 μεγαλόσχημους παράγοντες που συνδέονται με ρωσικά συμφέροντα και Ρώσους ολιγάρχες βρίσκεται στα χέρια των αρμόδιων υπηρεσιών.

Η Τράπεζα της Ελλάδος και η Αρχή για το Ξέπλυμα Βρόμικου Χρήματος διερευνούν τις συναλλαγές των μεγαλόσχημων παραγόντων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται τέσσερις μητροπολίτες, 20 ηγούμενοι, οι αντιπρόσωποι της ROSOBORONEXPORT, 2 εφοπλιστές, 12 επιχειρηματίες, 2 καναλάρχες και ένας εκδότης. Φυσικά πρόσωπα, εταιρείες και τραπεζικοί λογαριασμοί σε Ελλάδα και Κύπρο.

Στο στόχαστρο των ελεγκτικών μηχανισμών βρίσκονται διάφοροι επιχειρηματίες που είχαν συνδεθεί με το ρωσικό εξοπλιστικό μεγαθήριο της ROSOBORONEXPORT που είχε αναπτύξει έντονη δραστηριότητα στην Ελλάδα, ειδικά την περίοδο που ήταν υπουργός Αμυνας ο Ακης Τσοχατζόπουλος αλλά και μετέπειτα, επί διακυβέρνησης της χώρας από τον Κ. Καραμανλή. 

Μέσω της ROSOBORONEXPORT διακινήθηκαν τεράστια ποσά τα οποία προορίζονταν για μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων, για λαδώματα πολιτικών, αλλά και για τις ανάγκες της ρωσικής διείσδυσης σε νευραλγικούς τομείς της δημόσιας ζωής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας από τους Ελληνες εκπροσώπους του ρωσικού ομίλου βρέθηκε πριν από χρόνια νεκρός στο ξενοδοχείο του στην Τζακάρτα. Η τότε κυβέρνηση δεν τόλμησε να ερευνήσει τα αίτια του θανάτου, ούτε και τις σκοτεινές διαδρομές τεράστιων ποσών που προέρχονταν από το ρωσικό εξοπλιστικό μεγαθήριο. 

Η έρευνα περιλαμβάνει και δύο εταιρείες που είχαν στήσει οι Ρώσοι στην Ελλάδα για προμήθειες εξοπλιστικών πριν αναλάβει ολόκληρο το πρότζεκτ η ROSOBORONEXPORT.Οι εταιρείες αυτές συνδέονται και με διάφορα αμφίβια μέσα που είχε προμηθευτεί το Πολεμικό Ναυτικό. 

Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί ερευνούν και τα ποσά που είχαν δοθεί από τον ρωσικό όμιλο σε διάφορους εκδότες, ιδιοκτήτες site, αλλά και δημοσιογράφους.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες επιχειρούν να αποκωδικοποιήσουν και τους ισχυρούς δεσμούς που διαμόρφωσαν με τη Μόσχα τέσσερις Μητροπολίτες και 20 ηγούμενοι Ιερών Μονών. Στην κατεύθυνση αυτή ελέγχονται μία σειρά συναλλαγών εκκλησιαστικών ιδρυμάτων και περίεργων οργανώσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η χρηματοδότηση του φιλόδοξου πρότζεκτ με την κωδική ονομασία «Ορθόδοξο Τόξο» γινόταν κυρίως μέσω κυπριακών τραπεζών.

Εντύπωση προκαλούν τα ποσά με τα οποία χρηματοδοτήθηκαν ορισμένες περίεργες οργανώσεις με βαρύγδουπες ονομασίες στη Βόρεια Ελλάδα. Πάντως η χρηματοδότηση εκκλησιαστικών και παρεκκλησιαστικών οργανώσεων είχε απόλυτη σχέση με τις επιθυμίες των τεσσάρων μητροπολιτών και των δέκα ηγούμενων οι οποίοι αποτελούν και τον ισχυρό βραχίονα διείσδυσης της Μόσχας στην Εκκλησία.

Στο στόχαστρο των ελεγκτικών μηχανισμών βρίσκονται επίσης δύο εφοπλιστές. Ο ένας από αυτούς έχει προνομιακή σχέση και μονοπωλεί τα συμβόλαια μεταφοράς πετρελαίου από τη Ρωσία τα τελευταία τριάντα χρόνια. 

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και το πόρισμα για τις συναλλαγές με το σύστημα Πούτιν και τις ρωσικές τράπεζες για έναν μεγαλόσχημο επιχειρηματία που διαθέτει ισχυρή δύναμη κρούσης στα Μέσα Ενημέρωσης.

Ο εν λόγω επιχειρηματίας, ο οποίος ελέγχει και δομές στρατηγικής σημασίας, βρίσκεται στο στόχαστρο των αμερικανικών υπηρεσιών που πιέζουν την κυβέρνηση προκειμένου να επιβάλει κυρώσεις.

Οι έλεγχοι επεκτείνονται επίσης σε έναν Ελληνορώσο επιχειρηματία ο οποίος διέθετε εργοστάσια τσιμέντων στη Ρωσία και σε δύο τεχνικές εταιρείες που συνδέονται με πρότζεκτ Ρώσων ολιγαρχών σε Ελούντα και Σκορπιό. 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η έρευνα για μία σειρά από μικρά τηλεοπτικά κανάλια και εφημερίδες στη Βόρεια Ελλάδα τα οποία αναπαράγουν την προπαγάνδα των Ρώσων.

Στο Μαξίμου παρακολουθούν την εξέλιξη των ερευνών αλλά, όπως επισημαίνει κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εξελιχθεί αυτή η έρευνα σε κυνήγι μαγισσών. Αλλωστε οι περισσότεροι επιχειρηματίες που συνδέονται με ρωσικά συμφέροντα και Ρώσους ολιγάρχες τυχαίνει να προέρχονται από τον χώρο της Δεξιάς.

https://kontranews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom