Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

Σκοτεινές μπίζνες Μπάιντεν με βιοεργαστήρια στην Ουκρανία

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «Daily Mail» για πειράματα με τη χρήση θανατηφόρων ιών

Λερωμένη φαίνεται πως έχουν τη φωλιά τους και οι Αμερικανοί στην Ουκρανία, καθώς στον απόηχο του πολέμου που μαίνεται στη χώρα μετά τη ρωσική εισβολή, αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «Daily Mail» αποκαλύπτει τη σχέση των ΗΠΑ με βιολογικά εργαστήρια εκεί.

Συγκεκριμένα, το φως της δημοσιότητας είδαν ντοκουμέντα μέσω των οποίων αποκαλύπτεται η άμεση εμπλοκή, διά χρηματοδότησης, του υιού Μπάιντεν με τα εν λόγω βιολογικά εργαστήρια, στα οποία γίνονταν ανάμεσα σε άλλα και πειράματα με τη χρήση θανατηφόρων ιών.

Η βρετανική εφημερίδα δημοσίευσε μάλιστα και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον υπολογιστή του Χάντερ Μπάιντεν, τα οποία ουσιαστικά δείχνουν πως οι ρωσικοί ισχυρισμοί για τη διεξαγωγή βιολογικών πειραμάτων στην Ουκρανία με αμερικανική εμπλοκή πιθανόν να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Για «συνωμοσίες σχετικά με τα e-mails του Χάντερ Μπάιντεν» έγραφαν όμως χθες και οι «Τάιμς του Λονδίνου», με την εφημερίδα να τονίζει πως «η διαμάχη για το εάν τα μηνύματα αυτά είναι γνήσια τροφοδοτεί την πόλωση στην αμερικανική πολιτική σκηνή».

Όπως και να ‘χει, η ουσία είναι πως ο υιός Μπάιντεν φαίνεται πως διαδραμάτισε κομβικό ρόλο στην παράνομη δραστηριότητα των ΗΠΑ στην Ουκρανία, καθώς φαίνεται να προσπαθεί να εξασφαλίσει χρηματοδότηση εκατομμυρίων δολαρίων για λογαριασμό της Metabiota, εταιρίας που συνεργάζεται με το υπουργείο Αμυνας και ειδικεύεται στην έρευνα για ιούς που προκαλούν πανδημίες.

Ο ίδιος μάλιστα φαίνεται να προσπάθησε να δημιουργήσει δεσμούς της αμερικανικής εταιρίας με την ουκρανική εταιρία Burisma, η οποία δραστηριοποιείται στο φυσικό αέριο

Ο λόγος; Για να επιτευχθεί χρηματοδότηση για «επιστημονικό έργο», η οποία περιλαμβάνει εργαστήρια υψηλού επιπέδου βιοασφάλειας στη χώρα. Το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση έγινε, όπως προκύπτει, από τον Χάντερ Μπάιντεν, ο οποίος, μαζί με άλλους, επένδυσε για τις δραστηριότητες της Metabiota το ποσό των 500.000 δολαρίων μέσω της εταιρίας τους Rosemont Seneca Technology Partners. 

Αργότερα μάλιστα φαίνεται πως κατάφεραν να συγκεντρώσουν κι άλλα χρήματα, εκατομμύρια δολάρια για την ακρίβεια, από μεγάλους επενδυτικούς κολοσσούς, όπως είναι και η γνωστή σε όλους Goldman Sachs, αλλά και το -πανταχού… παρόν- ίδρυμα του σκοτεινού μεγαλοεπενδυτή-κερδοσκόπου Τζορτζ Σόρος.

Η Metabiota βέβαια δεν είναι για τους Αμερικανούς μια οποιαδήποτε εταιρική «φίρμα», καθώς έχει εκτελέσει projects στην Ουκρανία για λογαριασμό της Black & Veatch, της εταιρίας-συνεργάτη δηλαδή του υπουργείου Αμυνας των ΗΠΑ, που διατηρεί δεσμούς στις στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών και οι οποίες έχτισαν «ασφαλή εργαστήρια» στην Ουκρανία στα οποία ανέλυαν ασθένειες και πειραματίζονταν σε διάφορους τύπους βιοόπλων.

Απώτερος στόχος του υιού Μπάιντεν, όπως όμως και των συναδέλφων του στην επενδυτική Rosemont Seneca Technology Partners ήταν να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση για διάφορες εταιρίες τεχνολογίας (όπως η Metabiota), προκειμένου να κερδίσουν και οι ίδιοι μεγάλα χρηματικά ποσά.

Τα e-mails μεταξύ του Χάντερ και των συνεταίρων του δεν συμπεριλαμβάνουν ουσιαστικά τίποτε άλλο λοιπόν από την ανταλλαγή απόψεων για το πώς η δραστηριότητα της εταιρίας θα μπορούσε να γίνει σημαντικό εργαλείο για τις κυβερνήσεις και τις εταιρίες που θέλουν να διεξαγάγουν έρευνες επί μολυσματικών ασθενειών.

Οι προτάσεις-ιδέες του υιού Μπάιντεν προς τους ενδιαφερόμενους μεγαλοεπενδυτές όχι μόνο εξασφάλιζαν λοιπόν τη χρηματοδότηση για την εταιρία, αλλά τη βοήθησαν ταυτόχρονα να εξασφαλίσει νέους πελάτες, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται και «κρατικές υπηρεσίες».

Είναι χαρακτηριστικό πως την ίδια περίοδο η αντιπρόεδρος της Metabiota Μέρι Γκουτιέρι, με σημείωμά της προς τον Μπάιντεν τζούνιορ, περιέγραφε πώς με τον τρόπο αυτόν θα μπορούσαν τελικά «να διεκδικήσουν την οικονομική ανεξαρτησία της Ουκρανίας από τη Ρωσία».

Ο πρώην ανώτερος αξιωματικός της CIA Σαμ Φάντις, ο οποίος έχει εξετάσει τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον φορητό υπολογιστή του Χάντερ, είπε στην «Daily Mail» πως η προσφορά να βοηθήσει να διεκδικήσει την ανεξαρτησία της Ουκρανίας ήταν «ανεξήγητη» για ένα στέλεχος βιοτεχνολογίας. «Ποιος είναι ο πραγματικός σκοπός αυτού του εγχειρήματος;» αναρωτήθηκε εύλογα ο Φάντις.

To σχέδιο για διαμελισμό της Ουκρανίας, δημοψήφισμα ετοιμάζουν στο Λουχάνσκ

Με το βλέμμα του ήδη στραμμένο στην επόμενη μέρα ο Λεονίντ Πασετσνίκ, τοπικός ηγέτης στις περιοχές ανατολικά της δοκιμαζόμενης από τον πόλεμο Ουκρανίας, δήλωσε το Σαββατοκύριακο πως η υποστηριζόμενη από τη Μόσχα αυτοανακηρυχθείσα Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ θα μπορούσε να διεξαγάγει σύντομα δημοψήφισμα για την ένταξή της στη Ρωσία.

«Νομίζω πως στο εγγύς μέλλον θα διεξαχθεί δημοψήφισμα στο έδαφος της δημοκρατίας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πασετσνίκ, σύμφωνα με τοπικό μέσο ενημέρωσης, ενώ τόνισε ακόμη πως «οι άνθρωποι θα ασκήσουν το απώτερο συνταγματικό τους δικαίωμα και θα εκφράσουν τη γνώμη τους για την ένταξη στη Ρωσική Ομοσπονδία».

Μόλις τον περασμένο μήνα η Ρωσία αναγνώρισε την ανεξαρτησία των αυτοανακηρυχθεισών Δημοκρατιών του Λουχάνσκ και του Ντόνετσκ, και λίγο μετά διέταξε τελικά την έναρξη μιας «ειρηνευτικής», όπως την αποκάλεσε, επιχείρησης εκεί. Το ημερολόγιο έγραφε 24 Φεβρουαρίου, όταν η Ρωσία έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες της στην Ουκρανία, στο πλαίσιο μιας «ειδικής επιχείρησης», όπως την αποκάλεσε, με σκοπό να υποβαθμίσει τις στρατιωτικές ικανότητες της γειτονικής της χώρας και κυρίως να εξαλείψει άτομα τα οποία επιμένει να χαρακτηρίζει επικίνδυνους εθνικιστές. Από την πλευρά τους, βέβαια, οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν προβάλει σθεναρή αντίσταση και η Δύση έχει επιβάλει σαρωτικές κυρώσεις στη Ρωσία, στην προσπάθεια να την αναγκάσει να αποσύρει τις δυνάμεις της – κάτι που, πάντως, έως τώρα δεν έχει συμβεί, με τη διπλωματία και τις δημόσιες διαβουλεύσεις να συνεχίζονται σε όλα τα επίπεδα με την ελπίδα να μπει τέλος στη σύρραξη.

Το μέγα ερώτημα, ωστόσο, παραμένει: Ποιο θα είναι το status quo της επόμενης μέρας στην Ουκρανία; Η Ρωσία επιχειρεί να χωρίσει τη χώρα στα δύο για να δημιουργήσει μια περιοχή που θα ελέγχει η Μόσχα, έχοντας αποτύχει να καταλάβει ολόκληρη την Ουκρανία, δήλωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών.

«Στην πραγματικότητα είναι μια απόπειρα να δημιουργηθεί μια Βόρεια και μια Νότια Κορέα στην Ουκρανία» ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση που εξέδωσε για το ζήτημα ο Κιρίλο Μπουντάνοφ, ενώ δεν παρέλειψε να προσθέσει πως η Ουκρανία σύντομα θα ξεκινήσει ανταρτοπόλεμο στο κατεχόμενο από τη Ρωσία έδαφος, δίνοντας έτσι και τον τόνο για το πώς η ουκρανική πλευρά σχεδιάζει να κινηθεί -και- επί του πεδίου το επόμενο διάστημα.

δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom