Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

Αυτή είναι η δικογραφία για την Ρούλα Πισπιρίγκου - Τα επεισόδια της Τζωρτζίνας και οι αποκαλυπτικές μαρτυρίες


Αποκαλυπτικό είναι το διαβιβαστικό της αστυνομίας για την υπόθεση δολοφονίας της άτυχης Τζωρτζίνας. Οι καταθέσεις των μαρτύρων για τα όσα βίωσε το πρωτότοκο παιδί της οικογένειας Δασκαλάκη από την Πάτρα, “παγώνουν” το αίμα.

Ανατριχιαστικές είναι και οι μαρτυρίες για τις αντιδράσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου, της μάνας που κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της. “Το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχει κάνει ακόμη”, δήλωσε η Πισπιρίγκου στους γιατρούς, μία ημέρα πριν το κοριτσάκι πεθάνει…

της Άννας Κανδύλη

Η άτυχη Τζωρτζίνα παρουσίασε συνολικά εννέα επεισόδια, τα οποία χαρακτηρίστηκαν αιφνίδια από τους γιατρούς. Σε δύο απ’ αυτά τα επεισόδια ενεργοποιήθηκε ο βηματοδότης.

Τα επεισόδια της Τζωρτζίνας έγιναν στο νοσοκομείο της Πάτρας και στο Παίδων. Όχι, όμως, στο Ωνάσειο όπου έγινε και ο γονιδιακός έλεγχος. Ούτε στις ΜΕΘ των νοσοκομείων, όπου χρειάστηκε να νοσηλευτεί το παιδάκι κατά την πολύμηνη περιπέτεια υγείας που πέρασε, πριν αφήσει την τελευταία της πνοή.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου ζητούσε πάντα μονόκλινο δωμάτιο και ρωτούσε εάν υπάρχουν κάμερες στο δωμάτιο όπου θα νοσηλευόταν η κόρη της, επικαλούμενη την ανησυχία της μήπως της κλέψουν πράγματα.

Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε στους γιατρούς, η “πρόβλεψη” της Ρούλας Πισπιρίγκου, μία ημέρα πριν από τον θάνατο του παιδιού της. Τότε, απευθυνόμενη στους γιατρούς, είπε: “Αυτά τα επεισόδια που είδατε δεν είναι τίποτα. Το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχει κάνει ακόμη!”.

Στο διαβιβαστικό της αστυνομίας περιγράφεται χαρακτηριστικά ότι σε κανένα από τα επεισόδια δεν ήταν παρόντες οι γιατροί. “Στις 21 Ιανουαρίου του 2022 εισήχθη σε ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Πατρών, παρέμεινε για 12 ώρες και επέστρεψε σε Παιδιατρική Κλινική. Έπειτα από 24 ώρες εμφανίστηκαν άλλα τέσσερα επεισόδια μικρής διάρκειας, τα συμπτώματα των οποίων υποχώρησαν και μεταφέρθηκε εκ νέου στη ΜΕΘ έμεινε για 36 ώρες, επέστρεψε πίσω στην Κλινική και έπειτα από 24 ώρες εμφάνισε νέο επεισόδιο. Με άπνοια, αποκορεσμό, κυάνωση και βραδυκαρδία. Το κορίτσι εισήχθη εκ νέου στη ΜΕΘ και έμεινε εκεί για 24 ώρες χωρίς να έχει συμπτώματα. Τότε αποφασίζεται η διακομιδή του παιδιού στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού”.

Το πρώτο 24ωρο, η Τζωρτζίνα δεν παρουσίασε κανένα επεισόδιο, ενώ το δεύτερο 24ωρο παρουσίασε ξανά ένα επεισόδιο συνολικής διάρκειας 3,5 λεπτών, το οποίο αντιμετωπίστηκε. Τις επόμενες ημέρες, από τις 28 Ιανουαρίου έως τις 29 Ιανουαρίου, εμφάνισε μικρής διάρκειας τέτοια επεισόδια, ενώ στις 29 του μήνα παρουσίασε επεισόδια άπνοιας και εισήχθη και πάλι στην Εντατική, όπου και διασωληνώθηκε. Στις 13.50 το παιδί, δυστυχώς, κατέληξε.

Όπως φέρεται να αναφέρεται στο διαβιβαστικό: “Από την Υπηρεσία μας εξετάστηκε το σύνολο του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού τόσο στο Ωνάσειο όσο και στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού. Κατά τη νοσηλεία στο Ωνάσειο δεν κατεγράφη κανένα επεισόδιο επικίνδυνης ταχυκαρδίας και διαπιστώθηκε η κανονική λειτουργία του απινιδωτή που είχε τοποθετηθεί στο παιδί. Επίσης, έγιναν εξετάσεις για τα γονίδια, εξειδικευμένος γενετικός έλεγχος και εξετάστηκαν όλα τα σύνδρομα που προκαλούν αιφνίδιο θάνατο με αρνητικό αποτέλεσμα σε όλα”.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των μαρτύρων, όταν η Τζωρτζίνα μεταφέρθηκε και πάλι στο Παίδων, η Ρούλα Πισπιρίγκου που συνόδευε το παιδί, ζήτησε από την εφημερεύουσα γιατρό να μείνει σε μονόκλινο δωμάτιο με την κόρη της. Σημειώνεται, ότι το πρώτο βράδυ της νοσηλείας στο δωμάτιο του παιδιού ήταν και ο πατέρας, ενώ όλες τις άλλες ημέρες, από τις 27 Ιανουαρίου και έπειτα, μόνον η μητέρα της. Όπως προκύπτει από τις μαρτυρικές καταθέσεις του νοσηλευτικού προσωπικού, η μάνα ρωτούσε εάν υπάρχουν κάμερες στο νοσοκομείο, δηλώνοντας αγχωμένη, επειδή αφήνει τα πράγματά της στο δωμάτιο και φοβόταν για κλοπές.

“Κάποια από τα φάρμακα που εχορηγούντο στο παιδί ήταν ενδοφλέβια και κάποια από τη γαστροστομία που έφερε για τη σίτιση του. Η Ρούλα Πισπιρίγκου δήλωσε ότι γνώριζε να χορηγεί τα φάρμακα από τη γαστροστομία και γι’ αυτό αποφασίστηκε να τα δίνει η ίδια στο παιδί. Μέσα στο νοσοκομείο το παιδί παρουσίασε νέα επεισόδια και εξαιτίας αυτών δόθηκε εντολή στο νοσηλευτικό προσωπικό να σταματήσει την χορήγηση των φαρμάκων η Ρούλα Πισπιρίγκου αλλά να το κάνει αποκλειστικά η νοσοκόμα”, επισημαίνεται, επίσης.

Πισπιρίγκου Πάτρα

Η ημέρα θανάτου της Τζωρτζίνας

Από την έρευνα, αποκαλύπτεται η τελευταία ημέρα της άτυχης Τζωρτζίνας. Ο θάνατος της 9χρονης, αποτέλεσε την αφορμή ώστε να παρέμβει η Εισαγγελία Πατρών και η έρευνα να ανατεθεί στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.

Στις 29 Ιανουαρίου 2022, λίγο πριν από τις 2.30 μία από τις νοσηλεύτριες αντιλαμβάνεται την Ρούλα Πισπιρίγκου να πλησιάζει περπατώντας προς το γραφείο νοσηλείας, σαν να έψαχνε κάποιον νοσηλευτή.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, “ο τρόπος που περπατούσε και το γεγονός ότι δεν καλούσε σε βοήθεια έδωσαν στη νοσηλεύτρια την εντύπωση ότι θα ζητούσε κάποιο σεντόνι η κάτι άλλο. Πλησιάζοντας τη νοσηλεύτρια της είπε κάτι χαμηλόφωνα που εκείνη δεν το άκουσε και δεν το κατάλαβε. Όταν η νοσηλεύτρια κατάλαβε ότι το παιδί έκανε πάλι επεισόδιο ενημέρωσε την γιατρό που εφημέρευε και σε δευτερόλεπτα βρέθηκαν στο θάλαμο του παιδιού”.

Τη στιγμή που οι γιατροί εισήλθαν στον θάλαμο διαπίστωσαν ότι το παιδί είχε κυάνωση, ήταν απνοικό και τόσο η γιατρός όσο και η νοσηλεύτρια παρατήρησαν ότι από το οξύμετρο που ήταν συνδεδεμένο με το παιδί δεν ακουγόταν. Πρόκειται για έναν χαρακτηριστικό ήχο που κάνει το οξύμετρο, όταν πέσουν οι σφιγμοί. Η Τζωρτζίνα διασωληνώθηκε και πάλι. Λίγο αργότερα, στις 15.50 κατέληξε.

Όπως προκύπτει από την τοξικολογική εξέταση, ο θάνατος της Τζωρτζίνας επήλθε συνέπεια θανατηφόρου δηλητηρίασης από φαρμακευτική ουσία. “Στο μεταθανάτιο αίμα της διαπιστώθηκε κεταμίνη σε πολύ υψηλή συγκέντρωση 6,5 ml ανά ml. Ο χρόνος που χρειάστηκε για να δράσει η κεταμίνη είναι από 5 ως 20 λεπτά” εξηγείται στο έγγραφο.

Ρούλα Πισπιρίγκου

“Αυτά τα επεισόδια που είδατε δεν είναι τίποτα!”

Το επεισόδιο της άτυχης Τζωρτζίνας εξελίχθηκε ραγδαία, σύμφωνα με την έρευνα. Κανένας από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές δεν χορήγησε στο παιδί κεταμίνη.

“Η μητέρα ήταν συνεχώς παρούσα και κοντά στο παιδί, ήταν εκείνη ήταν που ζήτησε μονόκλινο δωμάτιο, τεχνηέντως ρώτησε για τις κάμερες και δήλωσε ότι γνωρίζει να χορηγεί τα φάρμακα μέσω γαστροστομίας” αναφέρεται στο διαβιβαστικό.

“Στις 28 Ιανουαρίου μία ημέρα πριν το παιδί πεθάνει, η μάνα είπε στους γιατρούς πως αυτά τα επεισόδια που είδατε δεν είναι τίποτα. Το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχει κάνει ακόμα”, προστίθεται στο αποκαλυπτικό έγγραφο. Αυτό το επεισόδιο ήταν που τελικά οδήγησε στον θάνατο της 9χρονης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα λεγόμενα της μάνας έκαναν αίσθηση στους γιατρούς, γιατί από τα δεδομένα που είχαν τίποτε δεν προμήνυε ένα μεγάλο επεισόδιο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Παίδων τα επεισόδια ξεκίνησαν μετά την αποχώρηση του πατέρα, του Μάνου Δασκαλάκη. Όταν εκδηλώθηκε το τελευταίο επεισόδιο της Τζωρτζίνας, εκείνη ήταν ψύχραιμη κατά τη διάρκεια των απεγνωσμένων προσπαθειών των γιατρών να σώσουν το παιδί.

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom